בחרתם קדימה. קדימה למקלטים!!

מִיכַלי

New member
בחרתם קדימה. קדימה למקלטים!!

2 רקטות נחתו בחיפה. הרוג בצפת לראשונה נחתו רקטות ארוכות טווח בשכונת סטלה מאריס בחיפה. נהריה, עכו, חיפה, הקריות, טירת הכרמל ונשר - למרחבים ממוגנים. בבוקר נהרגה תושבת נהריה: מוניקה סיידמן

bhnadav

New member
קדימה מנסה לתקן,

טעויות של אי עשייה מאז הנסיגה מלבנון.

מִיכַלי

New member
איך בדיוק?

בכתיבת נוסח תוכנית ההתכנסות? מתי השמאל יתפכח ויבין שהחזרת שטחים מעדיה על חולשה. מלבנון יצאנו - ועכשיו אנחנו חוזרים. מעזה וגוש קטיף יצאנו - ועכשיו אנחנו חוזרים. אגב, הקסאם שנחת באשקלון נורה מהריסות היישוב דוגית שבגוש קטיף. אז שנצא גם מהשומרון ומבנימין? ומתי נבין שזו טעות? אחרי שקסאמים וקטיושות ייפלו בכפר סבא ונתניה?

מִיכַלי

New member
רק עכשיו?

כבר 5 שנים אנחנו במלחמה. ובמלחמה שומרים על הקיים - לא מחזירים שטחים תמורת טילים.

bhnadav

New member
אנחנו במלחמה עכשיו.

מלחמה שממשלות העבודה והליכוד נמנעו מלעשות אותה. "קדימה למקלטים" - עדיף שתתפללי שבזכות המערכה הזאת זו תהיה הפעם האחרונה. אז קדימה להתפלל.

מִיכַלי

New member
אני מתפללת, אל תדאג.

לצערי הרב הליכוד בראשות אריאל שרון גרם להחרפת המלחמה. המלחמה זה לא קרדיט, אתה יודע..

bhnadav

New member
זו סיבה,

למה לא להתרעם על העובדה שממשלת קדימה "מביאה" לירידה למקלטים. אני מציע לך, עם כל הקושי שבדבר, להודות על כך שיש ממשלה שמוכנה לעשות את מה שצריך בתגובה למה ולמי שהביא לירידה למקלטים, לעומת ממשלות קודמות - עבודה וליכוד - שרון וברק, שנכשלו בפעולות בנושא. הגדיר זאת יפה טשאפק באומרו "הממשלה קוצרת מה שזרעו ברק ושרון".

מִיכַלי

New member
יכול להיות

שהיא קוצרת את מה שזרעו קודמיה. אבל, היא זורעת לבאים אחריה בדיוק את אותם הדברים. ראה תוכנית ההתכנסות.

מִיכַלי

New member
דרוש הסבר..

חוץ מזה, המצע האידיאולוגי של קדימה לא נכתב בידיעה שכך יחריף המצב. זאת אידיאולוגיה, ללא קשר למצב המלחמה שבו המדינה שרויה.

toxic2004

New member
מופיע במצע

ויתור על רוב שטחי יו"ש לטובת המחבלים והקמת מדינה ערבית בתוך ישראל. האם את המדינה קדימה מתכוונת להקים בעזה? ברמאללה אולי?

טלמ

New member
אי אפשר להאשים את קדימה במצב

ואני יכול להבטיח לך שממשלה אחרת לא הייתה מגיבה בצורה כזאת. ממשלת קדימה ובראשה אהוד אולמרט עושים את הצעדים הנכונים. אנחנו תוקפים את דרום לבנון והרובע הדרומי של ביירות בלבד - שם יש ריכוז שיעי ואנשי חיזבאללה בכירים. אין מה לעשות. אני ד"א חושב שהיציאה מלבנון הייתה צעד חכם שלא נעשה בצורה טובה. על זה אני אפרט בהזדמנות אחרת.

gershon17

New member
"ממשלת הליכוד"?

אתה רוצה להזכיר לנו מי עמד בראשה של ממשלת הליכוד? האם זה לא היה מקים קדימה? מי היה ממלא מקומו? הרי זהו ראש הממשלה המכהן שלנו - מטעם קדימה! כמה משרי קדימה לא היו שרים בממשלת הליכוד? אחד? וגם זה בקושי? מדובר באותם האנשים בדיוק. הנסיון שלך להראות שמדובר באנשים שונים לגמרי הוא, איך לומר, עצוב.

bhnadav

New member
חמורים קופצים בראש.

ההתקפה כאן הייתה על קדימה, לא אני הוא זה שהתחלתי עם ההפרדה הזו.

הטעותה היית אופן היציאה

מלבנון והפיקוח על כמות ואיכות הנשק בדרום לבנון אופן היציאה הבהול העביר מסר של ניצחון ונתן מוטיבציה לטרור להמשיך ולהתפתח שם. ברק בזמנו, ושרון אחריו וגם אולמרט בכהונתו הקצרה היו צריכים להפיעיל לחץ דיפלומטי על ממשלת לבנון לפריסת כוחתיה בדרום לבנון בהתאם להחלטת האו"ם. כמו כן היה ללחוץ על הממשלה הלבנונית להביא לפרוק החיזבאללה מנשקו- והיא יכולה לעשות זאת אם היא רוצה בכך, היא כבר פירקה כמה אירגונים בעבר. עכשיו אנו אוכלים את פירותיה הבאושים של שאננות ממשלת ישראל בעבר למרות האזהרות שהשקט היחסי בצפון הוא שקט שיקרי.

למעלה