בטאפרון

לנה1982

New member
בטאפרון

אני מטופלט בבטאפרון בכחצי שנה האחרונה לפני כחודש היה לי התקף נוסף והייתי מאושפזת ההתקף הקודם היה לפני כארבעה חודשים וגם אני כל הזמן מרגישה חולה חום עולה ויורד ללא כל סיבה אני מרגישה חלשה ועייפה רוב הזמן אין לי כח לכלום... האם זה סימן כי התרופה לא מתאימה לי ואני צריכה לשקול להחליף תרופה? (אני מטופלת אצל דר' פלכטר באסף הרופא) תודה מראש על התגובות! לנה.

התקף נוסף לא אומר בהכרח שהתרופה לא עוזרת

אף תרופה לא מפסיקה לגמרי את ההתקפים - אלא רק מפחיתה את תדירותם. תמיד מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל.

שלום לך לנה יקרה

אני לא רופאה אבל צריך לדעת ממתי את מאובחנת ומהי תדירות ההתקפים שחווית ועוצמתם בדרך כלל טיפול אמור לדחות תדירות התקפים ולהפחית את עוצמתם רק את יודעת ומכירה את גופך ויכולה להעיד לגבי עצמך אם את חשה שיפור עם התרופה או הרעה במצבך המטרה של הטיפול המונע היא לשפר לנו את איכות החיים ולא להפך לפי מה שאת מתארת זה לא כך כדאי לך מאוד לפנות אל הנוירולוג המטפל שלך ולהעלות את טענותייך בפניו את מרגישה חולה( זוהי בהחלט תופעת לוואי של הבטאפרון) ובמקביל את חווה התקפים שניים בחצי שנה אחד בתחילת הטיפול ואחד לפני חודש תופעת 'השפעת' עייפות תשישות חולשה כללית ניתנות לטיפול על ידי משככי כאבים כמו אקמולים למיניהם אך גם פה לא להסחף עם הכמויות כי כבר הוכח שזה מזיק לכבד תגבשי עם הרופא שלך דעה לגבי יעילות הטיפול כי מי שקובע זה אנחנו החולים כל גוף מגיב באופן שונה ואינדיבידואלי לגבי אותו טיפול בדיוק אצל אחד זה יעיל מאוד אצל השני זה גרוע ואצל השלישי למל"מ לא מועיל לא מזיק המון בריאות

תגובה

החולשה והעייפות יתכן שהם תופעות לוואי של אינטרפרון. רצוי לחכות להקלה בחודשים הקרובים לפני שמחליטים על החלפת הטיפול. יחד עם זאת 2 התקפים תוך חצי שנה תחת טיפול זה מצדיקים שיקול דעתו של הרופא המטפל אשר על פי תדירות ההתקפים בעבר ועוצמתם של ההתקפים האחרונים כמו גם מידת הפגיעה הנוירולוגית אמור לשקול את המשך הטיפול.

למעלה