בטהובן בכלים תקופתיים

john1987

New member
בטהובן בכלים תקופתיים

אתמול סבתי סיפרה לי שאחת היצירות המוזיקליות האהובות עליה היא קונצרטו "הקיסר" של בטהובן לפסנתר ותזמורת. שסיפרתי לה שהיצירה נכתבה במקור לכלי הפורטה-פיאנו וסיפרתי לה קצת על הכלי היא מאוד התעניינה, והבטחתי לה שאנסה למצוא הקלטה. מישהו יודע היכן ניתן להשיג בארץ הקלטה של היצירה הזו על פורטה-פיאנו? אשמח לקנות לה את זה.
 

הקיזומ

New member
נראה שיש לסבתא שלך טעם טוב ../images/Emo13.gif

החמישי של בטהובן היא גם בין היצירות האהובות עליי. אולי האהובה. מבין אלו שאני מכיר כמובן. בכל אופן, אם יהיה לך (ממקור חיצוני לדף הפורום) תשובה חיובית לגבי השאלה ששאלת, אשמח לדעת גם כן!
 

Petrus

New member
קיימים מספר ביצועים

קיים סט של כל הקונצ'רטים והפנטזיה הכוראלית בניצוח רוג'ר נורינגטון עם מלווין טאן בפורטה-פיאנו. הסט כולל 4 דיסקים (הדיסק הנוסף הוא בגטלות ויצירות קטנות לפסנתר) ומחירו בישראל הוא כ-100 שקלים. ביצוע נוסף בניצוח גרדינר ועם רוברט לווין בפורטה יצא בעבר בארכיב פרודוקציון, אבל יצא מהקטלוג. יכול להיות שבדיסק סנטר עדיין יש כמה עותקים אחרונים של הדיסק הכולל את הקונצ'רטו החמישי והפנטזיה הכוראלית. המלצה נוספת אישית היא דיסק שיצא לא מזמן בחברת אלפא המעולה, ארתור סכונדרוורד מנצח מהפורטה-פיאנו על אנסמבל כריסטופורי. הדיסק מציג פרשנות רזה במיוחד, עם בערך נגן אחד בסקצייה, בטענה שכך בוצעו הקונצ'רטים בבכורה (או יותר נכון, בטרום בכורה, בארמונו של הנסיך לובקוביץ). אם נניח לדיון ההיסטורי לרגע אחד, הביצוע מציע פרשנות רעננה וטרייה, עם איזון מיוחד מאוד בין הפסנתר לתזמורת המאפשר לשמוע בבירור את תפקידי התזמורת. הדיסק כולל גם את הקונצ'רטו הרביעי.
 

lvb

New member
המלצה לביצוע

אני באופן אישי חושב שזה קונצ'רטו מעצבן והכי פחות יפה מבין כל החמישה של בטהובן, אבל זה טעמי האישי. אני מאוד ממליץ על הביצוע של מלווין טן ורוג'ר נורינגטון שכבר הומלץ עליו, מה גם שהוא זול ואפשר להשיג אותו בארץ בוודאות. אני ממליץ להזהר מביצוע מאוד מאכזב בניצוחו של כריסטופר הוגווד.
 

הקיזומ

New member
הגדרה מעניינת. מעצבן.

מסקרן אותי לדעת מה מעצבן בו, לדעתך. אני יכול אולי להבין שהחלק השלישי שלו מעצבן. אבל, הראשון? והשני? מעצבנים גם כן?
 

lvb

New member
הרעש.

הפרק השני שלו בהחלט יפהפה, אבל היצירה באופן כולל עושה רעש, ופחות מדי מוסיקה לטעמי...
 

john1987

New member
כמו פרסל

איך אפשר לשמוע את זה עם ליווי פסנתר כאשר אפשר להכריח את המורה שלך לנגן את זה על הצ'מבלו כל שיעור (ואז ללכת הביתה ולקרתע את זה)?
 
למעלה