בטון מוחלק

מאקורן

New member
בטון מוחלק

מישהו ריצף פעם בבטון מוחלק? מה העלויות יחסית לריצוף רגיל (חול / שומשום, קרמיקה וכדו', עלות עבודה)? האם זה פרקטי בחדרי מגורים? מה קורה אם משתבש משהו מתחת לריצוף (נזילה?)? הרבה שאלות - מצטער על ההפגזה

אופס קראתי לא נכון

סליחה סליחה סליחה

מאקורן

New member
אני מתכוון שבמקום ריצוף רגיל

כמו קרמיקה - לרצף בבטון מוחלק. יש המון וריאציות, טקסטורות שונות, הטבעות וכו'

בומנייט? בתוך הבית?

אני חושבת שמדובר על 100 דולר למר אבל לא זוכרת כמה עולה לרצף בריצוף רגיל

בינא

Member
בטון מוחלק טוב לתעשיה ומוסכים...

מפעם לפעם מעלה מישהו את השאלה הזו לגבי הבטון המוחלק, כי הוא ראה זאת באיזה מגזין או בסרט. זה לא פרקטי, לא הגייני, לא טוב לילדים, לא בריא משום בחינה וקשה למצוא בעלי מקצוע או חברה שתעשה זאת בדירה או בית כי השטח קטן מידי מכדי להכניס את המיכון הנדרש לקבלת רצפה באמת מפולסת ובאמת חלקה. חוץ מזה, זה יותר יקר מכל אפשרות אחרת של רצוף. פשוט לא משתלם.

Rשף

New member
אתה חייב להסביר

1. לא פרקטי- למה ? הבטון מוגמר עם סילר לא סופג ואין בו פוגות 2. לא הגייני- אתה רציני ? הדבר שהכי קל לנקות הוא משטח אחיד וחלק 3. לא בריא משום בחינה- מאיזה בחינה ? הנימוק היחיד הוא רבוי בטון בבית שאולי, ורק אולי, פולט יותר רדון 4. קשה למצוא בעלי מקוע- אז מי עשה את הכמה וכמה בתים שראיתי, אליהו הנביא ? רוב החברות (כולל אבן גן היקרנים) יבואו ברצון לטפל בבית שלם, קטן בשבילם זה משטח בחצר למשל. 5. יורת יקר מכל אפשרות ? מדובר על סדר גודל של 100 ש"ח (ש"ח לא $) למטר מרובע, גרניט פורצלן איכותי או סומסום טוב יעלו כבר יותר. ההחלטה היא עניין של טעם, ואם אוהבים אז זה בהחלט משתלם

האם הבטון המוחלק שאתה מדבר עליו

הוא בומנייט? זה שעושים בחצרות? כי לי נאמר בארץ שהמחיר שלו הוא מאה דולר- אשמח לשמוע מי עושה את זה במאה שקלים (וזה לא נאמר בציניות!)

Rשף

New member
אופס, לא 100 אלא 200 ש"ח

גם לי זה "נאמר" ממקורות יודעי דבר לא הייתה לי הצעה קונקרטית, אבל שמעתי מיותר מאדם אחד, וגם חיפוש בארכיג'וב מעלה תוצאה דומה. אני לא יודע אם מדובר בבומנייט או לא, אבל זה בטון מוחלק עם חומרי אטימה מתאימים על ידי חברה מתמחה, ולא יציקה של הקבלן שלד החלקה עם הליקופטר על ידי הבן דוד שלו ומריחה של ווקס לרצפה...

בינא

Member
הסברים למה לא בטון מוחלק

לא פרקטי - קולט את כל הכתמים האפשריים - קפה, תה, לימון, חומצות (גם מומרי הניקוי), שמנים ועוד שהופכים לכתמים חומים עד שחורים, כבר מהיום הראשון לכניסה לבית. לא הגייני - מבחינת הילדים, בעיקר הזוחלים שביניהם, בגלל שקולט את כל החומרים הנ"ל, גם קשה לנקותו וגם משאיר אצלו את כל החומרים הזרחניים והחומציים של חומרי הניקוי וילדים שנמחים על הרצפה, עם קצת אלרגיה, חבל על הזמן איזה בכי יהיה... לא בריא - בלי ההיסטריה של גז הרדון, קושי לדריכה, כל קפיצה ישר מחזירה מכה לעצם הזנב. לילדים שגדלים זו מכה בלתי הפיכה לעצמות ותוכלו לשאול אוסטיופאטים, מומחים לעצמו וכיו"ב מומחים. הרצפה הזו הכי קרה בעולם בחורף, והקור החודק ממנה מגיע עם רטיבות המועברת מהקרקע שמתחתיה ומסביב לבית. בקיץ החום מהקירות מועבר לרצפה עד שלקראת סוף הקיץ השהיה במבנה הופכת לבלתי-נסבלת בעליל. יש הרבה ניסיון רע בנושא בקיבוצי קו העימות. יותר יקר מסוגי רצפה אחרים - קשה למצוא בעלי מקצוע טובים שיעשו עבודה קטנה ואיכותית, אשר לא יקחו לפחות 100 $/למ"ר כי נדרש לבצע עם שכבות מבודדות ושכבות אפוקסי אוטמות. 100 ש"ח למ"ר זו רצפה שעושים בלול תרנגולות ולא בבית. באתיופיה רצפת בטון תעלה 10 ש"ח ובהודו אפילו פחות, אז אולי כדאי ליבא? אשר לטעם - אם לאחר כל המגבלות והאיכות הגרועה למגורים, מישהו מחליט י הטעם שלו לבטון חשוב יותר, שיעשה רצפת בטון מוחלקת, כי על טעם וריח אין מה להתווכח...

אני ראיתי בית עם בטון מוחלק

כשהלכתי לראות בתים שעשתה האדריכלית שלנו - לפני ששכרנו את שירותיה. זה היה מאוד יפה להפתעתי (לא חשבתי שאוהב את הסגנון). בניגוד למה שכתבו כאן שזה יקר - הם עשו את זה כי נתקעו לקראת סוף הבניה עם העלויות וחיפשו את כל המקומות שיכלו להוריד להם במחיר. הרצפה היתה אחד המקומות האלה והם עשו את הבטון המוחלק כחלק מהורדת העלויות.

איריסג

New member
גם אנחנו ראינו כזה בית

אני לא יודעת כמה זה עלה להם (באנו להתרשם ממטבח). הם עשו בטון מוחלק (יכול להיות שהם הכניסו פלטות ענקיות ולא עשו את ההחלקה בתוך הבית) ושילבו בו "שטיח" של אריחים מצויירים. ת'אמת? אני לא מתה על זה. יש בזה משהו מאד קר (תרתי משמע... גם מבחינת אוירה ומראה ואני משערת שכשקר - הרצפה הזו מאד קרה), וכמו שאתה אומר - לא ברור לי מה קורה אם צריך לפתוח את זה במקרה של נזילה וכו'. אבל זה בעיקר עניין של טעם. יש כאלה שנורא אוהבים את זה.

בטון מוחלק עושים רק בחרום

כשאין כסף , אם זה המצב, אז את הצנרת לא מעבירים ברצפה אלא בקירות . אם זה בית עם גג רעפים אז בכלל אין בעיה הצנרת צריכה לעלות לגג עם צינורות מתכת ובגג אפשר להעביר צינורות פלסטיק מתאימים . כאחד שעבד בהרבה מקומות עם רצפת בטון מוחלק היא קולטת כתמים כי היא לא אטומה צריך לבצע מריחה של צבע אפוקסי שזה לא יוצא יפה כל כך ואני לא בטוח שזה יותר זול מריצוף.

למעלה