בטחון השחקנים

בטחון השחקנים

להלן ציטוט של ירון מישיבת ´האחווה´ היום: "בישראל יש בעייה בטחונית כלשהיא. לאחרונה. ככה שמעתי. ממש בגדול." הוא אמר את זה כשעלתה השאלה "למה שלא נקיים את המשחקים ללא מעורבות המשטרה וללא אבטחה?". זהו נושא סבוך, דביק ורב פנים. יש הטוענים שהאבטחה היא כסת"ח, ושאין מה לעשות כנגד פיגוע. המאבטחים נמצאים רק עלמנת שיהיה למארגנים לומר מה הם עשו בעניין כשיהיה -לא עלנו- תחקיר. יש הטוענים שהאבטחה היא מינימום של אחריות, ושיש לעשותה כראוי, גם אם זה אומר לקחת עוד 30 שקל מכל שחקן לטובת מימון משכורתם של מאבטחים מקצועיים. יש הטוענים שניתן לסמוך על מאבטחים מתנדבים, וניתן להסתדר עם המצב. ועוד כהנה וכהנה. המצב, נכון לעכשיו, לפחות בנוגע לקבוצות ב´הסאגה´ - כל קבוצה צריכה לדאוג לעצמה למאבטח אחד בכל נקודת זמן במשחק, ללא קשר ובנפרד מהמאבטחים שיספקו המארגנים. ראש הקבוצה יכול לארגן אדם אחד ש´יתפור´ את כל הלילה, או עשרה אנשים נושאי-נשק שיעשו משמרות, אך בכל נקודת זמן צריך להיות שומר ערני אחד שלא עסוק בענייני המשחק ופנוי לצרכי פיקוח-עיין, ובתיאום עם הקב"ט כמובן. (כשיש לציין שדרישות המשטרה עבור משחק של 150 איש הוא שבעה מאבטחים ערניים בכל נקודת זמן). בינתיים יש 4 קבוצות, קבוצה חמישית היא ממלכת המתים, הקב"ט הוא מאבטח שישי, ומאטח שביעי - אלוהים גדול. תגובות - כן ירבו.

עזרה ראשונה

אישור מד"א למשחק מותנה בחיוב המארגנים לקחת על עצמם מאמצים מסויימים, העולים בקשר ישיר למספר המשתתפים. נכון לעכשיו, עבור משחק של 150 איש, נדרש: -חובש אחד עם תעודה בתוקף -ערכת החייאה בסיסית -ערכת עזרה ראשונה שחקנים בעלי תעודת חובש בתוקף מוזמנים בהחלט לפנות אלי, ולקבל הטבות במשחקים לעידוד מתם שירותם כחובשים ותרומתם למשחק. דוא"ל: [email protected] או הודעה אישית או פומבית בפורום זה

הג"ס - כיבוי אש

דרישות הכבאים למתן אישור הדלקת-אש במשחק משתנות מאתר לאתר ותלויות בשיקול דעתו של אחראי בטיחות ואירועים בתחנה האחראית על אתר המשחק. לפרק הראשון של הסאגה, המתוכנן ליער המלאכים, דורשת תחנת כיבוי קריית גת את הדברים הבאים: -לכל קבוצה המדליקה אש, לרבות סיגריות(ונו, באמת, איזה קבוצה לא מדליקה אש): - - מטף 6ק"ג, רצוי אבקה - - 10 ליטר מיים בכלי קיבול גדולים (דליים, או ג´ריקנים של 5 ליטר ומעלה). -ברמת המשחק: - - 3 זרנוקים(צינורות כבוי) - - 1 מזנק מיים(הקצה של הצנור שיוצר סילון מיים ארוך-טווח) - - צוות אחראי שידע לתפעל את הזרנוקים והמזנק, לשיקול דעתו של הקב"ט. - - נתיב הגעה קל לכבאיות לכל קבוצה - - נתיב פנוי לרכב פינוי

שחקנים המכנים את עצמם או את סביבתם

זהו אחד הנושאים הסבוכים והכואבים ביותר הקשורים לבטחון השחקנים בפעילויות האחווה בכלל, לרבות סדנאות, קומזיצים, משחקים או מה שלא יהיה. בדיונינו היום התרגשתי לגלות את רמת האכפתיות והאחריות של כל אחד ואחד מבני-´האחווה´, אם כי לכל אחד יש את דרכו היחודית להראות אכפתיות זו. במהלך הדיון הכואב שבו הגעתי בעצמי לנקודות סיעור שהוציאו אותי משליטה עצמית ברמה שלא שלטתי בנימת קולי או בטון בו השתמשתי (ועל כך, אבקש את סליחתם של כלל המשתתפים), התקבל בי הרושם הברור מעל לספק כי הדעת הרווחת בין חברי ´האחווה´ היא שיש לדווח על שחקנים כאלה לאפוטרופוס החוקי שלהם, או לראשויות הרלבנטיות. אחרי שהובהרה הנקודה שלאיש מהנוחכים אין את הסמכות או המקצועיות לקבוע מתי אדם מסוכן לעצמו או לסביבה, כך שהשימוש הלגיטימי היחיד במידע המצטבר על שחקנים כאלה הוא העברתו לגופים המקצועיים ו/או הסמכותיים בנושא, כולם העידו על עצמם שברמה האישית הם מוצאים לנכון לדווח על שחקנים כאלה על מנת לסייע בידם לקבל עזרה מקצועית הולמת. מכאן שבעיני לא קיימת השאלה של אם ידווח הדבר, אך למורת רוחי, יש מי שראה זאת אחרת. מאותם מובילים שהעידו על עצמם שידווחו ברמה האישית על אי-אלו אירועים המוכיחים אפשרות סיכון של שחקנים(התפרצויות אלימות, התעללות בחיות, נטיות אבדניות, וכו´) עלתה הטענה שאם חובת הדיווח על גוף רשמי שידבר בשם ´האחווה´ לא תעוגן בנוהל - זה לא יהיה. לכמחצית מהמשתתפים בישיבה היתה התנגדות קשה ומוצדקת לכך ש´האחווה´ תוציא דיווחים כאלה על ידי נציג רשמי של גוף רשמי בגין אירועים כאלה (ושיחה בה שחקן משתף על נטיותיו האבדניות או אהבתו להתעלל בבעלי חיים נחשבת לצורך העניין אירוע ´המדליק אור אדום´) לאפוטרופוס החוקי של השחקן ו/או לגופים המקצועיים ו/או הסמכותיים בנושא. וסביב זה התנהל דיון ארוך וכואב.

דעתי האישית

דעתי האישית היא ש´האחווה´ אינה גוף מקצועי לבריאות הנפש, ולאיש מחבריה אין את הזכות לקבוע קביעות כאלה על אף שחקן, ללא קשר לשיתופי העומק שלו בנושא מצבו הפסיכיאטרי או מה שלא יהיה - ממש כמו שאין לאיש שאינו רופא את היכולת לקבוע מותו של אדם, גם אם הוא נראה לו מאד מאד מת. במסגרת היותה גרעין תחת עמותה חוקית יכולה ´האחווה´ להרחיק כל שחקן, אך ורק על בסיס מישמעתי לאחר שהלה עבר על קוד ההתנהגות הפועל בה, אך כל פסילה אחרת היא אפלייה לשמה והתנכלות לדוגמא. אני בהחלט מוצא מקום להתקין תקנה ומעוניין בנוהל שיבטיח העברת מידע זה לידיים הנכונות, שיקחו קריאות עזרה שכאלה ויפיקו מהם את תועלתו של האדם המדובר. בה במידה, הודעה רשמית מטעם ´האחווה´ לאפוטרופוס כלשהו היא אקט קיצוני, יומרני, ולעניות דעתי - _לא חוקי_, למעט מצב שלארגון מייעץ בעל מקצוע יעודי לעניין בריאות הנפש(ומכתב מהפסיכיאטר של האדם המדובר קביל לצורך העניין) או לסיכונים סביבתיים אנושיים(וחו"ד קצין נוער או עובד סוציאלי קבילים לצורך העניין). דיווחים כאלה או אחרים שיהיו - חיוניים הם, אך מקומם הא על בסיס חברי-אישי, והלגיטימציה שלהם היא ברמת האכפתיות האנושית הטהורה, ולא צל-כנפיו של דובר ארגוני. ל´האחווה´ אין שרותי בריאות נפש, אין קב"נים ואין מערך סוציאלי, ומן ההגינות הראוייה שלא תתימר להיות כזו.

idane

New member
שלום אושר

סלח לי אם אהיה קצת בוטה, אבל מי אתם? ער"ן? מה זאת היומרנות הזאת - לאתר אנשים בעלי "נטיות התאבדותיות"? אולי האחווה תשלח גם משקיפים לשטחים (להגן על השחקנים מקרב בני דודינו), תארגן משלחות הצלה עבור שחקנים שנלכדו ברעידות אדמה, ואולי פרויקט "אח בוגר" עבור שחקנים בודדים? התפקיד של האחווה הוא - לעזור לארגן לארפים, ולקדם את הנושא. מפשפוש בזיכרוני, עולה כי, עם כל הכבוד ל"מיניR", היא לא להרימה עדיין משחק אחד. כלומר, יש עוד הרבה מה לעשות מעבר לחיטוט במוחות הצעירים של השחקנים. אני תומך בדעתך. אבל אחדד ואחריף את טענתך - אין לאחווה אפילו לדון בנושאים כאלו - אין להם את היכולות, ובוודאי לא את הסמכות. עצם קיום הדיון עצמו מדיף ריח חריף של אמוניה מגולגלות המשתתפים, אם תסלח לי שוב. הבלחתי רק לרגע, מכיוון שכבר הגעתי למסקנה שלהודעות כאלו אין השפעה, ואין טעם לשטוח את כל מה שאני חושב על האחווה. פשוט בנקודה הזו, תחושת הקבס בביטני היתה חזקה כל כך, שהתרחשה פליטה. שלום.

עומר כץ

New member
עידן שלום

אתה באמת רוצה שבנאדם שהוא מעורער בנפשו יאבד את שפיותו וירוצץ את גולגולתך במהלך מישחק ? אתה רוצה בתור צארגן לקחת אחריות על כזה מיקרה שאתה יכול למנוע מראש ? אתה רוצה כמארגן לקחת אחריות על בנאדם שאתה יודע שיכול לגרום אפילו נזק לעצמו ?

idane

New member
לא.

אני גם לא רוצה שאדם מעורער בנפשו ירוצץ את גולגתי בשעה שאני מטייל בפארק לאומי. אם כך, זוהי אחריותו של השומר בכניסה לפארק לאתר אנשים "מעורערים", ולמנוע מהם מלהכנס. ובכלל רשות הגנים הלאומיים צריכה לפנות פרופיל של איש "מעורער", כדי למנוע מהם להכנס.
זה מה שאתה חושב? זה נראה לך בסדר? בזה צריכה לעסוק רשות הגנים הלאומיים? לא זאת היא אחריות האחווה. תשאירו את העבודה הזאת למי שיודע מה הוא עושה.

the off player

New member
יש הבדל באחריות

אני מארגן משחק. בחור שאני מכיר בתור מישהו שעשה בעיות בעבר- תקף אנשים אחרים ואת עצמו(במטרה לפגוע,לא במטרה להצחיק או כחלק ממשחק) מגיע למשחק. בשעה 2000 המשחק מתחיל. שעתיים וחצי אח"כ אני יושב בחקירה בתחנת משטרת ק.גת, בתור המארגן הרשמי של המשחק, באותו זמן מגיעות שתי הגופות (של זה שנרצח ושל זה שהתאבד אחרי שרצח את השני) למכון הפתולוגי באבו כביר. מה אני עושה עכשיו? עשיתי כל מה שיכולתי כדי למנוע את המצב הזה? רשלנות פושעת? רצח מדרגה שנייה? מה אני צריך את זה.

רמת הקיצונות שלך חורה לי

בינתיים, לא היו דברים שהתרקבו לנסיונות רצח או התאבדות, אלא אובחנו קריאות לעזרה. באירועים שעוררו את הדיון, והאדם שדובר להרחיק בינתיים גילה יותר אזלת יד וחוסר יכולת להתמודד מאשר להזיק. החשש שעלה שהוא יגרום ל´שדים שמנים יותר´ להתפוצץ עליו, ועל כן, אם מקומו בסימן שאלה - כך גם מקום ´השדים השמנים´, מהם נמנים מהטובים שבחבריי. אם היכולת שלך להתמודד עם קריאות עזרה באות לידי ביטוי בסלידה וקיצונות, אולי מקומך אינו בין המארגנים, שמהם אני מצפה לדוגמא אישית לאנושיות, לקבלה ולקור רוח.

אוי, שכחתי עם מי אני מדבר...

רק לשם בהירות - אני לא מתקיף אותך ולא דורש ממך שום אקט. לעניות דעתי, באומרי לך דברים כאלה, אני נותן לך מתנה - נקודה להסתכלות ולצמיחה שרק אתה תוכל להפיק עבור עצמך.

עומר כץ

New member
אושר

אין בעיה תחתום על טופס נטילת אחריות על כל השדים הרזים והשמנים

the off player

New member
מה לעזה?

על מה אתה מדבר? הראה אוזלת יד בלפגוע במישהו או בנסיון לפגוע בעצמו? שדים שמנים ? אתה מדבר שטויות. אני לא אפרט מה אדם מסויים עשה בפורום הזה אבל הבעייה לא הייתה שמישהו אחר יפגע בו זו בעיה שהוזכרה אבל זו בהחלט לא הסיבה להרחקה.

עומר כץ

New member
יפה

אבל זה גם התפקיד של האחווה למנוע מאנשים שיודעים לגביהם שהם בעיתיים ברמה של נזק לעצמם ולסביבה להגיע למשחקים\פגישות וכ"ו

idane

New member
הודעה אחרונה ודי

מכיוון שאין סיכוי לשכנע אתכם אחרת. אם אדם הוא מה שאתה קורא "בעיתי" - כלומר במהלך משחק או לא במהלך משחק תוקף מישהו בכוונה לגרום נזק - אני, אישית, מגיש תלונה במשטרה. הם יטפלו בו. לא האחווה תקבע עונשים. ואיך בדיוק "למנוע" ממנו להגיע? פיסית? הרי מדובר באדם שהוא כל כך לא יציב שהוא יכול להתפרק כל רגע ולתקוע סכין באדם שעומד מולו. אם רוצים למנוע ממישהו אלים בצורה קיצונית להגיע, דיינו. אבל מי שמדבר (
) על התאבדות, או על פגיעה בחיות (O-:)
השתגעתם לגמרי? יש מישהו מכם, שלא דיבר, בשום שלב בחייו על התאבדות? Let him cast the first stone. יש לי חבר שמדבר על להרוג את החתולים שמייללים לו מתחת לחלון כל לילה. אז הוא לא יציב? מסוכן? עלי להלשין לאחווה, כדי שימנעו ממנו לשחק? חובה עלי לדווח לפסיכיאטר העירוני? רבותי, אל תצילו את העולם, אל תארגנו מנגוני דיווח פסיכיאטרים. אתם לא וועדה עליונה לבריאות נפש הציבור (למרות היומרה
) פשוט תרימו משחקים. מכאן, האחווה נראת כמו מגרש למשחקי אגו ופוליטיקה סטייל VTM, יותר מאיזו שהיא כוונה לקדם משהו. אך נראה לי, כמו שציינתי בתחילת ההודעה, שהוויכוח עקר. אין לי כוונה לשחזר כאן את אותו וויכוח שבוודאי התנהל באותו ערב מדובר.

the off player

New member
אתה רציני?

מעניין איך תסביר להם שהוא ניסה לתקוף אותך באמצע משחק בו אנשים חובטים אחד בשני על בסיס קבוע. יש הבדל קטן בין לדבר על התאבדות לבין לנסות לקפוץ על מכוניות נוסעות על כביש ראש העין-פ"ת באמצע R נכון? (מקרה שקרה) באמצע אירוע "על האש" להחנק ע"י אדם אחר- זה לא יציב, זה מסוכן. אם תרצה עוד פרטים אשמח לתת לך אותם אישית.

עומר כץ

New member
יופי

כשתארגן משחק עם ביטוח ותאום ביטחוני תקבע את מי להכניס ומי לא בסדר

simons

New member
תשובה רצינית

יש גופים שיכולים לעזור בעניין הזה, ואני מציע, לא כגוף או עמותה, אלא כאנשים פרטיים - אם אתם חשים שיש לכם חבר במצוקה, תפנו אותו לסה"ר, שם יטוכלו לעזור לו: http://www.sahar.org.il/ סה"ר הוא אירגון ללא מטרות רווח, שהמתנדבים בו הם אנשים שעברו הכשרה מתאימה (ויותר מקיפה מרוב אנשי האחווה) לטפל בנושאים כאלו.

שאלה לפני תגובה

אם המשחק מתרחש בשטח מגודר עם שומר בקניסה לאתר והכל עדיין יש צרך בכזאת כמות של מאבתחים? כי לדוגמא בכל מני שמורות טבע לא נראה לי שיש כל כך הרבה מאבטחים. צחי.

למעלה