בטחון עצמי

בטחון עצמי

היי,
מישהו פעם התמודד עם בעיה של בטחון עצמי והצליח לשפר ולעלות את הביטחון ?
יכול בבקשה לספר לי איך עושים את זה.

Purple Mushroom

New member

snappa

New member
כן

איך מתמודדים? זה אינדיווידואלי לחלוטין. מן הסתם אצל כל אחד זה ברמה אחרת, אצל כל אחד זה נובע מדברים אחרים. יש הרבה דרכים להתמודד עם זה. אני חושבת שהשלב הראשון הוא לקבל את עצמך כמו שאת.
עד סוף התיכון הייתי ביישנית ברמות של אחת שלא מוציאה מילה מהפה, יושבת בסוף הכיתה וגם בהפסקות נשארת בכיתה עם מעט החברות שיש לה. כשהגעתי לצבא השתניתי. הייתי יותר פתוחה, חייכנית, קיבלו אותי בחום ופתיחות, היו לי הרבה חברים מהבסיס (אבל בסיס קטן זה לא חוכמה גדולה במיוחד..) שגם היום, אחרי שנתיים וחצי ואפילו יותר, אני שומרת איתם על קשר. עכשיו אני סטודנטית, אפשר לומר שהשתניתי מאוד, אני כבר לא בחורה ביישנית כל כך-אני יותר אסרטיבית, מוכנה להילחם למען הזכויות שלי, לא שותקת כשמשהו מציק לי. למדתי לקבל את עצמי כמו שאני ולהבין שאני שווה כמו כל אחד\ת אחר\ת-ועם כל הצניעות-אולי אפילו יותר.
אם את רוצה-שלחי לי מסר. שאלי אותי שם מה שבא לך.
שוב אני אומרת-ההכרה בערך של עצמך היא השלב הראשון. ההתמודדות היא אינדיווידואלית. מה שלא יהיה-בהצלחה :)
סופשבוע נעים ובהצלחה :)

Palindrome

New member
זה כמו לקפוץ למים ממקום גבוה

קשה לעשות את זה בפעם הראשונה. בפעם השניה, כבר הרבה פחות. באלה שאחר כך, זה כבר טבעי.

את צריכה להתנסות במעשים שלא חשבת שתעשי, בגלל המגבלה הזו, אם זה להעמיד במקום מישהו בגלל משהו שהוא עשה או אמר, להתחיל עם מישהו או לדבר מול קהל. לנשום עמוק ולקפוץ למים.

Purple Mushroom

New member
מנסה לענות:

היתה כאן פעם מנהלת בשנת 2004, ותחילת שנת 2005, שכתבה לי בפורום, שכתיבה בפורום הזה, יכולה לשפר את הבטחון עצמי.
אז כתיבה בתפוז. 1.
2. מניסיון אישי שלי, אולי גם הליכה במשך הרבה שנים למועודון חברתי.
וגם 3. להיות עם אנשים, לדבר. להפגש עם חברים, ואולי גם עוד מסגרות עם אנשים.
זה הרבה יותר מורכב מזה, אבל זה בערך.
אולי גם טיפול פסיכולוגי? לא בטוח.
וגם אולי להיות בהיי\מאניה :--]

EdisonGirl

New member
אהבתי את העצה האחרונה. להיות במאניה

השאלה איך היא מיישמת את זה עכשיו. עד גיל ההתבגרות היה לה חלון הזדמנויות טוב לבסס הפרעה נפשית שכזו חחחח

למעלה