בטחון עצמי

ezmeer

New member
בטחון עצמי

מה שכתוב כאן, נוגע בעיקר לפן התקשורתי בין גבר לאשה. אבל כמובן שניתן למימוש בכל תחומי החיים. אשמח לרעיונות שתוסיפיו לרשימה למטה. ______ אחד המרכיבים החשובים ביותר, אם לא החשוב ביותר בתדמית האישית, הוא הבטחון העצמי. בטחון עצמי מאפשר לך להישאר רגוע, נינוח ולעשות דברים כך, שהאנשים שנמצאים לידך ירגישו שאתה עושה את הדבר הנכון בצורה הטובה ביותר. אדם בעל בטחון עצמי, אוטומטית מבטל המון מעצורים שמונעים מאנשים ללא בטחון עצמי, לבצע דברים שהיו יכולים לבצע בקלות. שפת גוף, אנרגטיקה, יכולת ביטוי והצלחה משקפים וכן מושפעים מהבטחון העצמי. אך נשאלת השאלה, כיצד אדם ממוצע, שאינו ניחן בביטחון עצמי רב, יוכל לרכוש במהרה את האמונות, הערכים והיכולות, אותם יש לאדם בעל בטחון עצמי גבוה? כיצד יוכל להקרין כלפי חוץ בטחון עצמי, גם כשאין לו אותו? כיצד יוכל להגיע מהמצב בו הוא נמצא עכשיו, למצב הרצוי? אחת הדרכים הפשוטות והמהירות ביותר, היא דרך החיכוי, עד שהחיכוי יהפוך מחיכוי לחלק מובנה מהאישיות. באנגלית ישנו ביטוי מצויין שמתאר דרך פעולה זו – Fake It, Till You Make It. כיצד להציג בטחון עצמי כלפי חוץ? 1. אתה רגוע ואינך ממהר. 2. התנועות שלך איטיות ולא חפוזות. 3. השרירים שלך רפויים ולא מכווצים. תחליף תנוחה לתנוחה נוחה יותר אם יש צורך. 4. אתה עומד זקוף. אינך משפיל מבט, הראש תמיד מורם קצת כלפי מעלה. 5. אינך מרבה בחיוך, אבל מחייך קלות ברגעים המתאימים. 6. אתה לבוש בצורה מסודרת ונקיה. כל חלקי הלבוש שלך מתאימים מבחינת צבעים ומידות אחד לשני. 7. אתה לא מפספס הזדמנויות, אינך יכול להרשות זאת לעצמך. 8. אתה מדבר בבירור עם הפסקות, ליצירת מתח וציפייה למילה הבאה שלך. 9. אינך מפחד מהפסקות בשיחה ומשתיקה. בזמן הזה אתה בוחן את הבחורה. 10. אינך מסתייג מהדברים שאמרת קודם. 11. אתה בעל דעות משלך ולא מושפע ממה שנאמר כרגע. 12. אתה מאמין שהכל יתרחש כמו שצריך. 13. אתה לא עושה שום דבר בצורה מופרזת. 14. אינך פותח מיד את כל הקלפים, כאשר מבקשים זאת ממך ונותן לאחרים להבין זאת. 15. אינך מרבה לצחוק מהבדיחות של עצמך. 16. אתה נחוש בהחלטות שלך. 17. אתה אופטימי וחיובי כלפי החיים. 18. אתה בעל כבוד עצמי. 19. אתה בעל כבוד לאחרים, אבל לא מאפשר להם להשתמש בך וללחוץ עליך. 20. אתה יודע כמה צעדים קדימה מה אתה הולך לעשות. אם אינך יודע זאת, אתה תמיד מתנהג, כאילו שאתה כן יודע זאת. אני מציע לעבור על 20 הסעיפים הנ"ל, פעם ביום או פעם בכמה ימים, כדי למצוא איך תוכל לשלב אותם בחיי היום יום שלך וכדי לגלות מה עובד בשבילך יותר טוב ומה פחות טוב.

תכונה שכדאי לאמץ

העלת כאן תכונה שהיא אחת החשובות בתכונות האדם, או האישה. בגדול אני מסכים איתך שמי שלא ניחן בתכונה זו כדאי שיסגל אותה לעצמו. ביטחון עצמי תורם רבות בכל תחומי החיים: עבודה, חברה וכמובן ביחסים שבינו לבינה. השתתפות בסדנאות ו/או אימון עצמי הן כמה מהדרכים לנסות ולרכוש אותו. הסעיפים שציינת משקפים פחות או יותר את רוח הדברים. בראשי פרקים חשוב לסגל: שפת גוף נכונה, נחישות, רוגע, דעות עקביות מבלי לזגזג לעיתים תכופות, הערכה עצמית, אופטימיות וכו'. לא מסכים בעיקרון עם סעיפים: 5, 7 ו-20 . מותר לחייך ואפילו לצחוק - אף אחד לא מת עדיין ממנת יתר מה"סם" הזה. מותר לדעתי לפספס הזדמנויות, אין מה לחשוש מכך, החיים מזמנים לנו הרבה התנסויות ולא כולן מסתיימות בהצלחה. מה שכן, חשוב ללמוד מכשלונות ולהסיק מהן את המסקנות הנכונות. חשוב גם לחשוב כמה צעדים קדימה. אך אם אין את הראיה הזו לא כדאי לשחק את המשחק כאילו יש. ה"כאילו" הזה יכול להיות בעוכרינו ולגרום לעצמנו להאמין לאשליות שווא. ביטחון עצמי לא יצא מזה. מילה מקבילה לביטחון עצמי היא אסרטיביות, אך צריך להזהר שלא לגלוש לאגרסיביות. מעבר חד לקצה השני של הסקאלה גם הוא אינו מומלץ.

אלמרה

New member
../images/Emo140.gifברוך בואך ezmeer ותודה..

עצותיך מרשימות אותי. על כמה מהן אני חושב שיש לי זכות יוצרים אבל.. מילא שירוויחו האחרים... הכל מקובל עלי פרט לפיקציה... Fake it till yo make it ממש נשמע לי רע. למה להתיחס לתרגולת המוצעת כחיקוי? קרא לזה אימון!

ezmeer

New member
זה יהיה חיכוי

כל עוד זה לא חלק מהאישיות שלך. בוא נקרא לזה "מלאכותי". הרי זה עדיין אינו משהו שהוטבע בך, אינך יכול לבצע זאת עם כל המערכת של הגוף שלך, שפת גוף, מימיקה, הרגשה פנימית. לכן אתה מחכה רק בצורה חיצוינית את מה שרואים מבחוץ.

s h o o s h a

New member
ביטחון עצמי

בעיני נתפס הביטחון העצמי כמצב בו אני יודע מה אני רוצה ולא חושש להביע בקול את רצוני אך מאידך, אני מוכנה להקשיב וללמוד גם מאחרים ולהעשיר את עולמי.
לחייך במידה. האם קיימת מסגרת חיוכים שאסור לעבור אותה או ר"ל לחייך פחות ממנה?
להתלבש באופן מסוים. ואם ביום חמישי בא לי להתלבש פריקי לחלוטין??
להיות דבק לחלוטין לדעותיי. ומה עם דעות של אחרים? הן לא נחשבות, הן לא בעלות משקל?
אתה יודע כמה צעדים קדימה מה אתה הולך לעשות. מה יקרה אם לא ממש תדע או שתתבדה? מתגנב לתחושותיי מין חשש שאם משהו מהדוגמאות שעליהן כתבתי יופר, יעוף לו הביטחון (נגיד ביטחון) מהחלון. ומי יישאר מולינו????? (שאלה למחשבה)

אלמרה

New member
בי-די-יוק שושה!

ומה יקרה אז? חשבתי וחשבתי ומה שעלה בדעתי זה הרעיון הבא: נגיד הלכו לי ועפו דרך החלון כל ה"דוגמאות" או אף חלקן. נגיד פתאום אני רואה אותך מולי בכלל לא נגיד - זה בטוח! אני רץ ומחבק אותך ככה:
ולא אכפת לי מה יגידו...

שילה1

New member
מאמינה שאו שיש בטחון עצמי-או שאין.

אם יש-ניתן לשפר.אם אין,או אז קימת בעייה גדולה. איך לפתור?משאירה למומחים.ועוד מאמינה שחלק מהבטחון,אנחנו לוקחים/סוחבים איתנו מעברנו,היינו:משנות ילדותנו,משפחתנו,והסביבה בה גדלנו. אלרה ה"מה יגידו" הזה,כבר מזמן "פאסה".לא?העיקר שעושה מה רוצה ומה שטוב לך,ותמיד! בוקר אור עולם ,ויום טוב לכולם!

אלמרה

New member
כפרה שילה1 איך אותך שכחתי???

חם ועוטף גם לך מתוקה... אני באמת לא 'תכוונתי למה שיגידו בעיקר לא אזובי הקיר... תזקירי לי בבקשה, אמרתי לך פעם?

שילה1

New member
או..שעל זה רציתי לשוחח איתך.מי אמר

למי איך כמה ולמה-אלו הם עיסוקים של אנשים קטנים,חסרי בטחון. לבעלי בטחון יש את חייהם,על תוכנם הרחב. יאללה..שלח עוד אחד על הבוקר!

ezmeer

New member
צריך להסתכל עמוק יותר

לחייך במידה. האם קיימת מסגרת חיוכים שאסור לעבור אותה או ר"ל לחייך פחות ממנה? החיוך נובע מהרגשה פנימית. האם את מכירה חיוכים שנובעים מחוסר בטחון וחיוכים שנובעים מבטחון? את תדעי להבדיל ביניהם? אני בטוח שכן. מי שאינו מרגיש את זה בעצמו, שלא יפריז בחיוכים כי רוב הסיכויים שחיוכים נובעים מחוסר בטחון. ד"א חיוך, זה כלי ההגנה הראשון, של אדם חסר בטחון עצמי. להתלבש באופן מסוים. ואם ביום חמישי בא לי להתלבש פריקי לחלוטין?? סבבה, תתלבשי איך שאת רוצה. אם זה מוצא חן בעינייך ואם זה גורם לך להרגיש טוב. אבל עכשיו תחפרי עמוק יותר, מה גורם לאנשים להתלבש פריקי? האם כאשר את מתלבשת כך, ההרגשה שלך משתנה? קראת את "בעת זבוב"? התשובה שם. להיות דבק לחלוטין לדעותיי. ומה עם דעות של אחרים? הן לא נחשבות, הן לא בעלות משקל? כאן לא מדברים על דעות של אחרים. כאן מדברים על הדבקות בעקרונות שלך. הכוונה לא להיות מישהו שמשנה את החלטותיו כל 5 דקות בגלל שכל 5 דקות הוא שומע דעה חדשה. חשבתי שזה מספיק ברור. "אתה יודע כמה צעדים קדימה מה אתה הולך לעשות. מה יקרה אם לא ממש תדע או שתתבדה?" נראה לי שלא קראת מהתחלה עד הסוף את המשפט ואת המאמר בכלל. המאמר מדבר כיצד לדמות בטחון עצמי לאנשים שאין אותו כרגע. מדבר על ההבדלים העיקריים והגסים. כיצד להיות גמיש בהחלטיות ובמעשים? זה במאמר הבא. אני לא מבין, באמת. מחפשים פה איך לעשות ביקורת על כל משפט? ברור שכל משפט אפשר להציג באלפי זוויות שונות שחלק מהן תהיה לא נכונות וטיפשיות לחלוטין.

s h o o s h a

New member
האם ניתן 'למדוד' ביטחון עצמי?

האדם הוא מכלול של הרגשות ורגשות ובלתי אפשרי לפרוט את התנהגותו ולקבוע על פיה באם הוא ניחן בביטחון עצמי, אם לאו. הוא יכול לעמוד ב'קריטריון' אחד ובאחר לא. על מה תעיד התנהגותו? חיוך ("...ד"א חיוך, זה כלי ההגנה הראשון, של אדם חסר בטחון עצמי..." - האמנם???)יכול להעיד על חוסר ביטחון עצמי בדיוק כשם שיכול להעיד על ביטחון עצמי גבוה מאד. כך גם לגבי הלבוש, הדיעות (אדם שָתקַן שאינו מביע דעתו בקול לא מעיד כהוא זה על חוסר ביטחון. נהפוך הוא, דווקא זה המזדעק יכול להביע זאת הרבה יותר) וכך גם לגבי כל השאר. תגובתך, יותר מכל תגובה אחרת מעידה הרבה יותר מ 20 (עשרים?) ה'כללים' שהבאת ב'מאמר' שלך על ביטחון עצמי- יש או אין וכמה.

שרונהה

New member
בטחון עצמי נובע מ"הערכת עצמי"

אדם צריך לאהוב את עצמו, להעריך את החיובי שבו, לכבד את עצמו ולהפנים זאת עד כדי הבאה לידי ביטוי בהתנהגותו היומיומית. הבעיה היא שיש אנשים שיש להם תכונות נהדרות, דעה מגובשת, מקצועיים בתחומם, ועוד ועוד.. אנשים פשוט מקסימים, אבל הבעיה היא שהם לא מעריכים את היכולות והתכונות שלהם, הם מבטלים את עצמם מול אחרים, חושבים שהם "פחות" למרות שלפעמים הם "יותר"... זה נובע כנראה ממשהו עמוק בתוכם וחבל.... הקניית בטחון עצמי ל"עצמי" אינו בא מכללים של עשה ואל תעשה, כי ברגע שאתה זקוק לכללים, משהו בבטחון העצמי שלך לקוי. לדעתי, הדרך היחידה היא לעבוד על "אהבת עצמי", "הערכת עצמי", "הכרה ביכולות שלי", "הסכמה עם עצמי שאני שווה", "פרגון לעצמי"... אדם שמעריך את עצמו ומבטא זאת בהתנהגותו היומיומית - משדר בטחון עצמי. לכן כל אחד צריך להתחיל לבנות את הבטחון הזה מתוך עצמו ומתוך מה שיש בו, לחזק ולפרגן לטוב שבו ומשם להמשיך....

אלמרה

New member
תמיד! אבל תמיד!! אני מקנא בשרונהה

"איך היא חוטפת לי את המילים מהמקלדת... בדיוק עמדתי לכתוב ככה ולהעשיר אתכם..." סתאאאאאם, זו רק הלצה ע"ח מישהי אחרת בפורום אחר לגמרי... לשרונהה המוארת באור נגוהות וניזונה מהרבה מקורות וכותבת ללא לאות 1000
'ות

Y e d i d

New member
מתכוני אינסטנט

נראה לי ששינון 20 הכללים כמקור לבטחון עצמי, לא יועיל דבר. בטחון עצמי הוא דבר שרובנו נולדים אליו (חינוך מילדות, מנהיגות וכד') וחלקנו מצליחים לרכוש. השאר גם אם יחיו בשינון מתמיד של הכללים, ישארו עם הכללים אך נטולי בטחון עצמי.

בטחון עצמי מדומה

משול לבלון נפוח - מספיקה סיכה בשביל לפוצץ אותו... או לבניית בניין על יסודות רעועים. בטחון עצמי זה דבר שנבנה במהלך החיים. זה השלמות של אדם עם מגרעותיו וחולשותיו כמו גם עם יתרונותיו.

לא מכירה אפילו אדם אחד

עם ביטחון עצמי מושלם הכוונה שיכול להיות לאדם ביטחון עצמי בכל מיני תחומים אך לעולם לא בכל.

למעלה