בטחון עצמי

• פותח הנושא noosh
  • פורסם בתאריך

noosh

New member
בטחון עצמי

בשבועיים האחרונים המעט שהיה לי התנדף ממני, וכל מה שבא לי לעשות רוב הזמן זה להעלם. אז מה מעלה לכם בד"כ את הבטחון העצמי? מה מזכיר לכם את הנקודות החזקות שלכם, ויותר חשוב - איך אתם מצליחים להאחז בזה ליותר מחמש דקות, ודוחקים הצידה את הדברים השליליים?

lollapalooza

New member
*לא מאמינה שאני עונה על זה*

לעשות דברים שאוהבים. דברים שאת יודעת שאת טובה בהם, וכשזה יוצא נחמד, את שמחה. דברים שאת אוהבת לשקוע בתוכם ולהרגיש שזה מעניין אותך וכיף לך. ולהיות עם אנשים שאוהבים אותך, ושאת מרגישה נוח איתם. אנשים שאת לא צריכה להוכיח את עצמך בפניהם, כי הם יודעים מה את שווה ומעריכים אותך בזכות מי שאת. אבל שורה תחתונה, נושי, וכבר דיברנו על זה, את צריכה להבין את זה בעצמך. זה בעיקר בא מהחלק הראשון של מה שכתבתי. כשתעשי דברים שאת אוהבת, ותרגישי טוב איתם, את תרגישי טוב עם עצמך. ולשנות גישה. להבין באמת באמת, שכמו שאמרתי לך, והסכמת איתי, שכל חוסר הבטחון הזה בא רק בגלל שאנשים אחרים, רעים וטיפשים, גרמו לך להרגיש ככה. להבין שהם אלה שלא בסדר, ולא את. תסתכלי סביבך- יש כל כך הרבה אנשים שאוהבים ומעריכים אותך, גם כשהם לא חייבים. אנחנו לא תקועים איתך בכיתה או בצבא, אנחנו בוחרים לאהוב אותך ולשמור איתך על קשר, אפילו שאת רחוקה ולא רואים אותך כל הזמן, כי את שווה את זה. ואת צריכה להבין את זה בעצמך. ואיך עושים את זה
לאט לאט. נותנים לך מחמאה
תגידי תודה, אל תתנגדי. לאט לאט זה יחלחל ויעבוד. מבטיחה. ואת יודעת שאלו לא סתם דיבורים באוויר, כי את יודעת עם מי יש לך עסק. לפני כמה שבועות הייתי עונה לך "לא יודעת, אבל כשתמצאי תשובה, תגידי לי." ואת רואה שזה שונה עכשיו. זה עובד. גם אצלך זה יעבוד. ואני פה, את יודעת.

De-Panther

New member
תפוז זה מה שנותן לי|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

בעצם את הבטחון העצמי כשמזכירים לי את תפוז הבטחון העצמי פתאום עולה אצלי בצורה רצינית... גם כשזה בדברים הכי קטנים והכי לא קשורים... אינלימושג למה... לך אין איזשהו טריגר שמזכיר לך שאת כן חשובה ושאין לך סיבה להרגיש פחות שווה מאחרים??

lollapalooza

New member
אתם בורחים.

בטוח יש דברים שגורמים לכם להרגיש טוב. אתם פשוט בוחרים להתעלם מהם בגלל מצב הרוח שלכם, וחבל.

Elsewhere

New member
לא בגלל המצברוח.

אני כמעט תמיד במצברוח טוב, בצורה אופטימיסטית וסתומה שכזו. אני מרגיש טוב, זה כן. פשוט שונא את עצמי מבחינה פיזית.

noosh

New member
בטחון עצמי זה לא רק מבחינה פיזית

זה גם מבחינה נפשית, ואם יש דברים שמעלים לך את הבטחון מבחינה נפשית, אני אשמח לשמוע עליהם. חוצמזה, בטחון עצמי זה משהו שמקרינים החוצה. הוא גורם לנו להראות יותר טוב בעיניי אחרים.

Elsewhere

New member
אני מפריד לשני מקרים.

ביטחון עצמי, והערכה עצמית. הביטחון העצמי תמיד היה קיים אצלי. ההערכה עצמית... תמיד לא. מבחינת אופי כן זה התפתח בשנים האחרונות בגלל שיצרתי לעצמי חברים קרובים שאני יודע שאיתי בגלל האופי שלי, ואני חושב על זה שאם יש דברים לא טובים באופי שלי, הם יעירו לי על זה. מבחינה חיצונית, זה פשוט... אני לא אוהב את איך שאני נראה. זה פשוט... לא מספיק, אף פעם לא מספיק. לא בשבילי, ולא בשביל אף אחד אחר. וזהו שכזה.

yuval k

New member
דווקא מצב הרוח שלי היה די סביר בשעת

כתיבת ההודעה...

Mrs Brightside

New member
../images/Emo109.gifכמו שאורן אמר...

תפוז
. או נגיד מחמאות מאנשים שלא נוהגים לתת אותן בדר"כ,או סתם בכללי מחמאות
.

noosh

New member
אבל מחמאות לא מחזקות אותי כל הזמן

הן חולפות ואחרי חמש דקות אני חוזרת למחשבות של כל מה שלא טוב בי. אני רוצה חיזוקים מבפנים, אני לא רוצה להיות תלויה במישהו אחר שיחמיא לי. אינ רוצה ללמוד להיות חזקה גם כשאין אנשים אחרים בסביבה.

SaintJohn

New member
אז זה שינוי שתצטרכי לעשות אצלך בראש

קודם כל יהיה הרבה יותר טוב אם הסביבה שתהיי בה תהיה סביבה תומכת ואוהבת ולא כזאת שחס וחלילה מזלזלת בך או פוגעת בך או שגורמת לך להרגיש רע לגבי עצמך. חשוב שגם תקפידי להמשיך לעסוק בדברים שאת טובה בהם ושאת אוהבת לעשות ושגורמים לך להנות מהם ולהרגיש טוב. ואלה דברים שכבר אמרו לך פה מעליי. השינויים האלה שתעשי מסביבך בחיים שלך הם נדרשים, אבל הם לא יעזרו לך אם לא יהיה שינוי ניכר בצורת החשיבה שלך לגבי עצמך. הלוואי וידעתי איך עושים את זה. עוד לא נתקלתי בנוסחת הקסם לזה, וזה מאוד מאוד אינדיבידואלי אצל כל אחד. אני יכול להגיד לך לגבי עצמי שאני מקפיד לזכור את הדברים הטובים שיש בחיים שלי, אם זה אירוסמית' או אם זה הכיף שבלנגן או בפעילות גופנית, או אם זה הפורום שלי או החברים שלי שאני יודע שתמיד יהיו לצידי, או כל זיכרון טוב של משהו שמעלה לי חיוך על הפנים. אלה דברים שגורמים לי להרגיש טוב לגבי עצמי וזה מעלה לי את הביטחון העצמי. אם יש דברים בחיים שלך שאת יודעת שאת לא מרוצה מהם ושהעובדה שהם חלק מהחיים שלך עושה לך רע, אז אני חושב שאת צריכה לעשות מאמץ לשנות אותם, ואפילו אם את חושבת שהמאמץ הוא גדול מידי, אני חושב שזה עדיין יהיה שווה את זה. אצלי למשל יש משהו (אני אגדיר זה בתור "דרך חשיבה מסויימת לגבי נושא מסויים שהוא מאוד חשוב לי") שכבר גרם לי להרגיש מאוד רע לגבי עצמי, אבל אני לא יודע איך לתקן אותו. אני יודע איך להדחיק אותו ולתת למחשבות הטובות לעלות ואפילו להישאר במשך כמעט כל הזמן, אבל זה לא פותר לי את הבעיה והיא עדיין שם, מחכה להתפרץ החוצה ולעשות לי יום מאוד מאוד רע. אם יש משהו שאני רוצה יותר מכל דבר אחר בחיים שלי כרגע, זה לדעת מה אני אמור לעשות כדי לגרום לשינוי הזה בתוכי. מצאתי דרך מאוד מאוד קלה לגרום לעצמי לא לראות אותו, וזה פשוט להדחיק אותו ולתת לדברים הטובים בחיים שלי להופיע מולי ולהיות חלק בלתי נפרד מהחיים שלי. אני יודע שזה לא נכון ושזה לא טוב שזה רק גורם לאט-לאט להחמרת הבעיה הזו אצלי, אבל אין לי מושג מה דרוש כדי לעשות את השינוי המיוחל הזה בצורת המחשבה שלי בנושא הזה. וזה מאוד מאוד קשור לביטחון העצמי שלי. כשיש לי אפשרות אז אני מנסה לטפל בזה, אבל שום דבר לא עבד עד היום. אני בטוח שאם תצליחי לעשות את השינויים הנדרשים בראש כדי שהמחשבות הלא טובות יפסיקו לעלות כל פעם מחדש, אז הביטחון העצמי שלך יעלה. חשוב גם שתעשי את השינויים הנדרשים מסביבך, כי גם הם יעזרו. ואני פה תמיד בשביל כל דבר שתצטרכי

noosh

New member
אתה מקסים

ותודה רבה
אני אקח את כל העצות האלו, הן טובות. [ואם אתה רוצה לדבר אי פעם, אינ גם פה. אני מבטיחה להשתדל לעזור
]

SaintJohn

New member
תודה../images/Emo9.gif../images/Emo24.gif

זה מאוד עוזר ומאוד מחזק לדעת שיש מישהו לידנו מתי שאנחנו צריכים אחד שכזה

רק לזכור

שהחיים הם לא בשחור לבן ולא סטאטיים, אלא זזים. כמו שקודם היה X ואחר כך Y, ככה כשעכשיו Y אחר כך כנראה יהיה X או Z או לא משנה מה. כששפופים, להזכיר לעצמך שזה זמני... גם לא יזיק לתרגל קצת חשיבה חיובית, וביקורת מציאות (מציאות שבחוץ לא מציאות שבפנים).

noosh

New member
אני אשמח אם תפרטי קצת לגבי

ביקורת מציאות, אני לא ממש מבינה למה את מתכוונת

OK אנסה

ביקורת מציאות היא היכולת להסתכל על אירועי חיים מחד ועל הפרשנות שלך אותם מאידך, ולשאול את עצמך האם יש פער. אתן דוגמה (כמובן מוגזמת, אבל לצורך הדגמה צריך מוגזם). למשל, נכשלתי בבחינה ואז אני מפרשת כך: "זהו! אני חסרת תקנה. לעולם לא אצליח לעבור את הבחינה הזו..." בביקורת מציאות אצטרך לשאול את עצמי: 1- האם באמת אני חסרת תקנה? 2- על סמך מה אני מבססת את הנבואה שלעולם לא אצליח לעבור את הבחינה? יותר ברור??

A N I g M A

New member
פיף.

בד"כ זה החברים שלי שמזכירים לי מה טוב אצלי. לפעמים זו אני, אבל אז אני נזכרת שזה סתם שכנוע אעצמי, וקשה לי להאמין בזה. וגם אם כן, כשאני ליד אנשים אחרים אני פתאום מאבדת את כל מה שחשבתי עליו. המ. להיאחז בזה? אני לא תמיד מצליחה, אבל כשכן - אני מנסה לחשוב שאני בסדר, ושאם לא הייתי - לא היו לי החברים שלי.

למעלה