הריונית בארונית
New member
בטח כבר שכחתן את ההריון אבל
אשמח לעצה. ולמידע. ואני מנסה בעוד פורומים אז סליחה מראש ממי שיראה את ההודעה הזו בעוד מקומות" הסטריית מי שפיר או איך לקרוא לזה... אני קוראת קבועה בפורום ומשתתפת לפעמים בשם אחר. סליחה על האנונימיות . אני בהריון בשבוע 21 ויש לי תור לבדיקת מי שפיר שקבעתי בלב לא שלם (אני בת 35 וחצי וזה הריון שלישי עם שני ילדים מקסימים בבית) עשיתי כבר חיפוש כאן בנושא ואכן מצאתי הרבה תשובות ... אבל ההסטריה שלי לא נותנת לי מנוחה ואני שואלת ליותר פירוט. בשני הריונות הקודמים שלי עשיתי בדיקת מי שפיר - פעם אחת כי בדיקות החבון העוברי לאהיו תקינות (הילד יצא תקין
) ובהריון השני מתוך "זרימה" עם העדר והידיעה שהבדיקה כמעו ללא סיבוכים ושהסיבוכים תלויים במיומנות הרופא (שהיה ליפיץ המדהים והרגשתי בטוחה אצלו) מאז עברו קצת מי שפיר בחדרי הלידה ושמעתי על סיבוכים מהבדיקה (לא רק בתקשורת אלא גם מספר מקרים אצל חברות או בפורומים באינטרנט), על זיהום - שהוא אקראי ועל טיפול נמרץ אחרי זיהום על ידי חיידק אלים שהגיע כמעט למוות ולנזקים עצומים הרחם (אני לא מתכוונת ללדת יותר אחרי השלישי ויש לי כבר שניים - אבל בכל זאת...) שמעתי גם על סיבוכים "קטנים" כמו אשפוז ל-3 ימים או "רק" הפלה בלי נזק לאם - אבל גם זה "לא מתאים לי" במיוחד שיש לי בבית גם תינוק שעדיין יונק והעדרות שלי מהבית היא בפירוש טראומה בשבילו (אולי זה נראה טפשי...
מצטערת אבל אלו השיקולים שלי) מצד שני אני יודעת שהסיבוכים באמת די נדירים ואינני חוששת מהליך הבדיקה עצמו (כאב או צירים וכו´ - אצלי משתרשים חזק החבר´ה) ואני מתארת לעצמי את הטרגדיה שבלידת ילד עם תסמונת דאון (אם כי גם הפלה היא טרגדיה אפילו אם הילד פגוע). אז אחרי שעברתי פעמיים בדיקות מי שפיר והלך קלי קלות ולא פחדתי כמע ולא ידעתי הכל ... פתאום אני בהסטריה (לא הגזמה) ולא ישנה כבר 2 לילות מה דעתכן? (אני מוכנה לדעות נחרצות, זה בסדר ואני לוקח בפרופורציות) מה עשיתן אתן? (ובאיזה גיל) והאם שמעתן (גם אתן) על סיבוכים נ.ב. הסיכוי לפי הגיל לת. דאון : 1:378 הסיכוי לפי שקיפות עורפית משוקללת עם הגיל : 1:2800 תודנ על כל עידוד ועצה
אשמח לעצה. ולמידע. ואני מנסה בעוד פורומים אז סליחה מראש ממי שיראה את ההודעה הזו בעוד מקומות" הסטריית מי שפיר או איך לקרוא לזה... אני קוראת קבועה בפורום ומשתתפת לפעמים בשם אחר. סליחה על האנונימיות . אני בהריון בשבוע 21 ויש לי תור לבדיקת מי שפיר שקבעתי בלב לא שלם (אני בת 35 וחצי וזה הריון שלישי עם שני ילדים מקסימים בבית) עשיתי כבר חיפוש כאן בנושא ואכן מצאתי הרבה תשובות ... אבל ההסטריה שלי לא נותנת לי מנוחה ואני שואלת ליותר פירוט. בשני הריונות הקודמים שלי עשיתי בדיקת מי שפיר - פעם אחת כי בדיקות החבון העוברי לאהיו תקינות (הילד יצא תקין