לכי עם הכתם לחנות, ותקני כל צבע
כהה מהכתם. ע"י השוואה בעין. לצבעים יש שקיפות מסויימת, בייחוד עם מורחים אותם כראוי בשכבה דקה ואחידה,לכן צבע כהה יראה מעבר לשקיפות של צבע בהיר, אבל לא ההיפך. בכל מקרה אני מציעה לרכוש מיומנות ראשונית על "חולצת סמרטוט" כל שהיא, ולראות איך התוצאה מתקבלת אחרי ההתיבשות. שימו לב שכשהצבע עדיין נוזלי על בד דק יחסית, הוא יכול לעבור לצד השני של הבגד, אז צריך להכניס משהו בינהם, אני מכניסה נייר עבה, שגם מונע תנועה ומותח את הבגד, זה עוזר לי לעבוד. את הטעויות הראשונות, כאמור, מומלץ לעשות על "סמרטוטים". הדבקת בד בגיהוץ ע"י דפי דבק טכסטיל המיועדים למטרה זו, זה דף ששמים בין שתי חתיכות הבד ומגהצים, הוא נמס ומדביק את השתיים. קונים בחניות בדים אם אנני טועה (זה אמא שלי אחראית) הבעיה זו הפרימה הקלה ששולי הטלאי עוברים עם השימוש בבגד, לכן אני מקדימה תרופה למכה ומיד מקיפה את הטלאי בצבע טקסטיל, שהוא דבק לכל דבר למקרה זה, וגם מדגיש את הטלאי בצבע מתאים ע"פ בחירתי. עוד רעיון שפרח לחלוטין מזכרוני זה לעשות צביעת בטיק כוללת (אפשר עם קשירה) לבגד עם כתם. הוראות בחנויות למלאכת יד... גם כאן כמובן להקפיד על צבע כהה יותר מצבע הבגד המקורי.