בטח שאלו כבר... אבל אני חדש

T a Z a

New member
בטח שאלו כבר... אבל אני חדש

איך נפטרים מכתמי דיו מעצבנים וכחולים על החולצה?

מון שרי

New member
בדיוק רציתי לשאול את זה

וחיפשתי גם במאמרים וגם בחיפוש והתשובה: לזרוק את הבגד עם כתם הדיו, אין ברירה, פשוט לא יורד. אני היום צריכה לזרוק חולצה מתוקה של הילדה, כתומה, עם כלבלב שמוט אוזניים ומבט חמוד בעיניים, בגלל שהיא מלאה בכתמי דיו. אז אם למישהו יש רעיון לפני שאני זורקת - פליז פליז פליז.......

היי לא לזרוק!!!!

קצת אלכוהול על צמר גפן ולשפשף - יעשה את העבודה טוב מאוד !!! לא ישאר אפילו כתמון!!! וזו גם הזדמנות להצטרף אחרי שאני קוראת סמויה פה!!!

צפנתי

New member
אם כלום לא עוזר, לקנות שפופרת צבע

טכסטיל בבקבוקון, ולהפוך את הכצנים למשהו יפה יותר..שימו לב שצבע טכסטיל בהיר לא יכסה היטב כתם כהה. אני גם קונה בדים מקסימים, גוזרת מהם משבצת ומדביקה בגיהוץ, על שולי ה"טלאי" אני עוברת עם צבע טקסטיל עם נצנצים. הפעילות הזו היא בכלל מרגיעה ומהנה, ונוצרים בגדים מקסימים ומתאימים ביחוד לילדים קטנים, בגד (פשוט וחדש) הופך למתנה אישית ומקסימה.

מון שרי

New member
רעיון נהדר

אבל אני צריכה קצת יותר פירוט. אם כתם הדיו הוא כחול, איזה צבע כדאי לי לקנות? ואיך מדביקים בד בגיהוץ? תודה.

צפנתי

New member
לכי עם הכתם לחנות, ותקני כל צבע

כהה מהכתם. ע"י השוואה בעין. לצבעים יש שקיפות מסויימת, בייחוד עם מורחים אותם כראוי בשכבה דקה ואחידה,לכן צבע כהה יראה מעבר לשקיפות של צבע בהיר, אבל לא ההיפך. בכל מקרה אני מציעה לרכוש מיומנות ראשונית על "חולצת סמרטוט" כל שהיא, ולראות איך התוצאה מתקבלת אחרי ההתיבשות. שימו לב שכשהצבע עדיין נוזלי על בד דק יחסית, הוא יכול לעבור לצד השני של הבגד, אז צריך להכניס משהו בינהם, אני מכניסה נייר עבה, שגם מונע תנועה ומותח את הבגד, זה עוזר לי לעבוד. את הטעויות הראשונות, כאמור, מומלץ לעשות על "סמרטוטים". הדבקת בד בגיהוץ ע"י דפי דבק טכסטיל המיועדים למטרה זו, זה דף ששמים בין שתי חתיכות הבד ומגהצים, הוא נמס ומדביק את השתיים. קונים בחניות בדים אם אנני טועה (זה אמא שלי אחראית) הבעיה זו הפרימה הקלה ששולי הטלאי עוברים עם השימוש בבגד, לכן אני מקדימה תרופה למכה ומיד מקיפה את הטלאי בצבע טקסטיל, שהוא דבק לכל דבר למקרה זה, וגם מדגיש את הטלאי בצבע מתאים ע"פ בחירתי. עוד רעיון שפרח לחלוטין מזכרוני זה לעשות צביעת בטיק כוללת (אפשר עם קשירה) לבגד עם כתם. הוראות בחנויות למלאכת יד... גם כאן כמובן להקפיד על צבע כהה יותר מצבע הבגד המקורי.

למעלה