בטח תחשבו שאני מטורפת לגמרי

בטח תחשבו שאני מטורפת לגמרי ../images/Emo8.gif

אני בעלת בית גידול לחתולים פרסיים. מדובר בתחביב בלבד ולא משהו עסקי, אבל עם זאת בסדר גודל של 15 חתולים. לפני מספר חודשים עברתי לדירה חדשה, כשכאן כל קומת הגג שייכת להם. מאחר ואני חובבת עיצוב מאוד, מאוד גדולה (יש לי עוד כמה התייעצויות לגבי הדירה, אבל ישאל יותר מאוחר הערב, חייבת לצאת לעבודה), אני מתה לעשות להם איזה משהו מיוחד בחדר. יש לי ספר שנקרא "cat house" של זוג אמריקאי מטורף שהפך את הבית שלו למקדש חתולים. כמובן שאני לא אקצין עד כדי כך, אבל רוצה לקחת כמה רעיונות, כמו לצבוע כל קיר בצבע עליז ונחמד אחר, ולהוסיף להם את ה"טיילת" העליונה (ע"ע התמונה המצורפת). השאלה שלי היא - האם צביעת כל קיר בצבע אחר לא תהיה בסופו של דבר מזעזעת? צבעים כהים לא יקטינו מאוד את החדר? (מדובר בחדר די גדול, ינסה לצלם מחר בשעות הבוקר באור הטבעי שנכנס לחדר), ושאלה אחרונה - יש לכם רעיון איך אפשר לבנות את המדרגות שמובילות ל"טיילת"? כל תשובה תתקבל בתודה

sivanFlower

New member
אני בכלל לא חושבת שאת מטורפת!

התמונה שצירפת מקסימה. ואני חושבת שבסופו של דבר הכל עניין של טעם. אם יש לכם חדר גדול אז אני לא חושבת שיש טעם להתייחס להקטנת החדר ע"י צבע. ובקשר לצביעת כל קיר בצבע שונה, אני חושבת שזה קשור בבחירת הצבעים. אני חושבת שראיתי כתבה לאחרונה (בנישה אולי? אני אבדוק) שאומנית עיצבה את הבית בכל מיני דברים משוגעים, והתוצאה יצאה דווקא מלבבת. (בכותרת אגב נאמר שאין בבית שום נקודה לבנה...). אם כבר ללכת על משהו עליז ומשוגע הייתי משלבת עוד אלמנטים אומנותיים בקירות, למשל צביעה בווש על אחד הקירות, ציורי סטנסיל על השני, קוביות דוגמא על קיר שלישי, מדפי צבע (לחתולים) על קיר רביעי וכו', וכך אולי הייתי מנסה לקשר בין הצבעים (כשהאלמנטים יהיו בצבע של קיר אחר.) אפשרות אחרת היא כן לתחום את עצמך לשני צבעים ולשחק עם דוגמאות. למשל שני קירות חלקים (כל אחד בצבע משלו- אחד מול השני) ואז קיר אחד עם פסים לאורך, שילוב של שני הצבעים (וכך מקשר בין שני הקירות) וקיר שני, באחד הצבעים ועליו דוגמאות צבע/סטנסילים מהצבע השני. את יכולה להוסיף עניין על ידיי רהיטים מיוחדים (ואני שוב חייבת לשלוח אותך לכתבה...) וצבעוניים, וכמובן ה"טיילת" בהחלט יכולה להיות מוקד.

תודה ../images/Emo140.gif

בינתיים רץ לי עוד רעיון. נראה לי שבמקום להתפרע לגמרי, למצוא "בורדר" כזה להדבקה עם ציור חמוד של חתולים (מצאתי משהו נורא מתוק בebay) את כל החלק התחתון לצבוע בצבע כהה רחיץ, ואת העליון בצבעוני אבל גוונים פסטליים בהירים. המדפים מצאתי בקטלוג של איקאה שיש כל מני צבעוניים יפים כאלו, רק נשאר הקטע של המדרגות.. אולי לא יבנה ממש מדרגות אלא כמה דרגשים שיוכלו לקפוץ מאחד לשני. נראה...
מבטיחה לשלוח תמונות כשיהיה גמור..

melodynoa

New member
מדרגות....

מצטערת, אבל אני לא מחבבת חתולים (אם להיות עדינה מאוד) הם לא עוורי צבעים בכלל? בכל מקרה, התמונה שצירפת מהממת! איזה רעיון מדליק! את המדרגות אפשר לעשות בסגנון מדפים צפים צמודים לקיר בגודל 10X10 או יותר רחבים. אני הייתי שמה להם צעצועים יותר, אני לא יודעת הרבה על משחקים של חתולים, חוץ מזה שהם אוהבים לשקח בחוטים וחבלים, ז למה שלא תעשי אובייקט עיצובי מחבלים וכל מיני דברים נחמדים לשייף עליהם ציפורניים, ועריסות/סלים/מרבצים מרופדים... אני לא יודעת, אולי תמונות של חתולים יפריעו להם... או משרות לדוגמא: זה יפריע להם או ישעשע אותם? נ.ב איך את מצליחה להתמודד עם חיזורים וזיווגים? החתולות מעוקרות? אצלי לדוגמא בחצר יש חתולי רחוב ובתקופה הזאת הולכות מזה מריבות, כל הלילה יללות, וזה ממש לא נחמד לחתולות... הזכרים תופסים אותם בצוואר ואשכרה אונסים אותן, והמריבות בין הזכרים מזה אלימות וקולניות. אבל החיזורים עצמם בין זכר לנקמה מרתקים. הם מסתכלים זה לזה בעיניים שעות ארוכות, מיללים, ומתקרבים לאט לאט. הנה משהו שצילמתי אתמול בלילה והיום בבוקר.

למעלה