בטטה בתנור - יעבוד עם מזולה במקום שמן זית?

Lhuna1

New member
בטטה בתנור - יעבוד עם מזולה במקום שמן זית?


רציתי לאפות בטטה (חתוכה לעיגולים) בתנור, ורק אחרי שחתכתי גיליתי שנגמר לי השמן בכלל.
הדבר הכי קרוב שיש לי כרגע זה מרגרינה מזולה בטעם חמאה (למריחה).
לדעתכם זה יעבוד בסדר במקום השמן? (הכוונה למרוח את המזולה על נייר האלומיניום שעליו הבטטות) - או לחילופין - האם אפשר לאפות את עיגולי הבטטות בתבנית בלי שום שימון? אני מניחה שהם ידבקו לתחתית, לא?
מצטערת על השאלות הבורות, אני לא חזקה במטבח...
 

raya

Well-known member
לדעתי אפשר, יהיה אולי פחות טעים מאשר עם שמן זית
ממליצה למרוח את פרוסות הבטטה במזולה.
ללא שימון- הן תידבקנה לתבנית.
 

Lhuna1

New member
תודה, לצערי אין שמן אחר. מנסה את המזולה ונראה מה יצא.

 

Lhuna1

New member
יצא סבבה, באמת קצת פחות טעים מאשר עם שמן זית,אבל לא משמעותית

 

שרון 337

New member
מערבבים את המזולה עם קמצוץ של קינמון,והבטטות יוצאות טעימות,,

פעם קרה לי ,שהיו לי בבית רק בקבוקי שמן -זית ,
והיה לי צורך בשמן קנולה,להכנת עוגת שוקולד בחושה.
&nbsp
בחוסר ברירה ,מצאתי דרך לעידון טעם השמן זית :
ערבבתי לכמות השמן הנדרשת,חצי כפית קקאו וקורט קינמון,והוספתי לתערובת העוגה ,
ואכן, זה פתר את הבעיה.
בטעימת העוגה לא הורגש בכלל טעמו של השמן-זית,
מאחר שכמות הקינמון הקטנטנה שימשה כהסוואה טובה לטעם השמן.
לעיתים ,גם קורט של תבלין פותר בעיות.
במקרה שלך,קינמון גם משדרג טעמם של פרוסות הבטטות .
 

נטעליג

New member
אפשר ללא שימון, אצלנו נדבקות לתבנית גם עם שמן (פרוסות עבות,

ללא קילוף).
 
למעלה