בטטה ותפו"א מתוק, או בלעז

ornit_band

New member
בטטה ותפו"א מתוק, או בלעז

Yam / Sweet potato עשיתי קניות בסופר המקומי (בונקובר). מעבר לתיסכול שבמבחר העצום של סוגי תפו"א (ומגוון סוגי בצל, וסוגי עגבניות, ופילפלים, שלא לדבר על פטריות שבהם המבחר עצום ורב), עמדתי מול שתי אופציות ותהיתי: יש Yam - שנראה כמו הבטטה הכתמתמה והמוארכת שאני מכירה מהארץ. ויש sweet potato - די דומה בצורה, אבל נראה שהצבע יותר דומה לתפו"א רגיל. הייתי בטוחה שבטטה הוא שם אחר לתפו"א מתוק, ומסתבר שלא. האם תוכלו להאיר את עיני מה ההבדל? למה בעצם משמש כל אחד? תודה, ושנה טובה,

ענת סלע

New member
yam זה לא בטטה.

קיימים כעשרה זני yam הגדלים באיזורים טרופיים. לבנים, צהובים, ורודים, סגלגלים, וכתומים. אופן הטיפול בהם דומה לטיפול בתפוח אדמה ובבטטה. גם ה yam בעל תכולת עמילנים גבוהה. yam הכי מזכיר בצורתו ארטישוק ירושלמי. הן בגודל והן במראה. ממש לא בטטה. טיפ קטן: לא לשתול yam בגינה. זה מתפשט בלי שליטה ולא ניתן להפטר ממנו. הוא צומח שוב ושוב ושוב ושוב.

judi1

New member
...ומזווית קצת אחרת.. ../images/Emo26.gif

..לכל פריט מזון ישנו מדד גליקמי שזה משקף את משך הזמן של עיכול הפחמימה וכן את השפעתה על הפרשת האינסולין. ככל שהמדד גבוה יותר , הרי שהפרשת האינסולין רבה יותר. נקודת הייחוס היא גלוקוז נקי, שדרגתו: 100. (ראו כתבה במוסף בריאות של הארץ היום, אם כי מצאתי שתי טעויות בטבלה) ככל שהפרשת האינסולין תהיה פחותה יותר, תשמר רמת הסוכר בדם קבועה יחסית ותחושת השובע שלנו תימשך ליותר זמן.. ולהלן הנתונים: המדד הגליקמי של תפוח אדמה רגיל הוא: 65. של בטטה: 61. ואילו של ה: Yam: 37. זה אומר שה"Yam" מתעכל בקצב איטי יותר ונותן לנו תחושת שובע ממושכת על אותה כמות קלוריות. זה אומר ..שמי ששומר על גיזרה, .. כדאי לו : Yam..

terroir

New member
ואם כבר אז כבר (המתחיל במצווה)

מישהו יכול להמליץ על טיפול נכון בבטטות / yams? כוונתי לעקרונות הכנה ובישול המיועדים לתת את התוצאות הטובות ביותר והטעימות ביותר, אלו שנוכל בגאווה לצרף לעמודי הגורמה שלנו (ולא כמו שכתוב באחד הקישורים: "מומלץ להכין תבנית גדולה מראש ולהקפיא כי זה חוסך זמן ואנרגיה"). אופס... נפלה לי כפפה...

judi1

New member
לא בטוחה שיש כאן טיפול נכון..

ושלא כמו פילה בקר שיש לו טיפול די מוגבל..נראה לי שכאן המגוון רחב ועשיר יותר.. הבטטה טובה להרתחה במרק של הכתומים הכתומים האלה, בו היא משרה סמיכות ומתקתקות מעודנת.. לצלייה בתנור בתיבול עדין ובשמן זית.. לאידוי במים ליצירת מחית שתשמש ללביבות האלוהיות ההן ברוטב שמנת חמוצה.. ועוד.. ועוד.. ..מה מאלה הוא הנכון? ..תלוי מתי.. תלוי עם מה.. ..תלוי למי...

ranlevy

New member
ג'ודי

נכונות אינה בחירה אן העדפה של שיטת הכנה אחת על פני אחרת. קחי לדוגמא צ'יפס מתפוחי אדמה: אפשר לטגן פיסות של תפוחי אדמה בשמן, ואפשר להקפיד ולהכין מהם צ'יפסים זהזהבים, פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים. אותו מוצר, אותה מטרה, וההבדל הוא בטכניקה. אני מתאר לעצמי שהבקשה היתה לגבי טכניקות טיפול מועדפות לבטטות. האם כשמנסים לטגן בטטה סתם כך בשמן, מתקבל מעדן זהוב ופריך מבחוץ ורך בפנים כמו מתפוחי אדמה רגילים? -- רן.

ענת סלע

New member
רן, זה תלוי בזן ובעובי הפריסה.

הסבר מפורט מחר. נסגרות לי העיניים.

למעלה