בטיחותי?

Liron Samuels

New member
בטיחותי?

אני רוצה לקחת לוח קלקר בעובי 2 ס"מ ולחתוך בלוח מין תעלה שבה אני אשים כבל חימום. אז מעל הקלקר (שבתוך התעלה מונח הכבל) אני אשים כלובי נחשים. זה בטוח לשים את כבל החימום בקלקר? משטחי החימום שמוכרים בבית החיות הם מקלקר עם חימום בתוכם, אבל חשבתי שעדיף לשאול כדי להיות בטוח שזה בטוח... :) דרך אגב, הסיבה שאני משתמש בלוח בעובי של 2 ס"מ הוא כי זה העובי המינימלי שמצאתי...

naja

New member
בטיחותי כן. יעיל לא.

הכבל הרבה יותר דק ולכן הוא לא ממש יחמם את הזכוכית. אני יכול למצא לך קלקר בעובי 1 ס"מ לדעתי אבל גם זה לא יעיל. למה לא לשים את הכבל מתחת המצע? אצלי זה עובד מצויין.

Liron Samuels

New member
NAJA

אני רוצה לחתוך תעלה בעובי של קצת פחות מעובי הכבל ככה שהכבל יגע בתחתית הטרריום. המטרה של הקלקר היא רק לשמור את הכבל במקום שלא יזוז. אני לא יכול לשים את הכבל מתחת למצע כי אני משתמש בנייר סופג בתור מצע וכי אני הולך להשתמש בכבל הזה לחמם כמה טרריומים.

carnivores

New member
זה בטוח ואף עובד נפלא

אומנם לוקח לעניין כשעתיים להתחמם אבל אם תפתח את החימום בתחילת החורף ותסגור בסופו.....השעתיים הללו בטלות בשישים. כמו כן, את הכבל תניח רק בצד אחד של הטרריום וכך הנחש יוכל לבחור היכן נוח לו להשתכן.

naja

New member
עכשיו הבנתי...

כל עוד הכבל יהיה צמוד לתחתית הטרריום זה בסדר. אבל בשביל זה אתה צריך להוריד את הקלקר שבא עם האקווריום לא? תעשה את זה בזהירות מירבית כדי שלא תשבור כלום.

נראה לי שזה יעבוד מצוין

אבל יכול להיות שקבלים שהם בעוצמה של מעל 50 וואט עלולים להיות חמים מדי בשביל הקלקר. אבל פחות מזה לא צריכה להיות שום בעיה לפי דעתי. יונתן

למעלה