בטיחות בדרכים..

איידי

New member
בטיחות בדרכים..

אין כאן חוק לחבוש קסדה. או לחגור חגורת בטיחות. ברוב המוניות אין בכלל חגורות בטיחות מאחור, אז אין לי אפשרות לקשור את הכסא של התינוק. הם בכלל לא יודעים מה זה כסא בטיחות לתינוק - מה שאילץ אותי לטוס עד בנגקוק כדי לקנות. לא פלא שכל יום נהרגים כאן 40 איש בממוצע!

A Wang

New member
הם נעלבים מבטיחות

אם אני מעז להביא את היד לכיוון החגורה בעת נסיעה במהירות 120 קמ"ש אני מקבל פרצוף של העלבות ו"מה אתה לא סומך עלי??" יוק!!
BTW, איפה צילמת את זה? בוויטנאם?

Omiz

New member
כן, זה לא נראה סין...

למרות שבסין מצב התחבורה לא יותר טוב, למרות שהרבה אנשים חובשים קסדה... אם לשפוט ממתב התמונה המצורפת משאנגחאי, הקסדות הן בהחלט המלצה.

אMור

New member
ועוד על תנועה בסין..

זה נכון שיש מיליוני הרוגים בשנה ומצב הכבישים, הנהגים והשמירה על החוק בכי רע, אבל אני מוכרח לציין שהסינים הם נהגים מעולים! מראייה מערבית, מה שקורה כאן בכבישים זה ג'ונגל אחד גדול - הולכי רגל, רוכבי אופניים, קטנועים חשמליים ומיני רכבים מקומבנים מתנהגים על הכביש כאילו היה יום כיפור בארץ - והמכוניות מתמרנות בין הבלגאן הזה ולא פוגעות באף אחד (נו טוב, ברוב המקרים...). אין יום שאני לא נוסע עם נהג שכמעט מוריד מישהו מהרשימה למעלה, אבל מעולם לא פגענו ואף לא יצא לי לראות מישהו אחר נפגע - ואני המון בדרכים. מדהים לראות אנשים חוצים כביש וראשם מוסט לעבר השני, בכלל לא מענין אותם שמכונית מגיעה מצד הכביש בו הם חוצים, שלא לדבר על מפגר אחד שנעמד לו הבוקר באמצע הכביש ומדבר לו בסלולארי, כאשר הנהג שהייתי איתו צפר לו קלות (מה שלא הזיז לו במאום) ולבסוף עקף אותו משמאל, ואני מתעצבן ומקלל אותו בסינית והנהג משתולל מצחוק... כן כן - גם אחרי שנה וחצי נשארו לי שרידי העצבים הישראליים בכביש, דבר שאין אצל הסינים בד"כ... זוהי הסיבה בגינה אף אחד לא מתעצבן כאן כשמצפצפים כל הזמן - זה פשוט על-מנת להודיע על נוכחות - ולא משרת את המטרה לשמה קיימת הצפצפה (שהיא: "עוף לי מהנתיב, חתיכת לבנטין שכמוך", למי שלא הבין). לפני יומיים יצא לי לנהוג כאן לאחר תקופה ארוכה, ונדהמתי איך הפכתי לסיני, בכל הקשור לאחיזה בהגה, כמובן... לא התעצבנתי כשחתכו אותי, או כשקפצו לי לכביש - פשוט פילסתי את דרכי בעזרת הצפצפה - ואף הגעתי למחוז חפצי בשלום ובשלווה... אוי, כמה יהיה לי מוזר לנהוג בארץ אחרי שנתיים של "אילוף סיני". בקטע הזה, אני חייב לסיים את תגובתי הספציפית הפעם ב: סינים

חחחחחחחחחחחחחחחח

מסכימה לכל מילה!!! אמנם בפעם הראשונה שנסעתי שם במונית וחיפשתי את החגורת בטיחות (שטיפות מוח של גלגלצ' אתם יודעים) הנהג הסתכל עלי בחיוך של- עזבי-אותך-נו-אנחנו-בסין. מאז , דוגרי זה היה אחד הדברים שהכי אהבתי בסין! אין על הנהיגה שם! לא סתם לא נותנים לזרים רישיון שם!!! ובאמת , הם איכשהוא מצליחים לתמרן בין רוכב אופנים לקטנוע לאופנוע למונית לאוטובוס לרכבת לעוד אופנים ולבן אדם! למרות שאתה מרגיש שמתעלמים ממך כשאתה על הכביש ולמרות שאתה מרגיש כאילו הרמזור שם רק כי חסרים ניאונים על הכביש ,איכשהוא הם מסתדרים! מדהים!!! אוח...סין סין !

לא יודע מה מלמדים את האחייניות שלי

כל אחול שלהם מסתיים בבטיחות בדרכים. אני מאחלת אושר ו.... ובטיחות בדרכים. אני אישית חושב שזה טמטום ליסוע על קטנוע עם קסדה פתוחה. יש כאלה שחושבים שזה טמטום ליסוע על קטנוע. מה נעשה? כל אחד ומה שמתאים לו. כל מדינה וחוקיה. בסופו של דבר בסך הכל את מדברת על מיגון. החוכמה היא להימנע מהצורך להשתמש בו.

למעלה