ועוד על תנועה בסין..
זה נכון שיש מיליוני הרוגים בשנה ומצב הכבישים, הנהגים והשמירה על החוק בכי רע, אבל אני מוכרח לציין שהסינים הם נהגים מעולים! מראייה מערבית, מה שקורה כאן בכבישים זה ג'ונגל אחד גדול - הולכי רגל, רוכבי אופניים, קטנועים חשמליים ומיני רכבים מקומבנים מתנהגים על הכביש כאילו היה יום כיפור בארץ - והמכוניות מתמרנות בין הבלגאן הזה ולא פוגעות באף אחד (נו טוב, ברוב המקרים...). אין יום שאני לא נוסע עם נהג שכמעט מוריד מישהו מהרשימה למעלה, אבל מעולם לא פגענו ואף לא יצא לי לראות מישהו אחר נפגע - ואני המון בדרכים. מדהים לראות אנשים חוצים כביש וראשם מוסט לעבר השני, בכלל לא מענין אותם שמכונית מגיעה מצד הכביש בו הם חוצים, שלא לדבר על מפגר אחד שנעמד לו הבוקר באמצע הכביש ומדבר לו בסלולארי, כאשר הנהג שהייתי איתו צפר לו קלות (מה שלא הזיז לו במאום) ולבסוף עקף אותו משמאל, ואני מתעצבן ומקלל אותו בסינית והנהג משתולל מצחוק... כן כן - גם אחרי שנה וחצי נשארו לי שרידי העצבים הישראליים בכביש, דבר שאין אצל הסינים בד"כ... זוהי הסיבה בגינה אף אחד לא מתעצבן כאן כשמצפצפים כל הזמן - זה פשוט על-מנת להודיע על נוכחות - ולא משרת את המטרה לשמה קיימת הצפצפה (שהיא: "עוף לי מהנתיב, חתיכת לבנטין שכמוך", למי שלא הבין). לפני יומיים יצא לי לנהוג כאן לאחר תקופה ארוכה, ונדהמתי איך הפכתי לסיני, בכל הקשור לאחיזה בהגה, כמובן... לא התעצבנתי כשחתכו אותי, או כשקפצו לי לכביש - פשוט פילסתי את דרכי בעזרת הצפצפה - ואף הגעתי למחוז חפצי בשלום ובשלווה... אוי, כמה יהיה לי מוזר לנהוג בארץ אחרי שנתיים של "אילוף סיני". בקטע הזה, אני חייב לסיים את תגובתי הספציפית הפעם ב: סינים