בטיפול - מה טוב בתוכנית הזו?

faincut

New member
בטיפול - מה טוב בתוכנית הזו?

אני מדמיין או שסתם ניפחו את הסידרה הזו מעבר לכל פרופורציה. מדובר בתכנית בלוקיישן אחד - שיחה של חצי שעה בין פסיכולוג למטופל שלו. מצלמה על חצובה בלי תנועות מצלמה. דיאלוגים מביכים מלאים במילים גסות: "זין, זיון, זקפה", בכל פרק. במקום לראות ויזואלית את הסיפור שהמטופל מספר - השחקן "מקיא" את הסיפור למצלמה - כנראה בגלל חוסר תקציב, לצלם בלוקיישנים אחרים. כן - אני מודה - יש פה שיפור, ורמה אחת מעל "אהבה מעבר לפינה" וכו', אבל זו סדרה לדעתי משעממת, עם פוטנציאל לא ממומש.

Puzzluna

New member
מה טוב בטלנובלה?

רמת משחק מביכה, מתים וקמים לתחיה בקצב של פעמיים בממוצע לפרק, מתחתנים מתגרשים ובוגדים אחת לשלוש דקות וכו'. טלנובלות משעממות אותי עד דמעות (אבל זה רק אני). מה טוב בסדרות ריאליטי? אני חושבת שהבהרתי את הנקודה. .. בעיני זו סדרה מצוינת ומעוררת מחשבה, אין לי בעיה עם הלוקיישן היחיד או עם זויות המצלמה, אני לא צריכה לראות אפקטים ויזואליים אלא מעדיפה תוכן איכותי.

..

גם אני לא אהבתי את זה שכל שניה זורקים מילה שכזו אבל בגדול זו סידרה לא רעה בכלל.

sparkling

New member
כל אחד וטעמו

לפי דעתי שום דבר לא נופח. אני חושבת שזו סדרה מצוינת ועצם השימוש בלוקיישן אחד: הקליניקה של ראובן, הוא גאוני ומדהים איך שסדרה מצליחה להיות מרתקת ומרגשת כשהיא ניתלת על תסריט ומשחק טובים בלבד! אני לא זוכרת סדרה דומה לזו. השינוי מרענן ובשבילי אין דבר טוב יותר מלראות את מיטב השחקנים (בעיני) כל ערב בסלון (זה כשאין הפסקה של החגים). ולמי שבעצמו בתהליך של טיפול בחייו הפרטיים, לדעתי הסדרה יכולה לתת הרבה מקום למחשבה, אולי יותר ממי שאינו עובר או עבר טיפול. אז זה עוד משהו. אני אישית מרגישה הזדהות מסוימת עם כמעט כל אחד מהמטופלים, וזה די גורם לי לחשוב גם על דברים שניסיתי להתעלם מהם. בקיצור, באמת לא נראה לי שיש כאן עניין של דיון. כל אחד וטעמו והדברים שעושים לו את זה. הגסויות דווקא יושבות טוב בדר"כ עם התסריט והשחקנים, זה לא משהו שאני אעיז להגיד מול המטפל שלי (אבל אולי בעצם כדאי שאעיז, אפילו פעם אחת
) סתם. זהו, נראה לי שמיציתי

למה אי אפשר להבין

שעל טעם ועל ריח אין להתווכח? ומאיפה בא הצורך לרדת על תוכניות אחרות ו/או ז'אנרים אחרים, רק כי לא אוהבים אותם, כדי להאדיר את אלה שכן? ובעניין טלנובלות, אני דווקא כן אוהבת לצפות בהן, במיוחד ב"טלנובלה בע"מ". הסיבות שבגללן אני נהנית מ"בטיפול" בחלקן דומות ובחלקן שונות מאלה שבגללן אני נהנית מתוכניות אחרות. אנחנו אנשים מורכבים והטעם וההנאות שלנו מורכבים גם הם.

faincut

New member
טלנובלות

אני לא יודע מה אתם הבנתם מדבריי - נוצר הרושם כאילו אני אוהב טלנובלות. הטלנובלות מבחינתי לא מתקרבות לאיכות של הסידרה "בטיפול". לפי דעתי בעניין של טעם - אין כל כך מה להתווכח - אבל נראה לי שפה בארץ אנשים התרגלו לטעם כה גרוע - שכאשר יוצא מוצר בינוני שלא מלוטש מספיק - הם מתרגשים. מצטער אבל יש הסידרה "בטיפול" צריכה עוד קצת טיפול...

על מה אתה מדבר../images/Emo35.gif

אתה מדבר... חוסר תקציב בגלל לוקיישנים
פוטנציאל לא ממומש
כל הרעיון של הסדרה היא להעביר טיפול (ד"א נדמה לי שבגלל זה קוראים לזה בטיפול), ולא להראות איך אנשים מזדיינים (ד"א יש ערוץ סקס בשביל זה אם חסר לך). חוסר בתקציב
או טעות במספר
ראה את השחקנים שמשחקים - אח"כ דבר על חוסר תקציב. אני מנסה להבין מאיפה שאבת את הדברים האלו, הרי זו הייתה המטרה של הסדרה.

L L B

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

אהבתי את תגובתך אוהד

יש משהו בדבריך!

כשהסדרה עלתה התלהבתי ממנה מאוד, ראיתי בה אוונגרדית, יצירתית, מתוחכמת. אבל אני חייבת להודות שההתלהבות הולכת ופוחתת. העדר העניין והמילים הבוטות הניחתות על הצופה על לא עוול בכפיו מוזילות אותה לחלוטין. כבר לא sophisticated אלא פשוט זול ורדוד (אני מתכוונת לסגנון הדיבור). ההתנהגות של ראובן כשהוא מגיע אל גילה היא מתחת לכל ביקורת וזה גרם לי לתהות לגבי האיכויות שלו כבנאדם. נוצרה אצלי מן תחושה של דו פרצופיות של ראובן: בקליניקה שלו הוא על פניו מקצועני ביותר, שומר על פאסון וקרירות ואילו אצל גילה הוא ממש מאבד צלם אנוש. יוצרי הסדרה, מה נסגר איתכם???

pomelit

New member
להיפך ../images/Emo13.gif

נראה לי עדיף ככה מאשר שהיה מקצועי אצל גילה ומתחת לכל ביקורת בקליניקה... הוא איש מקצוע, עם כל ההילה שאנחנו מנסים לשוות למקצוע הזה, זו עדין פרנסה שלו, ומן הראוי שהוא יעשה כמיטב יכולתו לשמור על מקצועיות ורלוונטיות כשהוא עובד-מטפל. הבעיה מתחילה כשהקצוות נפרמים גם בקליניקה (כמו עם ידין), והוא מפסיק להיות מקצועי במקום שבו הוא כן צריך להיות.

החלק של הטלנובלות היתה תגובה למי

שהגיב אליך. באופן כללי, זכותכם המלאה לא להנות מדברים שאני נהנית מהם, אבל למה לרדת עליהם ככה?

../images/Emo24.gif מקווה שלא יירדו על אוהבי ..

.. טלנובלות עוד בפורום. יש/היה לנו צורך אנושי ודי מפגר להיבדל, את יודעת. אז בואי תפתרי לנו את ה"סתירה" - איך זה שאת אוהבת גם את "בטיפול" וגם טלנובלות או חלק מהן?

Gizmo16

New member
אני לא יודעת למה אחרים..../images/Emo28.gif

אוהבים טלנובלות וגם "בטיפול" אבל אני יכולה להגיד למה אני... מצטערת על ההיחפות ד"א
אני יודעת שטלנובלות (חוץ מטלנובלה בע"מ- שהיא גאונית ופארודיה על כל הטלנובלות וכל עולם הבידור של ישראל בכלל) הן בשבילי הפסקה למוח. אני מאוד אוהבת לראות טלנובלות- זה מצחיק ומגוחך לראות את התסריטים הבלתי אפשריים האלה... נניח עכשיו היה לי קורס פסיכומטרי של חודשיים שבו לא צפיתי בטלנובלות כי השתדלתי להשאיר את המוח שלי מפוקס ולא להוריד אותו ברמה. אז טלנובלות אומנם זה לא הדבר הכי מורכב והכי מבריק, אבל זה כיף סתם לצפות בזה ולהעביר את הזמן, זה מגיע פעם ביום ולא פעם בשבוע מה שגם נחמד, ונניח התקופה הכי ארוכה שצפיתי בטלנובלה ברצף הייתה כשצעדתי על ההליכון וראיתי- וזה סיפק לי אחלה של 50 דקות לצעוד. "בטיפול" נניח זו סדרה שאני אשכרה אעקוב אחריה ואקליט אם אני מפספסת פרק (מה שאף פעם לא עשיתי בטלנובלה, אפילו אם זה היה פרק סיום או משהו כזה), וזאת סדרה שאני לא אעשה תוך כדי צפייה בה דברים אחרים, כמו שאני עושה בטלנובלות לפעמים, כי היא מורכבת ואם אני אעשה דברים אחרים תוך כדי זה אני אפספס את כל התוכן. זה הכל
זה כמו (בערך) אנשים ששומעים באך וגם מוזיקת רוק... נכון שבמוזיקת רוק (בד"כ) אין את המורכבות, מבחינת מילים וצלילים, שיש במוזיקה של באך, שצריך להבין המון במוזיקה קלאסית כדי להבין אותה, אבל רוק זה עדיין מוזיקה מדהימה ונהדרת (שאני מאוד אוהבת)...

כפי שכתבתי לאלת הירח, מצטער אם..

.. התנשאתי. יבורך באך ויבורך רמי פורטיס ויבורכו (כמעט) כולם. אגב, ציטוט גדול "הדיוק כשאת אומרת לעצמך שיותר גרוע כבר לא יכול להיות, את מתחילה להשתין דם". מאיפה?

זה לא כזאת סתירה

אנשים הם הרבה יותר מורכבים ממה שלאנשים אחרים נוח לחשוב. יש לי טעם מאד אקלקטי בהכל - מוסיקה, ספרים, סרטים וגם טלוויזיה. יש לי צרכים שונים ואני מוצאת איך לספק אותם באופנים שונים. לפעמים אני צריכה משהו שיאתגר אותי שכלית. לפעמים אני צריכה משהו שיגרום לי להתרגש. לפעמים אני סתם רוצה משהו שיהיה פתוח מולי כשאני אוכלת ארוחת ערב. כל אלה הם צרכים לגיטימיים. עוד מעט גם תשאלו אותי איך זה שאני אוכלת אוכל בריא ומזין כמו בשר וירקות ומצד שני שטויות כמו גלידה או מסטיק. ואגב, טלנובלה בע"מ אכן היתה כמה רמות מעל כל טלנובלה אחרת בה צפיתי ומילאה אצלי צרכים אחרים מאשר בדרך כלל ממלאות אצלי טלנובלות.

גם אני אקלקטי.

רציתי לברך ויצאתי מקלל. רק התכוונתי לפתוח את הנושא לדיון וכנראה ש"נשמעתי" קצת מתנשא עלייך. מצטער. פשוט חשבתי שיהיה מעניין לשמוע מישהי שאוהבת לפחות טלנובלה אחת וגם אוהבת את הדבר הכאילו הפוך (ובעצם אלף פעם פה כתבנו כמה שזה לא ממש הפוך) כמו סדרת "בטיפול". גם אני אקלקטי. עד כדי פיזור אפילו. אני יכול להעיד על טעם "סותר" כזה באוכל, סרטים, מוסיקה או אנשים. אני לא יכולתי להעיד בעצמי על טלנובלות כי אני לא אוהב טלנובלות. טלנובלות לא תפסו אצלי. אני לא רואה יותר משלוש דקות. את טלנובלה בע"מ שהיא גם סוג של פארודיה על טלנובלות אני אף פעם לא ראיתי. את "דאלאס" ראיתי בשידורים החוזרים לפני איזה חמש שנים והתמוגגתי. רק שכמעט ראיתי את זה כפארודיה או קומדיה על טלנובלות ועל החיים, הייתי פשוט צוחק כל הזמן. מה אוהבים לקבל שם? - כל המשפחה שלי די שרופה על טלנובלות ורציתי לנסות להבין. חבל לי באיזשהו מקום, שאני לא רואה שם מה שמיליונים רואים ומתחברים אליו - את הרגשנות המודגשת? את היצריות הלא מתנצלת? את התסריטים המסובכים? את הסוף הטוב? בכל אופן, אצטט פה מישהו ששכחתי את שמו שאמר "אין אהבה גדולה בלי מעט קיטש". אמירה מאד מעמיקה כשחושבים על זה.

ראית את הטיפול של איילה?../images/Emo168.gif

וואלה. וכשהיא גילתה שהיא ניסתה להתאבד, ולוקחת הרבה כדורים בקליניקה שלו? את זה ראית? הסיבה היחידה שאתה חושב כך היא כי אתה לא מצליח לראות מעבר לספקטרוםף ולראות שלא הכל "זיון זקפה", ולהבין למה. הטיפול של איילה הוא הטיפול הכי נגיש. אפשר להתחבר אליו בצורה הכי קלה יש, ובתענוג ענק. אולי בגלל ניר ברגמן..

למעלה