בטיפול עם עפר שכטר

שירתפוז

New member
בטיפול עם עפר שכטר

טיפול מס' 2 נשמעת דפיקה בדלת, אורנה, הפסיכולוגית, קמה ופותחת את הדלת. עפר נכנס "היי, מה שלומך?" אורנה: אני בסדר ואתה? עפר לא עונה ומתיישב על השפה. אורנה: רוצה לשתות משהו עפר? "לא תודה, אני לא צמא" עפר מתנשף, טיפה של זעה נוזלת לו על המצח "למה אתה מתנשף ככה?" "אה.. זה בגלל שעליתי במדרגות, מישהו תפס את המעלית" "ואתה גם מזיע" "כן זה בגלל שבאתי ברגל, אין לי מכונית ולא היתה לי סבלנות לחכות למונית, אז החלטתי ללכת ברגל, במילא אני גר קרוב לכאן וזה גם טובב למשקל" "אתה דואג למשקל שלך?" שאלה בפליאה "לא.... את יודעת... ככה זה בשואו ביזנס... צריך להראות טוב... אחרת.." "אחרת מה?" "אממ.. לא משנה...." מסתכלת עליו במבט בוחן, ויש שתיקה של דקה אורנה: "זה חשוב לך המראה החיצוני?" עפר משחק עם אצבעותיו ובוחן את החדר מוריד את גבותיו "אפשר מים? נהייתי צמא..." "בטח... אל תתבייש לבקש" אורנה קמה למטבח ומוזגת לעפר כוס מים... היא מגישה לעפר את כוס המים ומתיישבת.. "אז לא ענית לי.." עפר שותה את כל המים שבכוס... "כן אני חושב שזה דבר מאוד חשוב... להראות טוב.." "אתה יודע.... אני מסתכלת עליך.....וכשאמרת עכשיו את התשובה הזאת היה על הפנים שלך מבט מזלזל, כאילו... היה נראה לי לרגע שאתה בספק אם זה נכון, מה שאתה אומר..." עפר שותק... שקט בחדר כחצי דקה "אתה שלם עם המראה שלך?" "לא..." "היית רוצה לשנות משהו?" עפר מצחקק " למה אתה צוחק" משיבה אליו בחיוך "כי זה ברור" "מה ברור?" מקבצת את ענייה ומנסה להבין את עפר "תסכלי עליי..." אורנה בוחנת את עפר מרגל ועד ראש "אני מסכלת וכל מי שאני רואה זה עלם חן, ילד יפה.." עפר קטע אותה באמצע המשפט "אמרת ילד.." "זה מפריע לך?" "קצת.." "למה זה מפריע לך?" "לא יודע... אולי כי אני לא ילד?!" "אתה יודע שיש הרבה אנשים שאם יגידו להם שהם נראים ילדים הם יראו בזה מחמאה ענקית?" עפר שותק.. נושך את שפתו ומראה סימנים של חוסר סבלנות.. "אז מה היית רוצה לשנות בצורה החיצונית שלך?" "את עדיין לא הבנת?" "באמת שלא.." "הגובה שלי." "מה הגובה שלך?" עפר מסתכל בפליאה, כאילו חושב איך העיזה לשאול... "אני כבר לא יודע" אורנה מסתכלת בפליאה "אתה לא יודע מה הגובה שלך?" "לא.. בגיל 15 הפסקתי למדוד... לא גבהתי מאז אז לא ראיתי שום טעם להימדד שוב" "ואתה לא זוכר?" "לא" בוחנת את עפר "אולי אתה מפחד לדעת?" "אני לא מפחד אני פשוט לא רוצה לדעת..." "אתה יודע עפר, לפעמים אנחנו לא יודעים אם אנחנו מפחדים או לא רוצים, אפילו האדם עצמו מסוגל להחביא מעצמו סודות.... כבר אמרתי לך שמהחדר הזה לא יוצא כלום? אמרתי לך שזה חדר אטום לגמרי וכל מה שנאמר כאן נשאר רק בין הקירות האלה?" עפר מסמן בראשו לחיוב ונושף.. "אתה יכול לפתוח את המגירה מאחורייך?" עפר ניגש למגירה ופותח אותה... " יש שם מטר, אתה יכול להוציא אותו?" עפר מוציא את המטר... ובולע את הרוק שהצטבר לו בפה "אני רוצה שנתמודד ביחד עם עניין הגובה שכ"כ מציק לך.." " אני לא נמדדתי מגיל 15.." עפר עוצם את עיניו, כדי להראות לה שהוא באמת התכוון למה שאמר ושהוא רציני.. "אני יודעת... אמרת לי" עפר מושיט לאורנה את המטר... "רוצה שאני אעשה את זה? יהיה לך יותר קל..." עפר מגרד את העורף שלו, הלחיים שלו נהיו אדומות והוא מסמן בראשו בחיוב.. אורנה קמה מהשפה ופותחת את המטר "בוא, תדרך על הברזל הזה ותעמוד זקוף" אורנה פורשת את המטר עד שמגיע לקצה ראשו של עפר... עפר: "כמה אני?" אורנה סוגרת את המטר ומתיישבת... עפר גם מתיישב "את לא רוצה להגיד לי?" העיניים של עפר אדומות וכך גם לחייו, כאילו עבר תהליך מאוד מביך ומלחיץ... אורנה מניחה את מרפקה על ידית השפה ושמה את ראשה על ידה, היא בוחנת את עפר "אתה שאלת כמה אתה..." היא ממצמצת ומנסה להבין "כן, כמה אני?.. מה הגובה שלי?" דממה של 10 שניות "שאלת כמה אתה... לרגע יכולתי להבין ממך שיש קשר בין הגובה שלך לכמה אתה... כמה אתה שווה?" עפר שותק "יכול להיות שאנשים מעריכים אחד את השני, ע"פ גובה?... ככל שאתה נמוך יותר ככה מעריכים אותך פחות?" עפר שותק וזז בשפתו כאילו לא נוח לו... "הדיבורים על הגובה מביכים אותך." "כן" "זה מפריע לך שאתה נמוך?" "כן.... אבל כבר התרגלתי.." "מה זאת אומרת?... כבר התרגלת?.... תמיד היית נמוך?" "תמיד.. גם בילדות." "במה זה הפריע לך אז?" עפר מחייך חצי חיוך, מסתכל הצידה ופניו נעשות רציניות... עניו עדיין אדומות... הוא מסתכל לרצפה ונחיריו נפתחים.. הוא מיישר מבטו מרטיב את שפתיו היבשות עם לשונו וענייו דומעות. הוא מושך באפו ואומר: "במה זה הפריע לי?... הפריע לי שלא קבלו אותי לנבחרת הכדורסל, שהייתי צריך לעמוד על שרפרף בתמונה הכיתתית, שכשהייתי בכיתה ו ילדים מכיתה ד' היו מרביצים לי בהפסקות, שכשהייתי בכיתה ז' ילדים מכיתה ט' היו מחכים להפסקה רק כדי לבוא ולהשפיל אותי, הפריע לי שקראו לי עכבר, גמד, הפריע לי שבנות התייחסו אליי כמו אל גור חתולים, הפריע לי שנעלו אותי בשירותים והמורים היו חושבים ששוב הברזתי, הפריע לי ששברו לי את היד...." עפר החזיק בידו ומישש אותה, הוא התקשה לדבר... אורנה הסתכלה על עפר בעניים בוחנות... שתיקה הייתה בחדר כ 15 שניות.. "היה לך קשה" עפר שתק, והנהן בחיוב... "ובמה זה מפריע לך היום?" עפר חושב "היום זה פחות מפריע לי.... יש רגעים שזה שוב חוזר, ואנשים לא מעריכים אותי נכון, כמו שאת עשית..." "אני מצטערת... זה בגלל שקראתי לך ילד?"

שירתפוז

New member
המשך

"כן... אבל זה לא רק זה... אנשים רואים אותי... אני נתפס בתודעה שלהם כילד, כבוסר, לא בשל.... טיפש, שטחי, שחצן.... גמד קופצני שלא אכפת לו מכלום... חסין, לא נפגע. אין בי כלום חוץ מזה. אני ריקני... ההומור שלי, ההשכלה שלי, הם נמוכים, כמו הגובה שלי.." "זה נשמע ממש כואב" " שאני יוצא אל הקהל במועדון לילה, אני שומע לחשושים בקהל על הגובה שלי... אני יודע שאנשים מסתכלים על זה... אנשים לא באמת מכירים אותי.. הם עסוקים בלהתפלא כמה שאני נמוך במציאות..." עפר מעביר את ידו על עינייו ומשפשף אותן.. "אם היו מציעים לך עוד עשרה ס"מ, היית מעוניין לקבל אותם?" עפר חייך חצי חיוך, שנגד לגמרי את עיניו האדומות ומבטו העצוב "בטח" אורנה חייכה... "רוצה לשתוף את הפנים?" "לא זה בסדר.." " אתה יודע מה... מכיוון שאתה בא אליי והחדר הזה הוא מין חדר התמודדות בשבילך, וגם בשבילי, אחרי הכל אני צריכה להתמודד ולעזור לאנשים... יש לי שם שרפרף קטן" מצביעה לעבר חדר ההמתנה.. "אתה יכול להביא אותו?" עפר ניגש אל השרפרף... מרים אותו ומביא אותו לאורנה... "יופי... בוא נמדוד את הגובה של השרפשף..." מודדת את השרפרף "שמונה ס"מ.. כמעט עשרה... אתה יכול להעלות עליו..." עפר עולה על השרפרף ומחייך חצי חיוך.... "אתה בגובה שלי ככה" עפר מצחקק "חח כן.." אורנה מחייכת "למה אתה צוחק?" "לא יודע, זה מרגיש לי מוזר... מה שאנחנו עושים כאן.... אולי קצת פתטי" אורנה בוחנת את עפר "חוץ ממוזר ופתטי, איזה עוד דברים את יכול להגיד לי שאתה מרגיש?" עפר חושב, ומסתכל על אורנה, בגובה העניים... "אני מרגיש יותר בטוח בעצמי לידך.. ובכלל...." "מקודם לא הרגשת בטוח לידי, כי אני יותר גבוהה ממך?" "לא..... לא יודע..." "מה את עוד אתה מרגיש כשלא הרגשת בגובה הרגיל שלך?" "רוח... בגובה הזה יש עליי יותר רוח... אני רואה יותר דברים...." "כן גם הלחיים שלך כבר לא אדומות... איזה דברים אתה רואה שלא ראית?" " אממ אני יכול לראות מה יש על המדף הזה..." מצביע על המדף הגבוה מולו.. עפר נעמד על קצות האצבעות "אני יכול גם לראות את קצה הראש שלך..." אורנה מחייכת... "אוקיי עכשיו תרד מהשרפרף..." עפר יורד מהשרפרף וחוזר לגובהו הרגיל "מה את מרגיש?" עפר חושב.. "קטן... אני מרגיש שחזרתי אחורה .. אני נזכר בחוויות לא נעימות... אני נזכר שהרגתי את אמא שלי..." שוב לחייו נעשו אדומות ועניו דומעות אורנה לא מבינה "בפגישה הראשונה אמרת שאמך נפטרה ממחלת הסרטן..." דמעה זלגה מעינו של עפר.. "אני הרגתי אותה, זה הכל בגללי! אני וכל הקפריזות שלי.. המרידות האלה, החיים הקשים שעשיתי לה.. זה אני! זה אני!" אורנה בוחנת את עפר "אתה חושב שאתה הרגת אותה?" "אני יודע שזה בגללי, אני הייתי הגורם הבעייתי, אני השחתתי רכוש לשכנים במושב! אני גנבתי כדורים מאימון הכדורסל ובעטתי אותם לבריכה! אני הברזתי מהבית ספר! אני הפרדתי זוגות! זה הכול בגללי..." עפר בוכה... דממה של 20 שניות בחדר "רוצה משהו לשתות?" עפר מנגב בידיו את עיניו.. "קפה שחור בבקשה.." "אוקיי, כמה סוכר?" "אחד.." אורנה קמה לעבר המטבח... "אתה יכול בינתיים לשטוף את הפנים" עפר קם והולך לשירותים... כעבור 3 דק'... "הנה הקפה שלך.." אורנה מושיטה את הקפה אל עפר.. עפר לוגם ומניח אותו על השולחן.. "את בוכה כשאתה נזכר באמא?" "לפעמים..." "אתה יודע, בזמן שהכנתי את הקפה... חשבתי קצת על כל השיחה שלנו..." עפר מסתכל על אורנה ומושך באפו... "ולמה הגעת?" "חשבתי על זה.. שבשלב יותר מוקדם בשיחה, אתה הצגת לי ילד מאוד עצוב, פגוע, קטן, חסר אונים, ילד שמחפש תשומת לב מצד החברה שמתנכרת לו, שלא מבינה אותו, שכל מה שהיא שמה ללב אליו זה החיצונות שלו ולא יותר מזה... ועכשיו בשלב הזה של השיחה אתה מציד ילד מרדן, אגואיסט, שעושה להורים שלו חיים קשים... ממש קשה להבין שמדובר על אותו הילד.... יכול להיות שלילד הזה נמאס, יכול להיות הילד הזה זעק לעזרה, לתשומת לב? אולי עצבן אותו שלא קיבלו אותו לנבחרת הכדורסל בגלל הגובה? אולי עיצבן אותו שבנות לא מסתכלות עליו בצורה שהיה רוצה ולכן הוא היה "מפריד זוגות"? אולי הוא הרגיש צורך להתבדל מהחברה ולכן היה "מבריז" מבית הספר?... מה אתה אומר עפר? רק לך יש את התשובות..." "אני לא יודע..." אתה לא חייב לענות לי עכשיו אתה יכול לחשוב על זה..." עפר משוטט עם עיניו בחדר, הוא שוקע במחשבה רבה.. כאילו מתפלא שעד עכשיו לא הבין את עצמו... ויכול להיות שהפסיכולוגית צדקה ובאמת כל אדם מסתיר מעצמו דברים... עפר מסתכל על השעון "נגמר הזמן..."

וואו! מי כתב את זה?../images/Emo99.gif ../images/Emo90.gif

קראתי את הכל וממש נכנסתי לזה! תודה!

שירתפוז

New member
טיפול מס' 4 עם עפר שכטר

השעה 19:55, נשמעת דפיקה בדלת. אורנה פותחת את הדלת, רואה את עפר עם קסדה על הראש ולידו עוד דמות קצת יותר גבוהה ממנו עם קסדה, לפי הירכיים הסיקה שזאת אישה, למרות שהיה קשה לדעת בגלל הקסדה. עפר הוריד את הקסדה "טוב.. אז נדבר?" אמר לדמות שלידו... "נדבר" אמרה הדמות והורידה את הקסדה, אז הבחינה אורנה שאכן מדובר באישה, שיערה האסוף צץ לו מהקסדה וגלש על כתפיה כמו שוקולד.. חיוך היה על פניה, היא התכופפה קצת ונשקה לעפר על לחיו... "בהצלחה בטיפול.. אל תשכח להרים טלפון, אולי נקפוץ עם אילן לים".. עפר חייך לעברה "טוב מתוקה, אני אתקשר... תודה על הטרמפ".. עפר חיבק את האישה "סעי בזהירות" והיא החלה לצעוד לעבר המעלית "ביי ותהנה בטיפול" ונכנסה למעלית. "אז מה שלומך עפר?" עפר מסתכל למטה ומבין שהקסדה נשארה אצלו "אויש הקסדה שלה!" "אתה יכול לתפוס אותה... לך תביא לה אני אחכה" לפתע נשמע קול של אופנוע נוסע מלמטה.. "לא משנה, אני כבר אביא לה בהזדמנות" חייך עפר... "טוב, בוא נתיישב, להכין לך משהו לשתות?" הולכים לעבר חדר הטיפול "לא תודה, אני לא צמא" ומתיישבים. "אז מי זאת הייתה?" "סתם ידידה... היא הרכיבה אותי על האופנוע שלה" "אתה נורא שזוף, היית בים?" "כן הרגע חזרנו מהים... אני ו... טלי... הידידה" מצביע לעבר הדלת "היא עושה רושם של בחורה נחמדה מאוד... זה בכוונה השיזוף?" "כן היא מאוד נחמדה, היא.... היא גם חכמה... אני אוהב לבלות איתה.. ככה להעביר איתה סתם את הזמן" אורנה חייכה והנהנה בראשה לחיוב "אתה מרגיש איתה בנוח." "כן, מאוד. כשאני איתה הכי נוח לי... באמת..." "כמה זמן אתם מכירים?" "לא הרבה, עבדנו ביחד... ממש... באופן ממש אינטנסיבי... ויצא לנו להיות הרבה זמן ביחד, הכרנו והתחברנו.." "כל כך נוח לך איתה... זה נשמע לי דבר נפלא, אז למה אתם בעצם לא זוג?" "אממ..... א.. אנחנו.... היינו... פעם... כשעבדנו ביחד, זאת לא הייתה ממש זוגיות.... זה היה זוגיות עם מטרה... כ.. כאילו.. לא באמת, אני מתכוון" עפר קצת נלחץ ומגמגם הוא מרגיש לו בנוח. "קצת איבדתי אותך. מה זאת אומרת זוגיות עם מטרה?" עפר מתפתל בספה מצד אל צד, העניים שלו זזות כל פעם הוא בא לומר, אבל הפסיק באמצע.. "א... כאי... זו לא הייתה באמת זוגיות זה היה מין רומן תקשורתי כזה... את יודעת כדי ליחצן את הטלנובלה... לא...לא באמת יצאנו...." "אוקי. זה מלחיץ אותך?" "לא ממש" "אתה לא מרגיש בנוח." "כן. אפשר מים?" אורנה מחייכת חיוך מרגיע "בטח, בטח" היא קמה למטבח. מוזגת מים לכוס ונותנת לעפר.. עפר שותה הכול במהרה. "רוצה עוד?" "לא תודה." "בטוח?" "כן כן, אני מלא..לא יכול לשתות יותר.." עפר מחייך "זה מפריע לך שאנחנו מדברים על טלי?" עפר משתעל "אממ לא... לא ממש" "אתה נראה לי קצת לחוץ, אולי זה בגלל שלא נוח לך... שורף לך העור? כי אני רואה שהשתזפת הרבה היום.." "לא לא אני בסדר.." "אוקי. אז אמרת שהייתם זוג אבל זה לא היה אמיתי כי בעצם זה נכפה עליכם מטעם ההפקה. נכון?" "כן" "אתה חושב שאם לא היו כופים עליכם את זה, הייתם זוג, או שזה היה רק בגלל שזה כביכול נכפה עליכם?" עפר חושב "אני לא יודע.." "אתה הייתה רוצה להיות הבן זוג של טלי?" עפר משתעל קצת וזז בספה "טלי מאוד נחמדה.... אמממ.. כן הייתי רוצה...אבל...." אורנה מרימה את גבותיה "אבל מה?" "אני לא יודע אם טלי הייתה רוצה... להיות הבת זוג שלי.." "שאלת?" "ל..לא" "אז איך אתה יודע?" "אני יודע... אני... אני מרגיש... היחס שלה כלפיי..." "מה איתו?" "אנחנו ידידים כאלה... אני לא מרגיש שהיא נמשכת אליי... היא מתייחסת אליי באופן כזה... נו... איך אני אסביר לך.... כאילו שאני אח שלה..." "אתה נמשך אל טלי?" "אני?.... אממ.... היא מאוד נחמדה, באמת, יש לה מלא יתרונות, היא חכמה ויפה ומוכשרת והיה לי מאוד נעים לעבוד איתה... באמת היא מלח הארץ, אני מרגיש לידה כ"כ מוגן, אני אוהב לשבת מאחוריה על הקטנוע לשים את הידיים שלי על הבטן שלה, להיות צמוד אליה ולהרגיש את חום גופה, אפילו פעם אחת שמתי את הראש שלי על הגב שלה המלך הנסיעה והצלחתי לשמוע את פעימות הלב שלה, ולהריח את ריח הבושם שהגיע מצווארה... אני אוהב שהיא מבקשת ממני למרוח עליה קרם הגנה בים, אני אוהב שהיא קוראת לי בלונדי, שהיא נותנת לי סטירה כשאני מעצבן אותה... א.. אני.... כן... אני חושב שאני מאוהב בה...." "זה נשמע מקסים. מה שאתה אומר" "כן" מחייך חצי חיוך, וקוצץ את ציפורניו עם השיניים ומביט למעלה למנורה... "אולי תגיד לה את זה?" "אין סיכוי... היא תפוסה... חבר שלי.. הכרתי לו אותה... ישר אחרי שנגמרו הצילומים.." "מי אילן?" "כן! איך את יודעת את השם שלו?" עפר מתפלא "שמעתי שהיא אמרה לך, בדלת, שאולי תלכו איתו מחר לים.." "נכון, יש לך זיכרון טוב!" אורנה צוחקת "תודה.." שתיקה של 10 שניות "אני לא מבינה משהו.." "מה?" "אם את יודע שאתה נמשך אל טלי, למה, למה בעצם הכרת לה את חבר שלך?" עפר מגרד בראשו "כי..... כי... כי, היא, היא לא נמשכת אליי.... אני רואה, אני, אני מרגיש, אמרתי לך, היא מתייחסת אליי כמו אל אח... אין לה מושג שאני חולם עליה בלילה, אין לה מושג שהיא מטריפה אותי כשהיא נושקת לי לשלום.... אני.... אני, רציתי את הטוב בשבילה, אילן הוא בחור נפלא.... חבר טוב, טוב להם ביחד, טוב לה..." "ומה איתך?" "מה איתי?" "איפה אתה בכל המשוואה הזאת?" "אני החבר הטוב של שניהם, זה שהם אוהבים לקחת לים, זה שהם אוהבים לשלוח לקיוסק לקנות להם ארטיק, זה שהם אוהבים להשאיר על החוף, כדי שישמור על התיק, והם יוכלו ללכת למים ולהתמזמז שם בין הגלים..." "זה נשמע ממש עצוב, אתה מרגיש החמצה? כאילו אתה יכולת להיות במקומו ולהיות עם טלי בכל הסיטואציות האלה?" "כן, אבל זה לא ריאלי... טלי לא נמשכת אליי.."

שירתפוז

New member
המשך

"איך אתה יודע? לא שאלת אותה... לפעמים מה שנראה לעין לא תמיד נכון... זוכר את הטיפול האחרון שלנו... שדברנו שאתה מרגיש שמזלזלים בך?" "אה אה כן.." "יכול להיות שגם אתה מזלזל בעצמך? יכול להיות שאתה משדר את הזלזול הזה, ובגלל זה אנשים אחרים מזלזלים בך?" עפר חושב 5 שניות של שקט "אתה יודע לפעמים אנחנו חושבים על עצמנו משהו מסוים, ואנשים פשוט קולטים את זה.... מה עם טלי, גם היא מזלזלת בך?" עפר ממשיך לקצוץ ציפורניים "אני חושב שהיא חושבת עליי שאני... אולי... אולי, לא מספיק טוב בשבילה... אולי שאני לא בוגר מספיק, גם מבחינה גופנית אני מרגיש... מרגיש, שלא נוח לה, למשל לנשק אותי... בכלל, תמיד נרתעתי מלהסתכל על בחורות יותר גבוהות... ממני, אני מתכוון... זה נראה לי בלתי אפשרי, מין איום כזה... בכלל יצא לי פעם לגלוש באיזשהו פורום וקראתי תגובות, עלינו, ואנשים אומרים שאנחנו לא מתאימים... ו... ואני חושב שגם טלי חושבת ככה... אני קצת מדיי בשבילה, בהכול... אני לא ראוי לה.." שקט של 10 שניות אורנה נושמת עמוק... "זה דברים קשים מה שאני שומעת ממך, עכשיו גם המעריצים שלך מזלזלים בך..." "אממ.. לא... אנ... אני..." עפר מגמגם, הוא מבולבל לגמרי... "העולם שאתה מתאר לי, זה עולם אכזרי קצת לא?" עפר שותק ומסתכל על אורנה.. "בפגישה שעברה הזכרת את זה שאבא שלך מזלזל בך, הנהג מונית אולי גם האנשים בדיזינגוף לא באמת אהבו אותך אלא רצו חתימה או תמונה רק כדי להשוויץ, ועכשיו מישהי שאתה באמת אוהב, אפילו מאוהב, ואת זה אתה אמרת, גם היא מזלזלת בך?.... יכול להיות שאתה אוהב את זה? יכול להיות שהזלזול הוא הקטליזאטור שלך... מה שמניע אותך? מכל האנשים שדברנו עליהם, היחידה שלא אמרת שהיא זלזלה בך הייתה אמא שלך ז"ל..." עפר נשאר ללא מילים בפיו הוא חושב מה לענות, הוא לא יודע לאיזה שאלה לענות קודם... "אני אוהב את טלי, אבל אין לי את האומץ להגיד לה... ומה אני אגיד לה, אחרי ששידכתי לה את חבר שלי אילן... אנחנו חברים טובים ואני לא רוצה להרוס לו.. והיא, היא נראתה לי ממש מאושרת איתו..." שקט בחדר כ 15 שניות... אורנה מסתכלת על עפר במבט בוחן "אתה נראה לי קצת חיוור..." "כן, פתאום אני לא מרגיש טוב... אני יכול ללכת לשירותים?" "כן בבקשה זה בסוף המסדרון..." קול של שיעול נשמע מהשירותים... "עפר את בסדר...?" כעבור 10 שניות... "כן.. כן אני בסדר..." "הקאת?" "כן, לא יודע מה קרה לי... " "זה בסדר, זה סימפטום של לחץ... זה משחרר, זה טוב... לעשות לך תה?" "כן.." "תשטוף את הפנים בינתיים, אני אעשה לך ונמשיך" כעבור 2 דק' "אתה מרגיש יותר טוב עכשיו?" עפר לוגם מהתה החם.. "כן.... אני מצטער, אני לא יודע מה קרה לי.." "אתה לחוץ?" "כן.. קצת.." אורנה מחייכת "אתה יכול לנסות להבין מה גורם לך להיות לחוץ?" "אני לא יודע... כשאמרת לי את הדברים האלה זה הלחיץ אותי... וגם נזכרתי פתאום שיש לי מחר מפגש מעריצים.... מפגש כזה של הפורום הרשמי שלי, וגם מועדון לילה יום למחרת... הכול פתאום קפץ לי לראש ואז היה לי לחץ כזה בקיבה והייתי חייב להוציא את זה.... אני מצטער על הבלגן.." "אין לך מה להצטער, אני חושבת שזה מאוד טבעי להילחץ ממה שספרת זה באמת מלחיץ...." "כן אני לא עומד בזה... שבוע שעבר הייתי במפגש מעריצים.... היו כ"כ הרבה אנשים..." "זה מפחיד אותך להיפגש עם המעריצים?" "אמממ קצת... לא יודע.... אני לפעמים מפחד, שהם יתאכזבו ממני, שהם לא יקבלו את מה שהם ציפו לו.... אני אפילו נכנס לפעמים לא בתור עצמי, אלא בתור מישהו אחר לפורום הרשמי שלי... סתם כדי לראות שהם עדיין זוכרים אותי... לא יודע זה מין אינסטינקט כזה...." "מה אתה אומר... זה חשוב לך? אז בעצם למה אתה לא נכנס בתור עפר...?" "לא יודע.... אני מרגיש שאם אני אכנס בתור עצמי הם לא... הם לא יהיו אמיתיים.... והם ידעו שאני עפר, ויהיה אסור לי לאכזב אותם, וככה כשאני נכנס בתור מישהו אחר, לא מצפים ממני..." "אתה מפחד לאכזב. אתה חושב שאכזבת את אבא שלך.... אמרת שהוא היה מזלזל בך..." "אמממ.. אני חושב שבאיזהו מקום הוא היה רוצה שאני אהיה משהו יותר רציני מאשר שחקן או מנחה... הוא ציפה ליותר.... באיזשהו מקום.. אני די מרגיש שכן... שהוא מאוכזב ממני.." "לפי דעתי שחקן, או מנחה או מה שאתה עושה במועדון לילה, שאגב ראיתי ומאוד נהניתי ולפי דעתי אתה מאוד מצחיק שם, אלה מקצועות מאוד יפים מעניינים וחשובים, לבדר את העם בזמן מלחמה זה דבר מאוד תורם וחשוב.... לא ככה?" "אמממ כן זה חשוב.... אבל..." "אבל?" "לא יודע..." "אתה יודע הרבה הורים מפתחים ציפיות מהילדים שלהם, והרוב מתאכזבים לבסוף, כל אדם הוא אינדיוידואל, עם שאיפות ורצונות משל עצמו... לא תמיד יוצא שהילד רוקד לפי החליל של הוריו... ואני לא רואה שום דבר לא טוב בזה ההפך... את עצמאי ואתה עושה מה שאתה אוהב וזה מה שחשוב..." עפר חושב... ומחייך "כן זה חשוב... לעשות מה שאני אוהב... אני אזכור את זה.." אורנה מחייכת "אז מה אתה מתכוון לעשות עם הקסדה?" עפר מביט על הקסדה.... "אני חושב שאני אחזיר אותה לבעלים שלה..." אורנה מחייכת "יופי, אז לאחל לך בהצלחה?" "במה?" "אתה כבר יודע... תהיה חזק ותגיד לה.. אני חושבת שאתה נושא על ליבך קצת יותר מדיי... בגלל זה קרה מה שקרה והקאת.. לאט לאט תוריד מליבך מטענים, אני אעזור לך.... " "עפר קם מהספה אוחז בקסדה מסתכל עליה ונושם עמוק, "אז תאחלי לי בהצלחה." "בהצלחה מתוק" עפר מסתובב לעבר הדלת ויוצא.

למעלה