בטיפול

בטיפול../images/Emo20.gif

מה הם התנאים המקדימים אצלכם כדי שיתאפשר טיפול טוב? מה הוא טיפול רע???

השאלה כוללנית מידי

הסיבות לפנייה לטיפול הם רבות ומגוונות החל בחוסר איזון במח ועד ייעוץ לבחירת המסלול המועדף בחיים. ברור שבחורה שהשתחררה מהצבא ורוצה לדעת אם לנסוע למזרח ומה ללמוד ואיך לנתב את הזוגיות לא תוכל לקבל ייעוץ אצל מטפלת שהתמחתה בבית חולים פסיכיאטרי ועבדה עם חולי סכיזופרניה או עם חבר'ה שהיו באשפוז יום במחלקה פסיכיאטרית. בנות ובנים עם העדפות מיניות של בני מינן וקשה להם עם העדפתם צריכים מטפל/ת שמבינה בנושא

שרונסקי

New member
תנאים מקדימים

מטפל אמפטי ואינטיליגנטי. בלי זה אי אפשר, תנאי הכרחי מטפל שנתקע לקלישאות פסיכולוגיות , מכתיב ונכנס לסטראוטיפים - מטפל רע

לא תמיד מטפל יכול להיות אמפטי

מה עושים כאשר פסיכיאטר מקבל מפאציינט מכתב של פסיכולוג שמבקש מהפסיכיאטר לרשום למטופל ריטאלין שהוא למעשה סם מסוכן ?

מה כל כך מסוכן בריטלין?!

הפסיכולוגית שלי שאלה אותי למה לא נתנו לי ריטלין כשהייתי קטנה?!... וזה בא לה בטבעיות... לא היה נראה שהיא חושבת שזה מסוכן

ריטלין

יש הרבה דעות לגבי התרופה, האחת הטענות המרכזיות היא לגבי נזקים לתווך הארוך. טענה נוספת היא סכנה להתמכרות. יש גם מי שמרחיקים לכת ואומרים שהיא פוגעת נפשית בילדים הנוטלים אותה. בחלק מענפי הספורט ריטלין נחשב לסם אסור (חובבי הכדורסל אולי זוכרים את המקרה של ראיין לקסר שיכולתו התדרדרה כשהפסיק לקחת את התרופה). אם זאת, להגדיר ריטלין כסם מסוכן זו הגזמה. יש רבים הרואים בה תרופה יעילה ואף "סם פלא". באופן אישי, בתור נער לקחתי ריטלין תקופה קצרה והפסקתי כשלא היו תוצאות.

ריטלין עלול להיות מסוכן בטווח מיידי

ריטלין לא מתאים לכל אחד פסיכולוג יכול להמליץ אבל פסיכיאטר הוא זה שחותם על המרשם . אם הפסיכיאטר משוכנע על סמך היידע שלו שריטאלין היא לא תרופה שמתאימה לחולה ספציפי ועלולה לגרום לו נזק הוא חייב להימנע מרישומה. היות והימנעות מרישום הריטאלין עלול לחשוף עובדות בפני החולה בזמן הלא נכון ובצורה לא נכונה יש לפסיכיאטר לפי חק זכויות החולה רשות לא לגלות עובדות אלה.

יש לי חבר שקיבל בעבר ריטלין זה

ניתק אותו לחלוטין מהמציאות והוא היה בודד למדי,מעבר לזה הריטלין גרם לתופעות פיזיולוגיות נוראיות. יש לו מזל שיש לו אמא עם ראש על הכתפיים שתפסה את זה יחסית מוקדם, אחרי שנה, ועזרה לו להתמודד עם ההפרעות שהיו לו. היום הוא בן 26 ומתפקד נורמלי לחלוטין.

pomelit

New member
א. זה לא המקום

ב. יש מספיק אנשים שריטלין כן עוזר להם

שרונסקי

New member
על הרטאלין

עוד משהו קטנטן על רטאלין. לדעתי זה מאד מסוכן לפסול את רעיון הרטאלין. אני מכירה המון ילדים ומתבגרים שרטאלין הציל אותם, והקפיץ את יכולת הריכוז, וכתוצאה מכך הם השתלבו נכון יותר בלימודים ואפילו בחברה נכון שלפעמים יש יד קלה מדי על ההדק, במתן הרטאלין, אבל לכן לא המורה היא הקובעת, אלא פסיכיאטר שמומחה בADHD (הפרעות קשב וריכוז, שלזה זה נועד) או נוירולוג שמבין בתחום הזה. ההחלטה על התרופות צריכה להיות בידי מומחה, וצריך מעקב אם התרופה עוזרת לאדם או מפריעה לו. אגב, יש אתר של הפרעות קשב וריכוז בתפוז. אתר מצוין, של הורים בעיקר, ורובם שם מאד מחזיקים מהרטאלין וממה שזה עשה לילדים שלהם, כך שאני מציעה להכנס לאתר ולהתעניין שם

למעלה