בטל"אביום טיול, מישהו יודע התשובות?

אמוץנוי

New member
בטל"אביום טיול, מישהו יודע התשובות?

אני נכה 100 אחוז בניידות, לא עובדת, לא נוהגת אך יש לי נהג ואני מקבלת קצבת ניידות לבעל רכב. הרכב שלי נקנה לפני שהייתי נכה. אני מעוניינת להחליף אותו. מה הן זכויותי ? כמה כסף מקבלים מביטוח לאומי (אני צריכה לדעת זאת כדי לדעת אם יש לי אפשרות פיננסית להחליף את הרכב) האם יש למישהו טיפים שכדאי לי לדעת בקשר לביטוח לאומי בעיניין זה? דבר נוסף - אינני מעוניינת לקנות וואן אלא רכב פרטי. תודה

אמוץנוי , החלפת רכב.

החלפת רכב למי שאיננו נוהג. שאלה, מי הנהג. אם מדובר בבן משפחה, ישנה זכאות להחלפת הרכב אך לא מקבלים את מלוא ההלוואה העומדת לרכישת הרכב בטענה, שבני המשפחה משתמשים ברכב גם לצרכים אחרים. במקרה זה,מקבלים חלק יחסי מגובה אחוזי הנכות שנקבעו ע"י הוועדה לניידות. אם הנהג הוא מטפל או אחר שמורשה לנהוג ברכב ע"י המל"ל או אחר, ניתן להחליף הרכב. לצורך החלפת הרכב, יש לפנות למחלקה לניידות רכב במוסד לביטוח לאומי או אחר באזור המגורים ולבקש את הטפסים המתאימים להחלפת הרכב. ניתן להורידם גם מהאתר של המל"ל. אבל עדיף להתעדכן במל"ל. חשוב לוודא מה הוא הרכב הייצוגי, כדי לסבר את הידע לגבי החלפת הרכב בעתיד ולמנוע תשלום הפרשי מס בהחלפת הרכב הבא. גם כאן לא חייבים לרכוש את הדגם היצוגי, אפשר לבחור ברכב הרצוי, קצבת הניידות במקרה זה תהיה בהתאם לגודל הרכב שאושר בוועדה לניידות רכב. כאן מופיעה גם הסוגייה, מי נוהג ברכב. שיכולה להפחית את גובה המענק. אין חובת רכישת וואן, אלא במקרים שבעל המגבלה נוהג בעצמו ברכב וזקוק לאבזור מיוחד והמל"ל או אחר מחייבים וואן. במידה ויש כסא גלגלים, לבקש אישור למתקן המעלה את כסא הגלגלים למכונית. במקרה שלך, אפשר להשתמש בתא המטען. שאלה של נוחיות. את סכום הזכאות המדויק ניתן לקבל רק מהמל"ל או אחר.

למעלה