יש לי מתאמנת שלא מסוגלת לרדת לרצפה (לא מזרון, לא ישיבה על הרצפה) כי לא מסוגלת לקום אח"כ.... איזה תרגילים היתם ממליצים בשבילה לבטן!? אני עושה כמה תרגילים על ספסל, אבל מעוניינת לגוון כמה שאפשר. אשמח לשמוע רעיונות...
לתת יותר פרטים מדוע המאמנת אינה יכולה לרדת לרצפה ומדוע אינה יכולה לקום.... אולי ניתן לפתור את הבעיה.... כמו כן מה ההיבט או הסיבה שאת מעוניינת לתת לה תרגילי בטן...
א-לבדוק בכל התרגילים את מנחי הגוף... לורדוזה מותנית/קיפוזה גבית ולפיו לתקן בהתאם את הגוף.... ב- לדעתי דוקא חשוב לנסות לראות אם יש אפשרות ללמד את המתאמנת לקום משכיבה לישיבה בקימה בטוחה..... לא כתרגילי בטן אלה כתרגיל פונקציונאלי של ללמד אותה איך לקום נכון.... ג-לימוד ה-CORE החזקה של שרירי רצפת אגן+שרירי בטן פנימיים+זוקפי גו בסינרגיה ותיזמון נכון יכולה להפחית עומסים.... נסי לתת תרגילים סטטים +היבט קוארדינטיבי ודינאמי כגון: ישיבת שש העברת מרכז כובד על הרגליים כדי שלא יהיה עומס על שורש כף יד ואז החזקה סטאטית של שרירי הבטן [שהבטן לא תקפוץ החוצה] ותוך כדי זה בקשי תרגול תנועתי ועדיין לשמור שהבטן תיהיה מוחזקת דוגמאות לתנועתיות: סיבוב אגן לפנים/לאחור ניתוק יד אחד הרחקה אופקית בכתף וכו'... אין לזה סוף... ולסיום באם למתאמנת יש עודף משקל מאות כפיפות לא יעזרו לה... היא צריכה לבצע פעילות אירובית + תפריט תזונה מתאים... ולכן אני דוקא הייתי מתרגל את שרירי הבטן סטאטית ופונקציונאלית לתנועות יום יום... בהצלחה