בטן-גב

רן333

New member
בטן-גב

הנה תמונה של אחת הנקבות שלי, שצילמתי היום. מדובר בנקבה שכבר הופגשה עם זכר השנה, והזדווגה איתו (תמונות נשלחו כאן בפורום לא מזמן). השכיבה על הגב/צד אמנם מאפיינת נקבות שמפתחות זקיקי ביצים (וגם כאלה שעברו ביוץ ונמצאות לקראת הטלה), אבל היא לא בהכרח מעידה על משהו שקשור למחזור הרביה: נקבות פיתונים מתכדרים אוהבות להימצא בתנוחה הזו גם אחרי ארוחות כבדות (דבר שהנחשה שבצילום לא עשתה כבר מזמן), ולפעמים הן שוכבות ככה ללא סיבה נראית לעין.
 

רן333

New member
תודה.

במקור תכננתי להפגיש אותו רק עם שתיים מהנקבות השנה. אבל מכיוון שאני לא בטוח לגבי אחת מהן (לא זו שבתמונות הנוכחיות), החלטתי להפגיש אותו עם נקבה נוספת. בסה"כ, יספיק לי בהחלט שאחת מהן תטיל.
 

snake liron

New member
כמה?

רן כמה ביצים בד"כ יוצאים אצלך בהטלה ז"א פחות או יותר זה משתנה השאלה +- מה הממוצע ?.
 

רן333

New member
חלק מההטלות זה יצא 6 ביצים,

ובחלק - 5. ידוע לי שנקבות גדולות יחסית מסוגלות להטיל כמויות גדולות יותר של ביצים. אני מקווה שבעתיד אקבל הטלות גדולות יותר. אני מעריך שיש סיכוי שדבר כזה יקרה השנה: הנקבה הגדולה ביותר שלי לא הזדווגה בעונה הקודמת, ועושה רושם שהיא גדלה קצת מאז הפעם האחרונה שהטילה. צריך לחכות ולראות. בסה"כ, אהיה מרוצה גם אם היא תטיל 5 או 6 ביצים.
 

naja

New member
רן, שאלה לי אלייך.

לפי הבחנתך, ממעקב אחרי העונות האחרונות, יש קשר ישיר בין כמות\תקופת הזיווגים שהנקבה עברה לבין הסיכוי שלה להטיל ביצים?(לא משנה אם הביצים פוריות או לא).
 

רן333

New member
אין לי מושג מה השתבש בהודעה הקודמת

אנסה שוב: לדעתי יש קשר, והוא פשוט מאוד: אם לא מפגישים את הנקבה עם זכר למשך תקופה ארוכה מספיק, היא פשוט לא מטילה שום דבר. המדגם שלי אמנם מצומצם מדי מכדי שאוכל להסיק ממנו מסקנות כאלה, אבל זכורות לי טענות דומות ממקורות שמסתמכים על מדגמים גדולים. ככל שידוע לי, הזרע המפרה את זקיקי הביצים (דבר שקורה בביוץ) מגיע מההזדווגויות שמתרחשות בימים שלפני הביוץ. מכאן החשיבות של ההזדווגויות בתקופה הסמוכה לביוץ. גם להזדווגויות המוקדמות יש חשיבות: אני חושב שהן מעודדות את הנקבה לפתח את זקיקי הביצים, ולא לספוג אותן בחזרה לתוך הגוף שלה.
 

naja

New member
כיוונתי בעיקר למשפט האחרון שלך.

גם אצל הבואות שמתי לב שזיווגים רבים(וחיזורים רבים) מעלים את הסיכוי לקבל השרצה. מצד שני, שמתי לב שאצלי לפחות, זה לא מעלה את הסיכוי להפריית הביצים.(גם כשהזכר נמצא עם הנקבות מספר חודשים ברציפות לפני הביוץ).
 

Itamar Levy12

New member
רן קטונתי מלהעיר לך.

אבל פה יש לכל זה הסבר מצויין בספר החדש של קווין מקורלי(הבעלים של חוות NERD ונחשב ל"אדון" המתכדרים בשוק העולמי), שיכולים להבהיר פרטים מדוייקים יותר מניסיונו העשיר. עמודים 85-86 לבעלי הספר, פרק הרבייה: A pair may copulate for hours or even days. During this process the female recevies sperm from the male, which she retains for possible future fertilization. It may take many copulations to yeild a fertile clutch of eggs, or on occasion a single copulation may suffice. In captive breeding efforts I look for six solid copulations before pregnancy is achieved. Sperm is retained within the female and is released to mature ova during ovulation. A female may retain the sperm for many month. This time period seems be reliant on the female's temperature and conditioning. If I were to set a safe length of time from last copulation to ovulation to produce fertile eggs I would try not to stretch it farther than a 25-day period. Over time sperm retention may lower viable sperm counts, Periods of high heat due to constant basking, summer temperatures, and such will often shorten the sperm's life within a female." צוטט מ The Complete Ball Python Kevin McCurley. מקווה שזה מבהיר כמה נק', ונותן פרופורציות. אני מקווה להעזר בספר הזה ובספרון של הברקרים בנוגע למתכדרים שנה הבאה. איתמר.
 

רן333

New member
למה קטונת?

אני רחוק מלהיות מומחה גדול בעניינים האלה, ותמיד מעניין אותי לקרוא את מה שיש למומחים כמו קווין לומר בנושא. (עוד לא קראתי את הספר שלו, וגם לא את Pythons of the World Vol. II של הברקרים; אולי אקנה את הספר האחרון בקרוב, אחרי שהמצב הכלכלי שלי ישתפר קצת.) על חשיבות ההזדווגויות בתקופה שקודמת לביוץ קראתי, אם אני זוכר נכון, איפשהו בפינת ה-MailBag של הברקרים. לא ניתן לבצע חיפושים בארכיונים שלהם כרגע, כך שאני לא יכול להפנות אותך לכל ההודעות הרלוונטיות שלהם בנושא הזה. מה שכן הצלחתי למצוא זה הודעה של דייב ברקר שהורדתי בזמנו למחשב שלי. הנה התוכן שלה (שים לב בעיקר לפיסקא הראשונה בתשובה של דייב): From: Dave Barker Subject: will my ball python lay eggs? Date: 11/1/2003 -------------------------------------------------------------------------------- Dear VPI, First of all I love your site. : ) Very informative! I searched, but couldn't find an answer to my questions, so here goes..... I have a proven female normal ball python, bred her to a het genetic striped (produced by you guys). She ovulated, shed, got nice and plump, I was expecting eggs any day, and then.... well she is blue again. Another shed??? This girl has refused food for months. Have you ever had a female shed twice before laying? Thanks for any help!!!! Jan Dear Jan, This isn’t good news, but I have to tell you that I think that you mistook the fatness of growing follicles for ovulation and, thinking she would lay eggs soon, you took your female out right when she most needed to be in with the male. Keepers do it all the time, it’s a common mistake. And it’s possible that I’m wrong, but time and time again people write us with a very similar scenario. If your snake really ovulated, then she HAS to lay something eventually, so that will be the test whether or not you did observe an ovulation. The not-eating thing is probably not a worry. She’s probably living off the nutrients from the follicles she’s now resorbing. Check the MailBag at our website for a long and detailed message about the reproduction of pythons—it wasn’t too many months ago. It explains what the female is doing at the various stages of her reproductive cycle. Let me know if she does lay eggs after two sheds. I don’t know why it would be impossible, but it’s not the usual rhythm of things. Good luck, DGB -------------------------------- אם אני לא טועה, קראתי עוד מספר תגובות בסגנון הזה. ככל שזכור לי, היו מספר מקרים שבהם מגדל שאל מדוע הנקבה שלו לא מטילה, ונענה על-ידי הברקרים שכנראה הפסיק את ההפגשות שלה עם הזכר בשלב מוקדם מדי, ומשום כך היא ספגה את זקיקי הביצים. אם זו אכן הסיבה לכישלון של מגדלים שונים בניסיון להרבות את הפיתונים שלהם, אז כנראה שלהזדווגויות בתקופה הקודמת לביוץ אכן יש חשיבות מהסוג שציינתי בהודעה הקודמת.
 

Itamar Levy12

New member
אם כך

יש לך מושג מה הרווח בין יצירת זקיקי הביצה, לביוץ עצמו? לדעתי פה קבור הכלב. קשה לי להאמין, אבל צורת רביה כזו די מצריכה מזכר ונקבה בטבע לשהות יחד כמה שבועות. לדעתי בהחלט רצוי לעקוב טוב מאוד אחרי הנקבות לנסות "לתפוס" את הנפיחות הראשונית מהזקיקים, ולא להפסיק בזיווגים עד לאחר כמה זייוגים מוצלחים בקרבת הביוץ(שלרוב מגיע עם נשל לפי הבנתי). הדעה של קווין לא סותרת את שלך ב100%, הוא פשוט מדגים שלדעתו הזיווגים האינטנסיבים אולי לא חייבים להתקיים ברמה כזו, להזיק אני בטוח שזה לא יכול. נ.ב הספר של קווין עוסק המון במופים ויצירתם ומלא בתמונות(עשרות עמודים), לדעתי מבחינת חומר כתוב הספר של הברקרים מלא יותר. אם הייתי נדרש לדרג את הספר של קווין, בלי לראות את של הברקרים(כבאמת לא ראיתי אותו עדיין) הייתי נותן לו 9 מתוך 10 ושווה של PENNY מה60$ שהוא עלה.
 

רן333

New member
אני לא יודע מה הפרש הזמנים

בין היווצרות הזקיקים לביוץ. ככל שאני יודע, התפתחות הזקיקים היא תהליך ממושך. אני חושב שאין מה לדבר כאן על "לתפוס נפיחות ראשונית": את הזקיקים ניתן לאתר במישוש רק כשהם הגיעו לגודל די משמעותי, ולא מיד עם היווצרותם. וכשיש נפיחות ניכרת לעין, סימן שהזקיקים כבר מפותחים מאוד. יש מגדלים, כמו הברקרים, שמשתמשים באולטרא-סאונד, ומפגישים את הנקבה עם זכר מיד כשהם מאתרים אצלה גדילה של הזקיקים. שימוש במכשירים כאלה יכול להשתלם כשאתה מרבה פיתונים באופן מקצועי, ומוכר נחשים במופעים מיוחדים במחירים שמוכרים לנו מהשוק האמריקאי. כשאתה מגדל פיתונים מתכדרים נורמליים, כתחביב, ומוכר אותם במחירים המקובלים בישראל, קשה אפילו לחשוב על שימוש במיכשור כזה (אלא אם כן הוא קיים ברשותך גם ככה, עקב עיסוקים אחרים שלך). בכל מקרה, אני לא חושב שיש כאן בעיה רצינית: לי, אישית, אין שום בעיה להפגיש את הנחשים שלי על-פני תקופה ארוכה מאוד. וכל עוד הם מטילים משהו מדי פעם, אני מרוצה.
 
למעלה