בטן נפוחה באופן תמידי

Dulcinea

New member
בטן נפוחה באופן תמידי

אני בת 43 ולפני כחצי שנה פסק אצלי המחזור. בעקבות זאת סבלתי מגלי חום ואני עדיין סובלת ממספר התעוררויות במהלך הלילה. בבדיקה גניקולוגית נמצא שהשחלות אכן מנוונות אך בסך הכל המערכת תקינה (שתי ציסטות קטנות). לפני כשלושה שבועות התחלתי לסבול מיציאות מועטות וקטנות אך רכות ובטן נפוחה מאוד וכן כאבי ראש, סחרחורת, בחילות, חולשה ובילבול. רופא המשפחה רשם לי משלשלים, אך אלו לא פתרו את הבעיה. הופנתי אף לחדר מיון שם נשללה חסימת מעיים וכל בעיה אחרת. אני כרגע בהמתנה לבדיקת סיגמואידוסקופיה. לאחרונה המעטתי מאוד באכילה ובשלושת הימים האחרונים אני ניזונה ממיצי ירקות ופירות אותם אני מכינה בבית. ירדתי בסך הכל כקילו במשקל והבטן עדיין נפוחה, למרות שיציאות יש. מה שכן, אין לי כבר כאבי ראש, סחרחורת, בחילות, חולשה ובילבול. שאלתי: האם ייתכן שבעיית הנפיחות והיציאות נובעת מהשינויים ההורמונליים של גיל המעבר? כלומר, שטיפול הורמונלי חליפי עשוי לפתור את הבעיה? אציין שבסה"כ אני בריאה, אוכלת בריא (צמחונית) ועוסקת בפעילות גופנית באופן סדיר. אני מצרפת את תוצאות בדיקות הדם האחרונות. למותר לציין שביקרתי אצל רופא כללי, גסטרולוג וגניקולוג. תודה מראש! דולי

למעלה