בטן נפוחה במידה מוגזמת

בטן נפוחה במידה מוגזמת

היי בננות.
אני כבר תקופה מאוד ארוכה סובלת מנפיחות שנאית כמו הריון בבטן.
זה מטור, אני מפחדת שיאחלו לי מזל טוב! בשיא הרצינות.
פניתי לגסטרו בתל השומר אחרי שהתלוננתי על כאבים בבטן תחתונה הסגן ראש מחלקה שלח אותי לאולטרסאונד בטן עליונה, WTF?
הכל תקין, נתן לי כדורי מנטה טבעיים כאלה שאמורים לעזור.
אז זהו זה סוג של עזר אבל עדיין הבטן נפוחה מעל הרגיל, ויש אחרי כמות גדולה של אוכל התכווצויות בבטן התחתונה ומלאאאאאא גזים...
מישהי נתקלה בזה?
אייזנברג טענה שיש לי הדבקויות מעי לרחם וסוריאנו אמר שהוא לא רואה כלום.
כדור? טיפול? רופא מומחה בתל השומר?

מיטל 1986

New member
לא נתקלתי אומנם..

הבטן שלי נפוחה מאוד בזמן טיפולים בעקבות ההורמונים אך לא מעבר.

שמיץ1

New member
פשוט אין לי הרבה מה לומר

גם אני סובלת מבטן נפוחה מאוד. כמדומני, ד"ר קאופמן ציין בפניי שהוא סימפטום שכיח של אנדו', שעלול לקרות גם כאשר אין מוקדים ישירות על המעי.
לצערי, מבחינת טיפול לא היה לטובי המומחים שפגשתי מה להציע.

אם היציאות שלך לא לגמרי סדירות, או שההתרוקנות מרגישה לא שלמה (למשל אם יש עדיין תחושה של מלאות בבטן התחתונה או ברקטום), אני רק יכולה להמליץ לך לנסות נורמלקס. זו תרופה ללא מרשם שאינה נחשבת ממכרת (להבדיל מחומרים משלשלים), ומסייעת מעט להסדרת היציאות ע"י העלאת תכולת המים בצואה.
זה לא פתר אצלי את הנפיחות בבטן, אבל לעיתים זה מקל מעט על הכאבים הנלווים לה (אם כי לא תמיד).

זואילי

New member
גם. תמיד

לפני ניתוחים. אחרי.
כשהייתי סופר רזה. כששמנתי...
תמיד יש בטן.
למדתי לחיות איתה.
כמו עם הגיל...

ליה1997

New member
גם לי יש את זה. תמיד

אפילו מכוס מים הבטן שלי תופחת כמו חודש חמישי.... וגם עיניין ההתכווצויות... תנסי לפנות למומחה גסטרו

liats80

New member
לצערנו מוכר

לא יודעת איךלפתור את זה.
תרגישי טוב!!

liats80

New member
בהנחה שכבר ניסית תזונה מתאימה

כי אם לא אז כן שווה לנסות. זה עוזר אבל לא פותר לגמרי.

kisyan

New member
אני כמוך סובלת ,וכן מאחלים לי תמיד מזל טוב

תבקשי סיטי בטן לצורך ההתחלה .. אני לא מכירה רופאים בתל השומר אבל זה רופא גסטרו יכול להפנות ..ואני ממליצה לעשות את הסיטי בטן ברמת אביב..(אם הקופה שלך עובדת איתם)
מה שאני עושה זה אוכלת מנות קטנות מאוד, אפילו תינוק אוכל יותר ממני.אבל לעיתים קרובות יחסית,כל שעתיים, שלוש.. תנסי תקופה להפחית בסיבים תזונתיים (כן כן ,הזוי וההיפך ממה שאנו מכירים אבל לי סיבים יכולים לגרום לכאב חזק בבטן,לגזים,בטן נפוחה כמו בלון וכו') ותראי איך תרגישי. כמה שפחות אוכל טרי ומתוגן אלא יותר מבושל או מעודה .זה מקל על תהליכי עיכול. בלי קשר ממליצה על דבר כזה שנקרא אנזימי יעכול יש CREON שנמכר בקופה יש ZIMKAL שהוא תוסף -שניהם מיועדים לאותה מטרה ,להוסיף אנזימי עיקול ולעודד את פעילות המעי. כמו כן אני לוקחת גם פרוביוטיק חודש וחצי -חודשיים ואז הפסקה לחודש חודשיים (סתם כי אין לי כסף לקנות בלי סוף פרוביוטיקה וגם אולי לתת לגוף קצת מנוחה)
לי מצאו בסיטי משהו במעי הדק ,ומיעוט של קולטנים על קיבה שאמורים לסייע בעיכול מזון (נמצא בגסטרוסוקפיה)

kisyan

New member
כן גם MRI טוב אבל

קחי בחשבון 2 דברים :
1.שלפני סיטי בטן סיכוי לקבל MRI בטן כמעט אפסי .אנ קיבלתי המלצה של כירורג לעבור MRI כי חששו שזה בקע בכלל ,וכך רופאת גסטרו הפנתה אותי ואישרו לי אחרי שעשיתי סיטי בטן והיו שם כמה ממצאים מוזרים באזור מעי הדק (שלא ברור אם זה אנדו ,או האם זה ככה מעי שלי מאז ומתמיד וזה נורמאלי ..)
2. בדיקת MRI את תצרתכי לשתות חומר נוראי שמנפח את הבטן ברמות היסטריות (בכוונה) ואני לא יכלתי לסגור מכנס אחרי ששתיתי את הדבר הזה, לא יכלתי להתכופף וקחי בחשבון שזה יכול להתחיל להתפנות מהגוף דיי מהר (לי לקח זמן כי כל דבר אצלי מתעכל וזז לאט אז זה התחיל לצאת רק בערב של אותו יום )
עם סיטי זה לא כך , רק מזריקים חומר ניגוד וזהו ..אין כאבי בטן אחרכך ,אין הקאות ושלשולים ... ובמקרה שלי סיטי הצביע על בעיה יותר טוב מאשר MRI
בכל אופן בהצלחה רבה, תרגישי טוב

שמיץ1

New member
תלוי איזה CT/MRI בטן

תלוי גם באיזה מכון מבוצעת הבדיקה ולאיזו מטרה.
אני ביצעתי MRI בטן ואגן באסותא ללא חומר ניגוד בשתייה (רק בהזרקה). חומר ניגוד בשתייה לפני MRI הוא בדר"כ MANNITOL (משלשל אוסמוטי).

בשיבא, בחלק מבדיקות ה-CT (למשל CTE) נעזרים בחומר ניגוד בשתייה (תמיסה של יוד שנאלצים לשתות במשך כמה שעות).
חומר ניגוד בשתייה מאפשר לזהות שינויים במערכת העיכול טוב יותר.
חומר ניגוד המוזרק לווריד משמש להדגמת כלי דם באברי הבטן.

ב-CTE שעברתי במכון אחר ונדרשתי לשתות *המון* לאקטולוז (חומר משלשל שמשמש גם כחומר ניגוד) בנוסף לחומר ניגוד בהזרקה. היה מזעזע... בחילות, הקאות, שלשולים, נפיחות.. מה לא.

בקיצור, אני הייתי מעדיפה CT Enterography בשיבא, אם יש לך אפשרות לבחור. ההכנה פחות נוראית.

למעלה