בטן נפוחה לבת שנה וחמישה חודשים

shiranShik

New member
בטן נפוחה לבת שנה וחמישה חודשים

בשבועיים האחרונים עברה בתי בת השנה וחמישה חודשים לאכול תחליף חלבי (מטרנה). עד כה היא אכלה רמדיה צמחית בשל גזים ושלשולים לאחר אכילת דברי חלב. היה לה חוסר תיאבון מוחלט לאחר תקופה מסוימת מאז השימוש ברמדיה, והיא הייתה אוכלת רק בקבוקים ומעט מאוד. היא רזתה מאוד. מאז השינוי בתזונה יציאותיה רכות בצבע חרדל. לא שלשולים. היא אוכלת בתיאבון רב, גם תחליפי חלב בשפע וגם אוכל מוצק. כמה ימים לאחר שהחלה לאכול בשפע ועד כה - בטנה נפוחה (כמו ילדים מורעבים). אכן חזרו לה הגזים מאז שהיא אוכלת חלבי. ללא ספק. האם ייתכן שהבטן כל כך נפוחה בשל גזים. ואם כך, האם לא הייתה אמורה להרגיש מלאות כשבטנה מלאה גזים? היא רוצה לאכול כל הזמן. ואוכלת. או האם ייתכן שבטנה נפוחה משום שקיבתה הצטמקה כשאכלה מעט מאוד, ובהקשר זה, השינוי הדרסטי גורם לנפיחות? האם יש מה לעשות? האם להמתין בסבלנות ולתת לגוף להתרגל לחלב/אוכל בכלל? מדגישה פרט חשוב: היא אכלה רמדיה צמחית במשך שנה, וכעת בבת אחת שיניתי את תזונתה לתחליף חלבי. אני מניחה שגם זה "תורם" לבעיה. תודה רבה

נפיחות בטן

בגיל 17 חודש ילדים לא צריכים לסבול מהתופעות שאת מתארת לאחר מוצרי חלב תפיחות בטן וגאזים מעלים שאלה של אי סבילות ללקטוז ואי סבילות ללקטוז בגיל זה דורשת ברור אצל גסטרואנטרולוג לעשות צואה לטפילים ובדיקת דם לצליאק- ולפנות לגסטרואנטרולוג אם תרצי- אשמח לעזור

shiranShik

New member
דר' וסרמן- אשמח לעזרה

תודה על התגובה: טיפול בבעיות הקשורות לגסטרואנטרולוגיה תמיד נשמע לי מפחיד. אשמח אם תאיר את עיניי: 1. איזה סוג של בדיקות ייתכן שתצטרך התינוקת לעבור? מכאיבות? וכן, אם הבעיה היא אי-סבילות של לקטוז, האם יש לכך פתרון, מלבד שינוי התזונה? 2. ובאשר לצליאק - אם אכן מדובר במחלה זו, אני מבינה שדייסת תחליף עם דגנים למשל לא באה בחשבון. והאם למחלה יש פתרון כלשהו? 3. ובגדול - מהם סוגי הטיפולים האפשריים? האם ייתכן צורך בניתוח? ברור לי שהטיפול תלוי בממצאים. אך אשמח לקבל מושג כללי לגבי האפשרויות הקיימות. 4. האם הנפיחות בבטן אמורה לרדת ככל שמשתמשים פחות בדברי חלב? וכן, האם בינתיים עליי לשנות את התזונה לצמחית באופן מיידי, או שאפשר לחכות ולאפשר זמן הסתגלות? האם ייגרם נזק אם אמשיך לתת לה דברי חלב? 5. ודבר אחרון: היכן אתה עובד? האם במסגרת קופת חולים כללית? ובאיזו עיר? תודה רבה

שלשולים

ראשית יש לבצע בדיקות דם ובדיקות צואה בהמשך אולי בליעת בריום (צילום דרכי עיכול) הכי חודרני שאני חושב תהיה גסטרוסקופיה אם תשלחי מסר אישי עם דרך להתקשרות ונראה האם אני יכול לעזור הרבה בריאות

למעלה