בטן נפוחה

בטן נפוחה

על הבוקר כשאני קמה כמו כל האנשים אני מניחה הבטן שטוחה כמו קרש אחרי שאני שותה 2-3 כוסות מיים הבטן מתנפחת כאילו אכלתי ארוחת שחיטות הבטן שלי מתנפחת ממים מתנפחת בצורה קיצונית וממזון אפילו קטן עוד יותר!! אני רזה אוכלת בכמויות ממש מזעריות ורק שותה מיים בבת אחת 2-3 כוסות בשביל שאחר כך אני לא ישכח אבל לא ניראה יל שזה גורם הבעיה... אני כבר לא יודעת מה לעשות זה גם מפריע מבחינה אסטטית וגם לעיתים מבחינת כבדות !!!

בטן תפוחה

לפי התאור שלך יתכן ומדובר בתופעה הנקראת אירופאגיה(בליעת אויר ).תופעה זו נתנת להקטנה על ידי המנעות משתית מים תוך כדי ארוחה או במהירות .יחד עם זאת את מתארת תופעות נוספות כמו רזון ואכילה בכמויות קטנות היכולות לנבוע מבעיות תנועתיות או התרוקנות קיבה (למצבים אלה קיימות בדיקות מיוחדות שרופא גסטרו ילדים יכול להמליץ לבצעם). אם מצבך אינו משתפר בהמלצות הראשוניות שנתתי יש להתייעץ עם רופא גסטרו ילדים.

:)

איך אפשר לבדוק אם הבעיה היא אירופאגיה ? כי לשתות מיים לאט ה מה שיעזור ולא בזמן האוכל? אני אוכלת בכמויות קטנות אבל קצת קצת מצטבר להרבה.. אני אוהבת לאכול הכל מהכל אבל בכמויות יחסית קטנות אני לא חושבת שזאת בעיה!! דרך מכבי אפשר לפנות לרופא גסטרו אמא שלי עכשיו בח"ול אני לא רוצה להדאיג אותה אז איך מסתדרים אם הבדיקה במכבי?

בטן תפוחה

אנני יודע מה גילך-אך במידה ואת מתחת לגיל 18 בכל מקרה אחד ההורים שלך צריך להיות מעורב.וכמו שאמרתי את הבדיקות המיוחדות נתן לבצע רק לאחר שתבדקי על ידי רופא גסטרו ילדים.

למעלה