בטן רגישה במזרח - התייעצות

בטן רגישה במזרח - התייעצות

היי,
ראשית, תודה לכם על כל המידע בפורום מאוד!
אני נוסעת לטיול "גדול" ראשון במזרח ורוצה שבן הזוג שלי יצטרף אליי לחלק הראשון.
הבעיה - לבן הזוג שלי יש קיבה רגישה (אין ממש הגדרה רפואית למצב או מענה מצד הרפואה קונבנציונלית) ויש לנו חשש שטיול בחלקים מסוימים של המזרח יהיו בגדר סיוט עבורו.

אנחנו מנסים לחשוב אילו מדינות יכולות להיות סימפטיות עבורו - חשבנו על תאילנד ועל הפיליפינים, הבנו שתיהן מערביות יחסית ומותאמות ל"קיבה מערבית". מה דעתכם? יש לכם רעיונות אחרים? מכירים מישהו עם קיבה רגישה שיוכל לתרום לנו מניסיונו?
אני רק אסייג ואומר שאנחנו פחות בעניין סין.

תודה מראש לעונים

אבשלום68

New member
קיבהרגישה

היא הרבה פעמים מצב פסיכוסומטי.
כלאמר סימפום פיזי שנובע ממצב נפשי של לחץ או חרדה.
לכם כל ארץ שתסעו והנסיעה תגרום לו ללחץ וחרדה המצב לא יהיה טוב.

T o m c o

Member
מנהל
מסכים עם אבשלום, אך מוסיף על המקרים שאינם אלה כמו שאבשלום אמר, אכן בהרבה מקרים המצב הפיזי נובע ממצב נפשי, אך לא בכל המקרה.
כדי ללכת על הצד הבטוח, הייתי ראשית מנסה להבין מה הגורמים למצב.
אם הגורם הוא אכן נפשי - כמו שאבשלום אמר, הייתי בוחר מדינה בה המצב יהיה הרגוע ביותר, כמה שפחות חרדה ולחץ - יותר טוב.

לעומת זאת, אם הגורם אינו נפשי - אלא רכיבים ספציפיים שאוכלים, מה שמוגדר כרגישות למרכיב מזון מסויים, במקרה זה הייתי ממליץ לנסות להבין כמה שיותר מה המוצרים הבעייתיים ונמנע כמה שיותר מאכילתם.

בכל מקרה - אם לא ידוע מה המוצרים הבעייתיים - ניתן (אף כי לדעתי חבל) לאכול אך ורק במסעדות "מערביות".

באשר למדינות הרלוונטיות מההכרות שלי - בתאילנד וויאטנם אפשר להסתדר לדעתי גם על אכילת אוכל מערבי במרבית המקומות..

לצערי זו בעיה על רקע לא ידוע

את כל הגורמים שמניתם כבר בדקנו. לא ידועה רגישות למזון והמצב לא נובע כתוצאה ממצב נפשי. וגם אוכל מערבי לעיתים יוצר לו קצת באלגן, צאו מנקודת הנחה שהבחור מסתובב ככה כבר כמה שנים.

בכל מקרה - תודה. יש לך אולי עוד טיפים שיכולים להקל עליו?

T o m c o

Member
מנהל
רק להשתדל להמנע ממזון לא מוכר. ואולי לנסות להצטייד בקל בטן למקרים כאלה..

אבשלום68

New member
מה זה קצת בלגאן?

זה כמו מי שאוכל מנה פול?
או שזה כאבים והקאות?
לדעתי כדאי להתייעץ עם רופא שמכיר אותו היטב.

למעלה