בטן של אחרי הריונות

nanag8

New member
בטן של אחרי הריונות

מתייעצת איתכן כי מרגישה שאף אחד אחר לא באמת מבין,
כתבתי פה כבר, אחרי 3 הריונות, האחרון היה הריון תאומות זהות כך שהבטן גם היתה גדולה מהשאר. ומעבר לזה שכל 3 חודשים בין הפלה להפלה כבר הייתי שוב בהריון והגוף לא הספיק לחזור לעצמו כמו שצריך,
ועכשיו אני כבר 4 חודשים אחרי תקועה עם בטן של חודש רביעי-חמישי ולא מצליחה להוריד אותה. אנשים מציעים לי לשבת כשרואים שאני עומדת, שכנים שאומרים לי מזל טוב, אפילו קופאיות בסופר...
ואני מתה לצאת לעבוד ולהתאורר! אבל כל הערה כזאת מרסקת אותי ואני לא מצליחה להתאושש ממנה, אם לא הייתי עוברת את ההפלות הללו וסתם היו חושבים זה בכלל לא היה מזיז לי, אבל זה מזכיר לי את מה שקרה ואני לא יודעת מה לעשות במצב הזה. הגעתי למצב שמצד אחד מתחרפנת בבית ומתה לצאת ולעבוד אפילו חצי משרה רק בשביל הנפש אבל אני יודעת שלא אצליח להתמודד עם אמירות כאלה.. הלב שלי פשוט מתנפץ כל פעם מחדש ואף אחד פשוט לא מצליח להבין אותי.

Eco12li

New member
מבינה לליבך.. יש לי כמה רעיונות

כתבתי ומחקתי כמה פעמים.. לא קל כל העניין הזה..
אני מדריכה של אומנויות לחימה וגם אני כאן אחרי לידה שקטה (הריון תאומים שהפך להריון יחיד בשבוע 11 ולידה שקטה ב 23+3) .
אחד הדברים שהחלטתי בשבוע האחרון זה שאני רוצה להחזיר לעצמי את הגוף והכושר שהיו לי ובהקדם.
אז זו התוכנית שלי-
אחרי הלידה השניה לא הצלחתי לחזור לגזרה כמו שרציתי (נשאר לי בלון רפוי בבטן..), אז התחלתי בפיזיתרפיה של רצפת האגן דרך הקופח, זה עזר לי לחזק את שרירי הליבה ואפשר לי להתחיל לעשות פעילות גופנית מתונה - הפעם אני כבר מכירה את התרגילים ולכן יכולה לבצע לבד במשך לפחות שבועיים עד שארגיש שהכל מוחזק במקום. לך אני ממליצה ללכת לאשת מקצוע בתחום, זה בסיס מאד חשוב.
השלב הבא היה (ויהיה גם הפעם) פעילות מתונה שהולכת ומתגברת, במקרה שלי כנראה שזה יהיה ריצה, כשהמטרה להצליח לרוץ שעה רצופה.
את צריכה למצוא את הפעילות הגופנית שנוח לך איתה, שכיף לך לעשות אותה, ושתתמידי בה כי התמדה והמשכיות מאד חשובים.
כמובן תעשי הכל לאט לאט ובהדרגה.. לפעילות גופנית יש גם השפעה מאד חיובית על מצב הרוח.. וזה חשוב עכשיו יותר מתמיד..

כמה כאב לב. משתתפת בצערך.

אני יודעת שיכול להיות מצב שנקרא היפרדות בין שרירי הבטן. במצב כזה תמיד נשארת בטן כי השרירים לא מחזיקים בצורה מיטבית. ובנוסף יש הרבה תרגילי ספורט שלא מומלץ לבצע אם ישנה היפרדות כזאת.

אז כצעד ראשון ממליצה ללכת לרופא על מנת לאבחן האם ההיפרדות קיימת אצלך. זאת בדיקה חיצונית ופשוטה מאוד ולא כואבת.

ברור שהלב שלך מתנפץ. חיבוק ענק.

שירהד1

Member
מנהל
יש פה כמה נושאים שעלו-

נושא הבטן ההריונית, שלגביה הנשים פה התייחסו ונתנו עיצות נבונות.
והנושא השני קשור להתמודדות עם הסביבה שמעירה הערות ושואלת שאלות, וזה כל פעם מחדש מנפץ את הלב.
מי כמוני מבינה אותך. חוויתי זאת מספר פעמים.
יחד עם זאת, זו לא סיבה (בעיניי) לא לצאת לעבודה. כתבת שאת מתחרפנת בבית ומתה לצאת לעבוד בשביל הנפש.
עם אמירות של הסביבה במקום העבודה ניתן וצריך להתמודד. חבל שלא תצאי לעבוד ותסגרי את עצמך בבית. זה נשמע לא בריא ולא נכון עבורך.

אני מזכירה לך ולנשים הנוספות, שאם מישהי מעוניינת בשיחה אישית או בשיחות אישיות- ניתן לפנות אליי בהקשר לכך כדי לקבל פרטים במערכת המסרים.
קשה לי מאוד במסגרת מצומצמת זו להתייחס לעומק, ולסייע בצורה הראויה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

למעלה