בטן תפוחה

MyLamb

New member
בטן תפוחה

בתי בת 3 וחצי. ינקה עד גיל שנתיים וחצי אוכלת מאוד מסודר ובריא (פירות,ירקות,בשר וכ"ד) ומאז שהיא קטנה יש לה בטן תפוחה מאוד. כשהיתה תינוקת היא היתה שמנמנה וזה לא בלט אולם כעת היא רזה בשאר חלקי גופה וביטנה ממש ענקית. עלי לציין שאין לה שום תופעות אחרות והיא בסך הכל ילדה בריאה. אני יודעת שלילדים יש בטן שמנמנה אולם ביטנה ממש נפוחה ובהשוואה לילדים אחרים זה יוצא דופן. הלכתי לשני רופאי ילדים שאמרו לי שזה עובר עד גיל 5 וזה עניין של יציבה של ילדים. אני מאוד מוטרדת מהעניין. מה עלי לעשות? האם באמת להיות רגועה? אני חוששת מאוד שזה קשור למחלה או משהו לא תקין. תודה מראש!

MyLamb

New member
חשוב!!

אנא התייחס לשאלתי - ממתינה להתייחסותך! תודה

בטן תפוחה

מצטער על העכוב בתשובה. במידה ואכן הילדה גדלה טוב במשקל ואורך ואין תופעות כמו יציאות שילשוליות או הקאות הרי סביר להניח שאכן לא קיימת בעיה רצינית.יחד עם זאת נתן לבצע בדיקות מסוימות כמורגישות לגלוטן,או אולטרא סאונד בטן במידה ורוצים לשלול ראשונית פתולוגיות הגורמות לתופעה זו.

MyLamb

New member
עוד שאלה

לפני שנה עשו לה אולטרסאונד בטן והיה תקין. (בגיל שנתיים וחצי בערך). לפני חודש שאלתי את רופא הילדים בנוגע לבטנה - והוא אמר שזה נראה לו בסדר ויש לה כנראה מים במעיים וזה יעבור. מה פשר המצאות מים במעיים?

עוד שאלה

אני שמח שסונר בטן היה תקין.בד"כ מה שיש במעיים זה מים ומזון ואויר -כך שרופא הילדים שלך צדק.אני מציע שוב שאם את לא שקטה שתבדקי על ידי רופא גסטרו ילדים .

למעלה