בטרור לא נלחמים בפינצטות.

הלחימה בטרור היא טוטאל אלימיניישן הרחקת האוכלוסיה הטרוריסטית מאלה שהטרור מכוון אליהם.
הרמטכ"ל אתמול קישקש את עצמו לדעת באומרו נגיע למחבלים הוא אפילו לא מכנה אותם רוצחים. נגיע אליהם ונבוא איתם חשבון. רמטכ"ל כזה עלוב בוגר וקסנר בוגר אוסלו צריך ללכת הבייתה כשענן שחור של ה7.10 אופף אותו. אם זה מה שיש לו לומר לציבור זאת בושה וחרפה.
צה"ל חייב בשינוי פרסונלי. ראש השב"כ הרמטכ"ל ראש אמ"ן וחצי או יותר אפילו צריכים ללכת הבייתה ואת קונספט אוסלו צריך לעקור מהמטה הכללי. כל מי שהוא בוגר הארווארד וקסנר צריך לעוף הבייתה. גם הדרג המדיני הליכוד כמפלגה שקיבלה את רוב המנדטים צריכה ללכת הבייתה. אם ראש הממשלה לא מסוגל לחסל את אוסלו ולהחליף 80% מקציני המטה הכללי אז יאללה הבייתה. תתפטר. זאת לא בושה לעשות מעשה בגין מר נתניהו.
איני יכול עוד .זה המשפט הנכון שלך לומר לציבור וללכת הבייתה.
תזכרו מה אמר ראש ממשלת פולין כשהאשימו אותו ביורופה בגזענות נגד המוסלמים. הוא אמר אין ערבים אין פיגועים.
שני דברים היה ראש הממשלה נתניהו צריך לבצע.
א. הרחקת קציני המטה הכללי כולל הרמטכ"ל ב8.10.2023 מהצבא .
ב. הרחקת האוכלוסיה הערבית מיהודה ושומרון ומרצועת עזה ומדרום לבנון .

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
הלחימה בטרור היא טוטאל אלימיניישן הרחקת האוכלוסיה הטרוריסטית מאלה שהטרור מכוון אליהם.
הרמטכ"ל אתמול קישקש את עצמו לדעת באומרו נגיע למחבלים הוא אפילו לא מכנה אותם רוצחים. נגיע אליהם ונבוא איתם חשבון. רמטכ"ל כזה עלוב בוגר וקסנר בוגר אוסלו צריך ללכת הבייתה כשענן שחור של ה7.10 אופף אותו. אם זה מה שיש לו לומר לציבור זאת בושה וחרפה.
צה"ל חייב בשינוי פרסונלי. ראש השב"כ הרמטכ"ל ראש אמ"ן וחצי או יותר אפילו צריכים ללכת הבייתה ואת קונספט אוסלו צריך לעקור מהמטה הכללי. כל מי שהוא בוגר הארווארד וקסנר צריך לעוף הבייתה. גם הדרג המדיני הליכוד כמפלגה שקיבלה את רוב המנדטים צריכה ללכת הבייתה. אם ראש הממשלה לא מסוגל לחסל את אוסלו ולהחליף 80% מקציני המטה הכללי אז יאללה הבייתה. תתפטר. זאת לא בושה לעשות מעשה בגין מר נתניהו.
איני יכול עוד .זה המשפט הנכון שלך לומר לציבור וללכת הבייתה.
תזכרו מה אמר ראש ממשלת פולין כשהאשימו אותו ביורופה בגזענות נגד המוסלמים. הוא אמר אין ערבים אין פיגועים.
שני דברים היה ראש הממשלה נתניהו צריך לבצע.
א. הרחקת קציני המטה הכללי כולל הרמטכ"ל ב8.10.2023 מהצבא .
ב. הרחקת האוכלוסיה הערבית מיהודה ושומרון ומרצועת עזה ומדרום לבנון .
רגע. רגע. עצור רק לרגע.
בוא. היו הסכמי אוסלו שלדבריך מושתתים על משגה חמור. או קיי? זה היה בימיו של רבין השוטה ז"ל. ימים אלה חלפו זה מכבר.
אלא שהראש האשם אימץ את הסכמי אוסלו והוא לא שלל ולא התעלם מהם. אז מה זה אומר על השוטה הימני ההוא מהליכוד?
אה. אז תגיד שהוא בעצם אינו ימני אלא שמאלני בתחפושת. נדמה לי שאפילו אמרת את זה פה ושם ואם לא במפורש, זה היה לפחות ברמזים עבים.
או קיי? אז מה הלאה? האם גם הראש האשם הוא בוגר הארווארד וקסנר? כי בסדר. אין לי בעיה להסכים לזה.
אבל אם הוא אכן בוגר וקסנר, הרי שגם אותו כראשון לכולם צריך לעקור מכס שילטונו הכוזב.

marabo

Well-known member
רגע. רגע. עצור רק לרגע.
בוא. היו הסכמי אוסלו שלדבריך מושתתים על משגה חמור. או קיי? זה היה בימיו של רבין השוטה ז"ל. ימים אלה חלפו זה מכבר.
אלא שהראש האשם אימץ את הסכמי אוסלו והוא לא שלל ולא התעלם מהם. אז מה זה אומר על השוטה הימני ההוא מהליכוד?
אה. אז תגיד שהוא בעצם אינו ימני אלא שמאלני בתחפושת. נדמה לי שאפילו אמרת את זה פה ושם ואם לא במפורש, זה היה לפחות ברמזים עבים.
או קיי? אז מה הלאה? האם גם הראש האשם הוא בוגר הארווארד וקסנר? כי בסדר. אין לי בעיה להסכים לזה.
אבל אם הוא אכן בוגר וקסנר, הרי שגם אותו כראשון לכולם צריך לעקור מכס שילטונו הכוזב.
אז גם הוא טעה
אבל הוא לפחות מבין כעת את הטעות ומנסה לתקן
אתם לא

Harrington

Well-known member
מנהל
רגע. רגע. עצור רק לרגע.
תמיד תוהה לעצמי מה המשמעות כאשר מישהו כותב תגובה שכל עניינה 'אבל גם ביבי'. מילא אם שמו היה מוזכר בדיון, מועלה בתזה שפותחת את השרשור, כמובן שאז זה רלוונטי. אבל כשמוחקים לחלוטין את כל מה שנאמר ו100% מהתגובה היא 'אבל גם ביבי', אז מה מנסה הכותב לומר? שאין לו מה להגיד לגופו של דיון? שהוא חושב שביבי פויה? אלא שאיש לא חלק על כך בכלל :).

לגופם של דברים, אני לגמרי מסכים עם פותח השרשור שצריך להחליף את הפיקוד הבכיר של צה"ל. אולם דעתי זו לא נובעת מאחריותו לאירועי פתיחת המלחמה. אין ספק שהייתה להם שם אחריות ואין ספק שזה מחייב את הזזתם. אכן, בדיוק כמו ביחס לדרג הפוליטי, אם כי לטעמי אחריותם הישירה גדולה יותר ועם ההבדל שהדרג הפוליטי יכול לבקש אמון חדש מהעם ובעלי התפקידים הממונים לא יכולים לעשות זאת. אבל זה בכלל לא העניין כרגע. העניין כרגע הוא בשאלה כיצד מתנהלת המלחמה הזאת. הפיקוד הבכיר בחר בדרך מסוימת ועובדתית, זו לא מביאה את התוצאה המיוחלת.

אז כמובן שיש שישיבו מיד שזה עניין של הדרג הממונה, אבל לא על מה שתחתיו ובאחריותו אני מדבר, אלא על דרך ניהול המלחמה מבחינה מבצעית, עניין שכל כולו חוסה תחת בעלי התפקידים הממונים (כמו למשל הפיקוד הבכיר של צה"ל) ואף אחד לא מתערב לו בכך (לצערי).
גם עם זה הייתי יכול לחיות ובלבד שהיינו בדרך, גם אם ארוכה משצריך לטעמי, להשגת מטרות המלחמה. הבעיה היא שאנחנו לא. היה במטכ"ל מי שהכריז בחודש הראשון למלחמה שגם בסופה האויב עדיין יוכל לירות רקטות מעת לעת. עצם הכרזה זו לימדה כבר אז שאין בכוונת הפיקוד הבכיר לפעול להשגת מטרות המלחמה. זה פשוט לא בראש שלו. הוא לא ממלא את הדירקטיבה שקיבל בעניין מהדרג הממונה. למה? לא יודע. יש שיקראו לזה סוג של הפיכה צבאית במדינה, יש שייטענו שזה נובע מהדרך עליה החליט המטכ"ל לניהול המלחמה (מבצעים נקודתיים במקום כיבוש, טיהור והחזקת שטח). אפשר לדון בזה בהרחבה. אבל את השורה התחתונה זה לא משנה והיא שכמו שהדברים מתנהלים כעת, לא נשיג את מטרות המלחמה בעתיד הקרוב. את זה צריך לשנות ואם לשם כך יש להחליף את הפיקוד הבכיר (ולא, עדיין לא את הדרג הממונה, שעל החלפתו נדבר רק בתום המלחמה), הרי שזה הדבר הנכון לעשות.

תמיד תוהה לעצמי מה המשמעות כאשר מישהו כותב תגובה שכל עניינה 'אבל גם ביבי'. מילא אם שמו היה מוזכר בדיון, מועלה בתזה שפותחת את השרשור, כמובן שאז זה רלוונטי. אבל כשמוחקים לחלוטין את כל מה שנאמר ו100% מהתגובה היא 'אבל גם ביבי', אז מה מנסה הכותב לומר? שאין לו מה להגיד לגופו של דיון? שהוא חושב שביבי פויה? אלא שאיש לא חלק על כך בכלל
.

לגופם של דברים, אני לגמרי מסכים עם פותח השרשור שצריך להחליף את הפיקוד הבכיר של צה"ל. אולם דעתי זו לא נובעת מאחריותו לאירועי פתיחת המלחמה. אין ספק שהייתה להם שם אחריות ואין ספק שזה מחייב את הזזתם. אכן, בדיוק כמו ביחס לדרג הפוליטי, אם כי לטעמי אחריותם הישירה גדולה יותר ועם ההבדל שהדרג הפוליטי יכול לבקש אמון חדש מהעם ובעלי התפקידים הממונים לא יכולים לעשות זאת. אבל זה בכלל לא העניין כרגע. העניין כרגע הוא בשאלה כיצד מתנהלת המלחמה הזאת. הפיקוד הבכיר בחר בדרך מסוימת ועובדתית, זו לא מביאה את התוצאה המיוחלת.

אז כמובן שיש שישיבו מיד שזה עניין של הדרג הממונה, אבל לא על מה שתחתיו ובאחריותו אני מדבר, אלא על דרך ניהול המלחמה מבחינה מבצעית, עניין שכל כולו חוסה תחת בעלי התפקידים הממונים (כמו למשל הפיקוד הבכיר של צה"ל) ואף אחד לא מתערב לו בכך (לצערי).
גם עם זה הייתי יכול לחיות ובלבד שהיינו בדרך, גם אם ארוכה משצריך לטעמי, להשגת מטרות המלחמה. הבעיה היא שאנחנו לא. היה במטכ"ל מי שהכריז בחודש הראשון למלחמה שגם בסופה האויב עדיין יוכל לירות רקטות מעת לעת. עצם הכרזה זו לימדה כבר אז שאין בכוונת הפיקוד הבכיר לפעול להשגת מטרות המלחמה. זה פשוט לא בראש שלו. הוא לא ממלא את הדירקטיבה שקיבל בעניין מהדרג הממונה. למה? לא יודע. יש שיקראו לזה סוג של הפיכה צבאית במדינה, יש שייטענו שזה נובע מהדרך עליה החליט המטכ"ל לניהול המלחמה (מבצעים נקודתיים במקום כיבוש, טיהור והחזקת שטח). אפשר לדון בזה בהרחבה. אבל את השורה התחתונה זה לא משנה והיא שכמו שהדברים מתנהלים כעת, לא נשיג את מטרות המלחמה בעתיד הקרוב. את זה צריך לשנות ואם לשם כך יש להחליף את הפיקוד הבכיר (ולא, עדיין לא את הדרג הממונה, שעל החלפתו נדבר רק בתום המלחמה), הרי שזה הדבר הנכון לעשות.
זה נקרא תגובה מותנית. בפסיכולוגיה משתמשים במושג התניה קלאסית תגובה לגירוי מסוים.
הכותב את התגובה הזאת סובל לדעתי (מבלי להבין כלל ממה הוא סובל) מתגובה קלאסית לגירוי מסוים כמו הכלב בניסוי של פבלוב שהיה מגיב לגירוי של פעמון ורץ לנקודה מסוימת לקבל את האוכל שלו.
הגירוי זה אני והתגובה הקלאסית היא ביבי, BB, בנימין נתניהו , השפן הקטן, יו יו נתניויו.
כתבתי הודעה שבתוכה מוזכר חרבון אוסלו שעדיין משפיע על המטה הכללי ועל חלק מהפוליטיקאים הישראלים והנה בתגובתו של האדון מופיע ה BB ה ביבי השפן הקטן כתגובה לגירוי.
אצל השמאלנים שנוא נפשם ה BB הוא האשם בכל מה שעובר על מדינת ישמעאל. הכיבוש ב67 הוא התחלת הסכסוך עם הערבים כאילו והכיבוש ב48 הוא לא חלק מהסכסוך כאילו ואת המוסלמים הערבים בארץ ישראל רק הכיבוש של 67 ורק בכלל ה BB יש כאן מלחמה. כאילו ולפני שנוסדה וקמה מדינת ישמעאל הערבים היו אחים שלנו בדם.
זאת הסתימות השמאלנית הבערות. הם חושבים שהם חכמים אבל הם טיפשים ברמה של שני האדונים בסרט טיפשים ללא הפסקה של ג'ים קארי וג'ף דניאלס המעולים.
השמאלנים האלה הסתומים לא משנה מה תכתוב מיד קופץ להם ה BB אתה רק צריך להיות הטריגר.
אז אני כבר אמרתי פעם שהדמוקרטיה היא לבחור בדבר שלדעתך הוא הפחות גרוע או לא לבחור כלל.
אז מבחינתי השמאל הביא אסון כל פעם שהיה בשלטון והימין זה לא באמת ימין זה שפן קטן סמרטוט בתחפושת של אריה.
את התחפושת של האריה מגלם הערוץ שהפך להיות הערוץ הפרטי של הBB ואוי לו למי שיאמר על הביבי משהו רע .מיד הערוץ הבזוי הזה עם הסמרטוטים לקקני התחת של הביבי יכנס בו בכל הכוח.
פעם הערוץ הזה היה באמת הערוץ של הימין כך הוא התחיל את דרכו אבל גמר להיות ערוץ תעמולה מסריח לא פחות מערוצי התבעלה 12 ו 13 כי הוא מגן על מפלגה ועל ראש ממשלה שעובדים על הציבור שהם הנציגים של הימין היהודי הישראלי.

רגע. רגע. עצור רק לרגע.
נתניהו מעולם לא הסכים שתקום מדינה פלשתינית ביהודה ושומרון ועד היום הוא חושב כך. הבעיה שיחסיו של נתניהו עם וושינגטון חשובים לו יותר מהצהרה שחרבון אוסלו מת ולא קיים יותר ומדינה פלשתינית ביהודה ושומרון זאת הזייה שחלפה עברה לה מהעולם. ולכן הוא מצא לו דרך ביניים. יש יגידו שהוא גאון ואני חושב שהוא סמרטוט משועבד לאמריקה.
על עובדות מוכחות אין ויכוח. בימי שלטונו של נתניהו לא קמה מדינה פלשתינית ביהודה ושומרון. זאת עובדה מוכחת. אם השמאל היה בשלטון ירחם השם על יהודי ישמעאל. אבל עדיין אני לא מקבל את המדיניות של נתניהו להסכים לשתי מדינות לשני עמים ולסכל כל ניסיון לממש את הרעיון.

למעלה