ביבי הסופרמן

ramizzz

New member
ביבי הסופרמן

ביבי הסופרמן יום רביעי, 14 בדצמבר 2005, 9:20 מאת: זאב גולן הארץ נתניהו לא היה חייב להילחם על עקרונותיו - לעמוד מול עובדי הנמלים, להעביר את קרנות הפנסיה לניהול תקין ולהתמודד עם ראש ההסתדרות שהשבית את המשק כל שני וחמישי וגרם לאובדן תפוקה בהיקף עצום למשק. הוא היה יכול לבחור בחיים קלים - לחלק לחבריו וליריביו כספי ציבור, להשאיר על כנם את משברי הפנסיה, האבטלה, הנמלים, הבנקים ואחרים ולזכות באהדת התקשורת והציבור. הוא בחר בדרך שפוליטיקאים רבים נרתעים ממנה: להציל את הציבור למרות אי רצונו של הציבור להינצל

../images/Emo31.gif

כבר הגבתי פה על הטענה האווילית כאילו "נתניהו הציל את הכלכלה". כדאי שתתייחס לדברים במקום להציף אותנו במאמרים שחוזרים על אותו שקר לעוס. אגב, נתניהו לא המציא בכוחות עצמו שום צעד כלכלי. הוא פשוט ביצע, ללא מעצורים וללא נקיפות מצפון, אג'נדה סופר קפיטליסטית בנוסח טאצ'ר. ואנו נוכחים בתוצאות העגומות בכל דו"ח על מצב העוני במדינה.

ZEEVS1970

New member
בטח שהגבת!

כתבת בדרכך שלך דברים שנראים לך מובנים מאליו,הנחת הנחות וגם הסקת מסקנות ובסוף אתה מצפה שכולנו נאמר אמן! לכן כתגובה לדברים יש כאן מאמר של אדם שמבין כנראה דבר או שניים בכלכלה וחושב(לא תאמין) קצת אחרת ממך. אדרבא אם אתה חולק על המאמר הזה אתה מוזמן להגיב עניינית לטיעונים שעולים בו ולא להתחמק בסגנון שרומז שאתה היחיד שיודע הכל.

שמע,

אין לי שום בעייה להתדיין על נקודה שתעלה, אבל אי אפשר לצפות ממני להתווכח עניינית עם כל מאמר מאת פלוני אלמוני שמישהו בוחר להעלות לפורום. הרי אני יכול למצוא ברשת עשרה מאמרים שטוענים את ההפך. אז מה? אני מצפה ממי שכותב פה לכתוב את דעותיו שלו, להיות מסוגל להגן עליהן, ולא להסתתר מאחורי דעותיהם של אחרים.

YOU SEE

New member
כן שנאת האיש בלי שום עניין ספציפי

שרוניסט משעובד לעפר רגלו של שרון

ZEEVS1970

New member
שטויות במיץ!

מותר לכל אחד להביא מאמרים בשם אומרים גם בתוך פורומים והם אינם חייבים להגן על אותם מאמרים. מה שכתוב במאמר כבר כתוב ואין מה להוסיף. יתרה מכך,אדם שמביא מאמר עושה זאת דווקא בגלל שהוא מרגיש שהוא אולי לא מסוגל לבטא את הדברים ברמה כזו גבוהה אך הוא מסכים לכל מילה שכתובה שם. זה קורה לכל אחד מאיתנו וקצת צניעות לא תזיק לאף אחד להודות שלא את הכל אנחנו יודעים ולפעמים יש אחרים שיכולים להגן טוב יותר על עמדתנו. זה לגיטימי לחלוטין ועדיין חובת ההוכחה לטעון אחרת נופלת על המתנגדים. אין לי שום בעיה שתביא מאמר נגדי אם הוא יהיה כתוב ברמה לא פחות גבוהה ויביא גם כן נתונים ומספרים יבשים אבל אתה לא יכול לפסול מאמר רציני ומכובד סתם כך בהינף יד ובהפרחת סיסמאות.

בטח שמותר להציג מאמרים.

ומותר לי שלא לענות למי שחושב שהפורום הוא לוח מודעות, במיוחד כשכבר עניתי לאותן טענות בדיוק בתגובה אחרת. מילא אם היו במאמר טענות חדשות, אבל מדובר במיחזור סיסמאות נדושות. אבל אם אתה בכל רוצה התייחסות עניינית, אז ממש בקצרה: 1) בעת כניסת נתניהו לתפקידו היה שפל כלכלי גלובלי. מאז חלה התאוששות בכל העולם, ותוצאותיה השפיעו על ישראל. כמו כן חלה רגיעה ביטחונית. שני גורמים אלו הם האחראיים לשיפור בצמיחה. למדיניות של נתניהו אין שום קשר אליהן. באותה מידה הוא יכול לנכס לעצמו את השיפור במזג האוויר. 2) ולמרות המיתון, לא ריחפה שום סכנה ממשית על הכלכלה הישראלית, ושום הצדקה לצעדים היסטריים. הקיצוצים בתקציב היו, בפני עצמם, צעד אידיוטי. במצבי מיתון מומלץ להגדיל את הוצאות הממשלה הממשלה ולא להקטינן. 3) ואפילו היו צעדי האוצר מועילים לצמיחה, הרי אין בכך כדי להצדיק את הפלת הנטל על העניים והחולים. אילו היה נתניהו מלווה את קיצוץ קצבאות הילדים למשל בהקמת מפעלי הזנה בבתי הספר ובהגדלת ההשקעה בחינוך, אולי ניתן היה למצוא לכך הצדקה. אבל הוא העדיף שילדים ירעבו.

למעלה