ביבליותרפיה - כן ../images/Emo70.gif כן ../images/Emo70.gif
אענה לך בכמה מישורים :
מישור טיפולי - הביבליותרפיה, כמו עוד טיפולים "עוקפי פסיכולוג" טובים למי שאוהב לשמוע סיפורים, או לספר סיפורים, ולפעמים דווקא להפוכים - לא אוהבים לשמוע סיפורים... כדי לשפר ולתקן..
יש לי חברה שעובדת בהצלחה
מרובה בדרך של ביבליותרפיה. ראיתי עבודה שלה עם יחידים או קבוצות, ילדים או נערים - כל גיל וצורה קיבלו את הדרך הנכונה להם. גם ראיתי תוצרים של כיתה שלימדתי, והשתמשנו בכמה טכניקות של ביבליותרפיה, רק טיפ טיפה משם... וזה פתח את מעיינות הכתיבה - ההבעה.
באופן אישי, הייתה לי בעיה עם ספר שכל העולם ואשתו המליצו עליו. לא יכולתי להבין למה אחרים נהנים ממנו כל כך ואותי הוא הרגיז באופן יוצא דופן. לא הייתי מתייחסת לעניין לו הספר סתם היה משעמם, אבל הוא ממש ממש הרגיז אותי, הרגיז אותי הסופר שכתב, הרגיזו אותי באמת
הדמויות שם... עד שהחברה הזו ואני החלטנו שעושים עלי את העבודה כמו ביבליותרפיה. די מהר הבנתי למה הספר הרגיז אותי. יש ילדים שפסיכולוג ושיחה אינם מתאימים להם, אלא טיפול בדרך של סיפור, או באמנות או בדרכים אחרות וטובות. בסיכום -
מ מ ל י צ ה עם הסתייגות - הביבליותרפיה צריכה להתאים למי שמקבל אותה, כמו כל טיפול שצריך התאמה בין הלקוח והמטפל שלו.