ביבר הקלישאות של לפיד =מחר המאמר

wyrswyrg

New member
"ביבר הקלשאות" - שם חדש לתוכנית

כל מי שמתקנא ביאיר לפיד או בכלל באנשי תקשורת , לא מבין באיזו מערכת של לחצים סבוכה הם פועלים . גם להם בשלב מסויים נמאס לשאול את אותן שאלות ולקבל את אותן תשובות. בלילה , מאוחר , לא אחת קורה שהם מלאי חוסר שביעות רצון ממה שהם עושים וזה בלשון המעטה. כיצד בונה יאיר לפיד את תוכניתו/ מאמריו ? ליאיר לפיד יש מילון שלם (אישי/סודי) של קלישאות מכל סוג ולכל נושא. על בסיס הקלישאות הללו הוא בונה את השאלון ומתאים אותו לכל מרואיין. הוא מאמץ כל קלישאה שהוא שומע , אם זה מתוך תוכניות מקומיות ובעיקר מתוך תוכניות ראיונות בטלויזיות זרות (כדי שזה ישמע גם מעט מקורי...זה חלק מהעניין). מרואיין טוב ומשופשף מוכן לכל קלישאה ומשיב בקלישאות. בסיום זוכה למחיאות כפיים ולפירגון הקהל ומפנה את מקומו למרואיין הבא. מה שנראה לכולם "הסבבה" של המקצוע וכוונתי היא להערצה. זה בדיוק פועל הפוך . אותו אדם מוערץ יודע בלב לבו שהוא אדם נורמטיבי לחלוטין . כשבא לו לתקוע נוד הוא תוקע, כשבא לו לחטט באף הוא מחטט, כשבא לו לגרבץ הוא מגרבץ ....וכהנה וכהנה. רק שהוא לא יכול לעשות זאת מחוץ לביתו , כמוני כמוך , כדי לא לסדוק את תדמיתו המלאכותית המוערצת. לי זה הספיק (אני מדבר על העבר הרחוק) , מזלי שהיום אני אנונימי. יכול לתקוע נוד ברחוב מבלי שאף אחד יביט בי בפליאה... הכיצד יתכן , מה המלך תוקע נודים ??!!

למעלה