ביגוד מומלץ לאיזור פטגוניה

ביגוד מומלץ לאיזור פטגוניה

אנחנו יוצאים לטיול בין חודשים סוף דצמבר תחילת פברואר וידוע לנו שמזג האויר הולך להיות מגוון: ברזיל חם מאוד, ארגנטינה צ'ילה בינוני עד קר מאוד וגשום. ישנה בעיה של משקל בטיסות ואני מעוניינת לדעת איזה סוגי בגדים כדאי לקחת? בנוסף אם יש הצעות למקומות יפים לביקור אשמח לשמוע...

orired6

New member
לכל שאלה תשובה

אין סוף למקמות שאפשר לבקר בהם והרבה גם תלוי במה אתן אוהבות לעשות. בקשר לביגוד- אין מה לעשות זה נכון שצריך בגדים לים בברזיל ובגדים חמים לקור בפטגוניה,אין מה לעשות צריך לקחת הכל, הייתי ממליץ לקחת מעט ככל האפשר שבאמת לא תצטרכו לסחוב הרבה , כמו כן אין מה לדאוג כל כך זה לא שכל היום תצטרכו ללכת עם כל הציוד על הגב רק במעברים ממקום למקום,טיסות אוטובוסים וכו'. אשמח לעזור בהמשך אורי,סוכן נסיעות רד בואנוס איירס-סוכנות נסיעות והוסטל [email protected] טלפון:454-11-4371-810 טלפון בעלות שיחה מקומית: 03-9789947

0 אור 0

New member
כל הסוגים

בדרום תצטרכו כמה שכבות של בגדים - יש כאלה שלוקחים בגדים טרמיים, לי היו רק זוג גרביים תרמיות שבאמת לבשתי לטיולים במקומות הכי קרים בדרום. כמות השכבות אישית. אני לבשתי שני זוגות גרביים (אחד דק ואחד עבה), חולצת טריקו ומעליה סוודר צמר ישן, מעליו פליז משובח חסר שרוולים ומעיל פוך טוב, כפפות צמר חסרות אצבעות תמיד ובשלג או בקרח שמתי מעליהן כפפות סקי, וכמובן צעף פליז, כובע צמר או פליז שמכסה את האוזניים - ועם כל זה היה לי קר לפעמים. בן זוגי היקר לבש חולצת טריקו ומעליה פליז דק שאני לובשת בנגב באביב או מעיל עור דק (קייצי כזה) ובדרך כלל פתוח כדי שלא יהיה לו חם מדי ... אז לקחת לפי שאת מכירה את עצמך - אם היית פעם בסקי, אז משהו דומה מן הסתם יתאים. לברזיל בתקופה הזו הכי מתאים זה השורטס הכי קצרים או חצאית מיני עם גופית בטן הכי מינימלית , באיזור בואנוס איירס די דומה לקיץ הישראלי (חוץ מזה שלפעמים יורד גשם) ומה שבאמצע - באמצע.

גרזילה

New member
לאיזו עונה?

ממה שראיתי- המזג אוויר באושוויה, למשל, אמור להיות דומה לחורף הירושלמי- בקיץ (נניח בינואר- פברואר). באמת עד כדי כך קר שם?

0 אור 0

New member
ממש לא כמו ירושלים

הרבה יותר קר. אל תשכחי שזה איזור של קרחונים - קרוב לקוטב. אולי ביום חם ובעיר או בשמורה, אז את יכולה להסתובב כמו בימים מושלגים בירושלים. אבל אם את עולה לקרחון במעלית הסקי הפתוחה - אז קר .... ביום של ההפלגה לקרחונים בקאלאפטה , היתה קצת רוח קרה וזרזוף גשם, אז אפילו האירופאים שהיו אתנו ברחו מהסיפון פנימה (רק בן זוגי החביב נשאר בחוץ עם הצוות , אבל הוא לא דוגמא)

Nona661

New member
שאלה לאור

את רוצה להגיד לי שלקחת גם מעיל פליז וגם מעיל פוך בתוך המוצילה שלך? איך היה מקום לעוד בגדים אחרי זה?!

0 אור 0

New member
אז ככה

קודם כל היה לי יתרון על מוצ'ילרים רגילים, כי היה לי בסיס בבואנוס איירס. הטיול שלי היה בצורת כוכב , כשכל פעם יצאתי משם לתקופה וחזרתי, וזה אפשר לי להשאיר שם מה שלא צריך (לאיגוואסו טסתי עם תיק קטן שכלל בגד ים, מצלמות וסט בגדי קיץ קלים), כולל כסף גדול שלא צריך לדאוג לשמור עליו. חוץ מזה: הסוודר היה מושאל מהמארח הארגנטינאי שלי (חזר אליו בסוף הטיול וממשיך לשמש אותי בפעמים הבאות שהגעתי בתקופות קרות יותר), את מעיל הפוך קניתי בכלל בברילוצ'ה שזה המקום הקר הראשון שהגעתי עליו, ואת הפליז בלי השרוולים באושוואיה (שמבחינת האיכות מומלץ אבל מבחינת המחיר זה נראה לי המקום הכי יקר ביבשת בערך, אבל פשוט התלהבתי ממנו מאד ובכל זאת זה היה בתקופה שהמחיר הכי יקר ומטורף בארגנטינה היה בערך כמו המחירים בארץ) גם כשעברתי לברזיל, פשוט השארתי את התיקים הגדולים אצל המארחת בבית והסתובבתי עם גופיה וחצאית שקניתי שם, כי כל מה שהבאתי היה חם מדי לאקלים של ריו. אני מניחה שאם הייתי צריכה לסחוב על הגב את כל מה שלבשתי , אולי הייתי באמת משקיעה בגופיה וגטקס טרמיים או עושה מה שמטיילים אחרים עושים שזה לשלוח לארץ חבילה עם הבגדים החמים כשמתחילים לעבור לאיזורי אקלים חמים יותר.

למעלה