ביגוד תרמי

• פותח הנושא maz
  • פורסם בתאריך

maz

New member
ביגוד תרמי

היתה לי פעם חולצת פליס שאמורה להיות חולצה תרמית. השארתי אותה בטעות בלילה אפל וקר ליד לגונה קולורדה בבוליביה מתחת לארבע שמיכות צמר ואני שוקלת לקנות משהו אחר. עד כמה ההסברים הטכניים המעמיקים על החולצות התרמיות הם אמיתיים? עד כמה באמת הזיעה מתאדה והגוף נשאר יבש? אף פעם לא ניסיתי את החולצות הדקות ומעניין אותי לדעת אם זה שווה את הכסף. גם בחולצת פליס לא עשיתי פעילות גופנית מי יודע מה רצינית וקשה לי לומר אם יש הבדל בינה לבין סווטשירט רגילה. אם למישהו יש המלצות - אשמח לשמוע.

davesh

New member
פליס אינו בד תרמי ...

הפליס אינו מרחיק את הזיעה מהגוף כמו שגופייה תרמית יכולה. דווקא בפליס ההזעה יותר גדולה, ובגוף יש תחושה רטובה. גופיות תרמיות מתייבשות עוד לפני שאני מספיק לתלות אותן לייבוש אחרי הכביסה. בייחוד לסקי, עדיפה שכבה ראשונה תרמית. הייחוד בבד התרמי הינו בדרך שבה הסיבים ארוגים. הסיב עצמו עשוי 100% פוליאסטר שכאמור בחולצות פוליאסטר רגילות יש נטיה להזיע אבל בצורת האריגה של הבד התרמי יש אלמנט של הרחקת הזיעה מהגוף ולכן הגוף נשאר יבש.

yaircarel

New member
זה מדהים עד כמה חולצה טרמית ...

עושה את העבודה. אחרי יום שלם של סקי אינטסיבי החולצה כמעט לא מסריחה מזעה ואחרי שטיפה ממש רואים את המים נשטפים מהחולה במהירות ותוך דקות מספר חולצה כבר יבשה לגמרי. זה פשוט כמו קסם. אני לעולם לא הייתי מבתר על חולצה טרמית. לעומת זאת את המכנס הטרמי אני מחשיב כמיותר כי אולי רק פעם אחת בסופה ממש קיצונית השתמשתי בזה וגם אז היה לי חם עם זה. סה"כ הרגליים זה לא החלק הכי רגיש. אולי רק על רכבל ארוך ארוך. אחרי קניית זוג של חולצות טרמיות (אחת דקה ואחת עבה יותר) הייתי ממליץ על קניית מחמם צוואר מפליס (מהסוג שיכול לשמש גם ככובע) שפשוט שומר על האיזור הכי רגיש שיש. כמובן שאפשר גם צעיף אבל צווארון הוא הרבה יותר נוח ומפנק כי אין בריחה אשר משאירה אזורים חשופים לקור.

הגרינץ

New member
עצה לביגוד טרמי../images/Emo186.gif

אני נוסע בפעם הראשונה לחופשת סקי - קלאב מד ב Sestreire בתחילת ינואר. יש לי סרבל מעיל לסקי וכפפות אך אין לי את כל הביגוד התחתון. האם גופיה רגילה ארוכה וגטקאס יספיקו או שכדאי לקנות חולצה טרמית אחת? מה בנוסף כדאי לקנות? בדרך כלל לא קר לי (מהטיפוסים שיותר חם להם מכלל האוכלוסיה) אבל בכל זאת עדיף להיות מוכן.

davesh

New member
לא גאטקס !!!!

גופיה וגאטקס מכותנה יהיו ספוגים זיעה בסוף היום. לך על לפחות גאטקס אחד וגופיה ארוכה אחת מבד תרמי. ניתן לרחוץ אותם בסוף יום הסקי כדי להיפטר מריח הזיעה ועד למחרת הם יהיו כבר יבשים. ואם ממש קר, אז לובשים פליס דק בין הביגוד התחתון לחליפה. אבל בד"כ הביגוד התחתון מספיק.

הגרינץ

New member
גאטקס טרמי ?

לפי מה שהבנתי גאטקס טרמי לא נחוץ אלא אם כן ממש קר ! או שלא הבנתי נכון? לגבי גופיה, האם יש כל מני סוגים? מה עדיף? כמה צריך לעלות? והאם אחת אכן תספיק? האם יש פליס מיוחד כדי שישמש כביגוד תחתון או זה אותו פליס שקונים כחולצה - ראיתי פליס שנראה כמו גופיה ארוכה, האם על זה אתה מדבר? תודה מראש על כל המידע !

davesh

New member
גאטקס תרמי ...

אני תמיד לובש גאטקס תרמי גם שהטמפרטורות הם סביב האפס, רק מהסיבה שזה משאיר אותי יבש (אני נשמע כמו פרסומת לחיתולים). למרות הגאטקס, אף פעם לא חם לי. בקשר לגופיה תרמית ארוכה, ברגע שהטמפרטורות עולות אני לובש חולצה תרמית קצרה. לי יש 2 זוגות של גאטקס וגופיות ארוכות תרמיים. אבל אפשר להסתפק בסט אחד כאשר המצב הכלכלי קשה. פליס הוא אף פעם בגד תחתון, אלא בגד ביניים. והפליסים הנ"ל הנם דקים יותר מפליס רגיל ומרחיקים את הזיעה מהגוף לעומת פליס רגיל שמרגיש כאילו לבשת שקית ניילון. יש פליסים בעוביים שונים בתור שכבת הביניים תלוי בטמפרטורה. אני ממליץ בתור התחלה לקנות סט תרמי ואח"כ לעבור לפליסים. תמיד אפשר שכבת ביניים פליס רגיל או סווטשירט. אתה תרגיש הבדל גדול יותר בין גופיה תרמית לגופיית כותנה מאשר הבדל בין פליס רגיל לפליס תרמי.

alonaski

New member
לא מסכימה עם ההשמצות כאן כלפי

גטקס כותנה וגופיית כותנה!!! עשיתי כמה ימים/שבועות סקי עם גופיית כותנה(!!!) בטרם רכשתי לי גופיה טרמית - ולא רק גופיית כותנה - עם הרבה מאוד שכבות אחרות!! בעיקר - פליז דק, עליו פליז עבה או - סוודר דק מאנגורה!!! כי זה מה שהיה לי וגם מכיוון שאני מאוד רגישה לקור!!!
אף פעם לא הגעתי לרמה של הזעה בסקי, מלבד השבוע הראשון שלמדתי סקי! (וגם - רק ב 3 ימים הראשונים של השבוע!). אני דווקא ממליצה לך לסוע לחופשת סקי שלך עם מה שיש לך!!! יש לך גופיית כותנה? - קח אותה!!! תהיה לך "בעיה טרמית" איתה שם? - באתר סקי יש מלאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא חנויות לציוד וביגוד סקי - קנה לך שם גופיה טרמית ותבחן אותה אם היא עושה לך הבדל!!! כשאני קניתי גופיה טרמית, קניתי אותה רק כי חבר המליץ עליה ודיבר בשיבחה כמה שהיא מחממת ומבודדת!!! קניתי אותה מתוך מטרה למצוא עוד איזו שכבת ביגוד שתחמם אותי... ודוגרי - אני מודה שהיא לא "עושה לי את זה"!
היא לא עוצרת את הקור ושומרת לי את החום!!!... (וזו בדיוק אותה גופיה של אותה חברה שהחבר המליץ עליה מנסיונו האישי!!!). מה שאני באה כאן לטעון - שכל הנושא הזה הוא אינדיבידואלי ואישי!!! עם כל הכבוד שיש לי לטכנולוגיה מתקדמת... היא לא תמיד משפיעה על כל אחד באופן זהה!!
המלצתי שלי עבורך כגולש היוצא לחופשת סקי ראשונה: תתכונן לזה שבשיעורים הראשונים על השלג אתה הולך לעבוד קשה ולהזיע!!! והרבה!!! כי בשיעורים הראשונים מלמדים אותך לצעוד בשלג עם הסקי'ס על הכתף... מלמדים אותך את צעדי הגלישה הראשונים ובגלל שאתה לא מיומן באקרובטיקה הזאת - אתה משקיע המון מאמץ של זיעה והתרגשות!!
לכן, קח איתך לחופשה 2 מערכות לבוש לסקי! אחת - חליפת סקי! והשניה - מכנס סקי דק יותר או אפילו מכנס טרנינג נגד גשם... + מעיל רוח דק/מעיל גשם דק. בשיעור הראשון תגיע לבוש בחליפה הקלה!!! תתכונן להיות "גמיש" בלאורר לפחות את הפלג גוף העליון!!! הווה אומר: שיהיה לך ריצ'רץ' נפתח בז'קט העליון - עד הסוף! שמתחת תהיה לבוש רק בטריקו קצר ועליו פליז/סווטשר!!
אם אתה יוצא עם חליפת 2 חלקים אז תוכל להשתמש במכנס + חלק עליון קל ו"קליף" יותר! אם אתה לוקח איתך חליפה מלאה, אז אני מאוד ממליצה לך להשיג גם 2 חלקים "קלים" כמו שהמלצתי למעלה!
מנסיון אישי!

הגרינץ

New member
שתי דעות ../images/Emo186.gif../images/Emo5.gif

אני מבין שזה כנראה אישי אבל בכל מקרה נראה לי שאני אנסה להשיג אזה חולצה טרמית אחת מחבר או משהוא ואם תהיה לי בעיה אני אקנה במקום. לגבי גרביים גם יש לכם דעות שונות (גרבי צבא - לא טרמיות או טרמיות). תודה על התשובות וההסברים. alonaski- אני לא גולש מתחיל לגמרי ולא נראה לי שאבזבז זמן על צעידה עם הסקי'ס על הכתף
, אני בשלב שאני זקוק לאימון סקי, את הבסיס כבר יש לי.

alonaski

New member
אה... או קי! ../images/Emo13.gif בקשר לגרביים

אין לי נסיון עם גרביים טרמיות... אלא גרבי סקי שהן עבות במיוחד, אה... בעצם על הקרטון שהן מגיעות איתו מצויין שם איזה תהליך טרמי בשכבת הבד...
חחח... והן עלו לי בין 70 ל 90 ש"ח זוג! אני הרבה פעמים גולשת עם 2 או 3 זוגות של גרביים! ותמיד מתישהו קר לי בקצות האצבעות...
אח"כ בכל כף הרגל... ואז אני דוחפת עוד נירות עיתון פנימה בין שיכבת גרב אחת לשניה...
ובד"כ - זה לא עוזר!! ושוב - זה עיניין אישי! אני גם רוכבת על אופנים (רוב הזמן, רוב השנה...) ויש גרבי רכיבה שהן טרמיות. ולי אין שום צורך בהן כי אני לא מזיעה בכף רגל!!! (-מה אני כלב?!?!?...
) אולי אני מזיעה... אבל לא מרגישה את זה ...
ומצד שני - גברים שאני רוכבת איתם מספרים לי כמה הם סובלים מההזעה בכף הרגל וכמה שגרב רכיבה טרמית משפרת להם את איכות החיים ברכיבה!!!...
חחחח...

lior297

New member
לגברים חם והם מזיעים,

לנשים קר והן לא מסריחות מזיעה
אבל הקור שלך לא נורמלי... למה 2 פליזים ועוד גופיה??
אני מתחת למעיל לובשת גופית גטקעאס פשוטה ביום רגיל... ביום קר אני מוסיפה מעל זה פליז דק, ואם זה ממש קיצוני או אחה"צ אחרי שהיה קר בבוקר אני לובשת פליז עבה במקום הפליז הדק. אני שונאת להיות מלאה בשכבות, אני לא מצליחה לזוז... מכנסיים מתחת למכנס סקי אני גם לא שמה, אני מתה מחום איתם... רק אם באמת קררר אז גטקעאס... הבעיה היחידה שלי זה החדירת אויר לצוואר... בקשר לחולצה\מכנס טרמי - אף פעם לא שמתי לב להבדל...

alonaski

New member
השיא שלי - היה בחורף הכי קר ומטורף

שהיה באירופה לפני איזה 5 שנים... הייתי בואל טוראנס ב מינוס 20 מעלות!!!!... לבשתי 7 שכבות בפלג גוף עליון! כלומר - 6 שכבות מתחת למעיל ברטון... וזה כלל: על הגוף - חולצה טרמית שרוול ארוך עליה - גופיית געטקס מכותנה, שרוול ארוך עליה - סוודר דק של אנגורה. על זה - פליז בינוני. עליו - פליז עבה. ואז המעיל! המממ.... היתה עוד שיכבה מתחת... לא זוכרת! אבל יש לי תיעוד בוידאו שאני חוזרת לחדר אחרי הסקי ומורידה את השכבות אחת אחרי השניה!
ורק שתביני... - עם כל השכבות האלה, לא הצלחתי להחזיק מעמד יותר מחצי שעה בחוץ... אחרי זה כבר טמפ' הגוף שלי הגיעה קרוב לאפס...
ונאלצתי לסיים את יום הרכיבה שלי...
זו תמונה מואל טוראנס... לא רואים את השכבות אבל לפי מידת האטימות שלי באזור הראש והפנים... תוכלי להבין...!

lior297

New member
WTF!??!

את כמו הכלב מהתמונה.... כמה שכבות!!! אני אישית לא אוכל לזוז עם כל כך הרבה... ראית ת'פרק של חברים שג'ואי לבש מלא שכבות כדי שהחברה המרביצנית שלו לא תכאיב לו? אז ככה לעשות סקי?!?! הוא לבש 7 סוודרים!!! NO WAY!!! כנראה את לא מתאמצת יותר מידי, אולי הכושר שלך מעולה... מה שמבאס זה, אם אני יוצאת אם 2 שכבות מתחת למעיל (נדיר...) נהיה חם בשלב כלשהו... איפה לעזאזל שמים את החולצה שמורידים?! אני זוכרת שלקחתי לחרמון שנה שעברה שמיכת טלויזיה כזאת מפליז, פחח... היה מצחיק.... עשיתי סקי כמו סופרמן, וברכבל היה לי כיף, פשוט הרכבל של החרמון ארוווךךך, איזה מבאס לעלות רבע שעה ברכבל ולרדת מסלול ב3 דקות. ולי יש מעיל ומכנס של "EITHER"

alonaski

New member
WTF?!?!?!!?!?

- קראת מה שכתבתי?!?!?!? טמפ' חיצונית של מינוס 20 מעלות?!?!?!?!
גלשת פעם בטמפ' כזו?!?!? הא?!?!!? ומה פירוש - איפה שמים את החולצה שמורידים כשחם???...
= לא מכירה מצב כזה שיש שיכבה אחת מיותרת על הגוף...
מצטערת... מה שכן, בשנים האחרונות התחלתי לאמץ את הגישה של לרכב עם תיק קטן על הגב, בשביל שיהיה לי מקום ל"אקסטרות"
יענו: לעוד כובע פליז... עוד צעיף פליז... עוד זוג כפפות תחתונות...עוד סרט פליז לאוזניים.... וכד'!
ואז... יש מקום למצלמה קטנה, לעוד חבילת טישו, לארנק ולחטיף אנרגיה!
ואז... פתאום... כבר לא כבד ומסורבל בכיסים של המעיל!!!
בקיצור - מה שם הז'קט שלך?...נשמע לי - מחמם ואטום מאוד!!! אני חושבת שאקנה לי אחד כזה...

lior297

New member
EIDER

לא מכירה? אם לא אז.... בכל אופן, בת דודה שלי קנתה כמה שנים לפני כזה ב400 דולר (רק המעיל) אני קניתי לפני שנתיים ב200, ומכנס ב200, המכנס מעולה!! שולט לאללה!!! בכל אופן, הכי מצחיק זה שבאתי איתו פעם ראשונה לביצפר כולם התלהבו וזה, ואחר אומר לי - "איזה יופי, של איזה חברה? אוניל?" "לא, זה איידר" "אה? כמה עלה לך?" 200 200 דולר? כן. למה מה זה בכלל איידר? פחחחחחח... התגלגלתי מצחוק... אם את מתעקשת אז....(אחרי חיפוש מעמיק...) EIDER

lior297

New member
בת דודה שלי השניה

התלהבה, קנתה גם כמו שלי, ושאנחנו עושות סקי ביחד אנחנו נראות כמו בנברחת.

lior297

New member
אם כבר חליפות אז...

לפני שנים ( שנת 93 בערך...) אמא שלי נכנסה לאיזה חנות לקנות חליפה, והיא ראתה שאם חליפה של מדריכים של הקלאב מד, קיצור החליפה הייתה במידה כל כך קטנה, שאמא שלי אמרה להם שאף אחד לא יוכל להיכנס אליה חוץ ממנה, אז היא קנתה אותה באיזה 800 פרנק... חליפה של ELLESS מעולה.. היה לה באחד הכיסים את הלוגו של קלאב מד שאמורים לחבר לחליפה, אבל אני לא מוצאת אותו משום מה... בכל אופן, החליפה שירתה אותי במשך כמה שנים, אבל גדלתי קצת... איך אהבתי ת'חליפה הזאת.. הלכתי פעם אחת להביא את אחותי מהמיני קלאב עם החליפה והמדריכה שם לא קלטה מאיפה יש לי כזה.

ציף27

New member
עושה את העבודה נפלא

אני לובש חליפה טרמית של AZTEC ועליה חליפת סקי KILLY ובסוף היום אני יבש לגמרי, לא מסריח, לא קר לי במהלך היום וגם לא חם לי זה עושה עבודה מצויינת. בימים קרים מצטרפים חולצת ביניים בין החליפה לטרמי וכובע פליז מלא.

maz

New member
למה הכוונה בחולצת ביניים

אם לובשים חולצה תרמית ומעיל ועדיין קר, אם אני אלבש חולצה נוספת מצמר או מכותנה אני אאבד את התכונות של החולצה התרמית או עדיין אני ארגיש יבשה?

ציף27

New member
תלוי בפזיולוגיה שלך

לי בד"כ חם ואני דואג לביגוד שיקרר אותי מהר אני לא אוהב שחם לי , טרמי וחליפה מספיק לי גם במינוס 10 בד"כ (אם אין רוחות חזקות על הרכבלים
) אם אני שם חולצת כותנה בין לבין אז זה אומר שכבר ממש קר ורוב הסיכויים שאני לא ממש אזיע ואם כן הכותנה תספוג את המעט. לא הגעתי למצב שלקחתי איתי פליז בין הטרמי לחליפה, לדעתי זה יקרה אולי בסיביר... מצד שני יש אנשים שאוהבים שיהיה להם חם חם אז הם מתלבשים כבד גם ביום של 0 מעלות ואיך שהם מתחילים סלופ הם כבר מזיעים כי מרוב בגדים הם לא מתקקרים בכלל במנוחה על רכבלים והזיעה מצטברת ומצטברת בכמויות כאלה אין לי נסיון.

למעלה