ביג ג'ק אולי יש לך מתכון טוב למרק שעועית?

romnir

New member
ביג ג'ק אולי יש לך מתכון טוב למרק שעועית?

אוהב את סגנון הבישול שלך לכן מבקש ממך אישית...
 

clcl

New member
../images/Emo207.gifמרק שעועית+ של חנהל'ה |פגז|

מרק רגל (בושל במשך 12 שעות על להבה קטנה) החומרים: 1 מגש של עצמות ברך 1 מגש של עצמות רגל קמח לקימוח העצמות 500 גרם שעועית לבנה קטנה (שהושרתה למשך הלילה) 2 בצלים בינוניים קצוצים 1 ראש שיני שום קצוצות 5 גזרים חתוכים 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות צרור פטרוזיליה 2 רסק עגבניות (קופסאות קטנות) מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה אבקת מרק עוף כמון אופן ההכנה: 1. לטגן הבצל עד הזהבה קלה, להוסיף השום הקצוץ. 2. לקמח קלות העצמות, להוסיף לסיר ולטגן מכל הצדדים. 3. להוסיף מים כדי כיסוי בלבד - להביא לרתיחה ולבשל במשך כשעתיים. 4. להוסיף השעועית (שהושרתה מבעוד יום). 5. להוסיף התבלינים (לפי טעימה) - את הכמון להוסיף בהדרגה, כך גם את המלח (לזכור את מליחות אבקת מרק העוף). 6. להמשיך בבישול שעתיים ואז להוסיף את את הגזר. 7. לאחר כשעתיים להוסיף את קוביות תפוחי האדמה ואת רסק העגבניות. מומלץ להניח על הלהבה מתחת לסיר דיסק למניעת חריכה. לבחוש מיידי פעם. 8. כ- 1/2 לפני ההגשה להוסיף צרור פטרוזיליה קצוץ. להגיש חם ואם רוצים ללוות אכילת המרק עם לחוח או כל לחם טרי אחר. מקור המתכון: חנהל'ה
 

bigjack

New member
בעיקרון הרבה מרקים בשריים שלי

ביחוד התימניים הולכים עם שעועית. מבטיח מחר לחפש את המתכון שלי למרק שעועית ברוטב עגבניות. ותודה על המחמאה
 

bigjack

New member
בעיקרון הרבה מרקים בשריים שלי , בעיקרון הרבה

ביחוד התימניים הולכים עם שעועית. מבטיח מחר לחפש את המתכון שלי למרק שעועית ברוטב עגבניות. ותודה על המחמאה
, ביחוד התימניים הולכים עם שעועית. מבטיח מחר לחפש את המתכון שלי למרק שעועית ברוטב עגבניות. ותודה על המחמאה
 
מרק שעועית ספרדי בבקשה

מרק שעועית ספרדי החומרים: סיר עב כרס 1/2 ק"ג שעועית לבנה להשרות במים ל - 24 שעות, לבשל לאחר מכן ל - 10 דקות ולשפוך את המים. 1/2 ק"ג קוביות תפוח אדמה מקולף 1/2 ק"ג כרוב חתוך לרצועות קטנות 1/2 ק"ג קרסול חזיר עם עצם לבדוק את דרגת המליחות (עם מלוח, מדי להשרות שוב במים לפי הצורך) 1/2 ק"ג בשר מבטן של חזיר+ עצם/אחר 1/2 ק"ג קוביות בשר נוסף מהבטן של חזיר 4-5 נקניקיות דם ספרדיות עם פפריקה- (מוטיאו) 4-5 נקניקיות צ'וריסו (יש גדלים שונים ודרגת חריפות שונה) גודל בינוני, רצוי חריפות מאד (כ - 1/2 ק"ג) קורט מלח קורט פלפל שחור גרוס אופן ההכנה: שמים את השעועית בסיר, מעליה שמים את כל הבשרים מוסיפים מלח ופלפל טרי גרוס לפי הטעם מכסים במים ומכניסים לתנור ל - 1 שעה. מוציאים את קרסול החזיר מורידים את העור (יש שאוכלים אותו), חותכים את קרסול לקוביות קטנות ומכניסים לסיר מוציאים את הנקניקיות, חותכים ומכניסים חזרה לסיר (כ - 2 ס"מ כל קוביה). מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה מערבבים ומחזירים לאש לעוד 20-30 דקות עד שתפוחי האדמה יתרככו. בתיאבון
 

bigjack

New member
מרק שעועית בניחוח טריפוליטאי

מרק שעועית בניחוח טריפוליטאי אז ביקשו ממני בפורום מתכון למרק שעועית והאמת שהכנתי כבר כמה פעמים מרקים כאלו, אבל משום מה לא רשמתי אף פעם את המתכון. בדרך כלל השעועית במרקים אצלי מתלווה לבשר או רגל או שאר חלקים טעימים. אבל אם ביקשו אז אני אסרב? בטוח שלא. נכנסתי כרגיל למטבח לבישולי יום השישי שלי והתחלתי עם מרק השעועית, גם בספרים לא מצאתי שום מתכון שממנו אמשיך ואאלתר אז התחלתי מההתחלה ובישלתי לפי המתכונת הרגילה והתבלינים ששולטים במטבח הטריפוליטאי. והתוצאות כמובן לא מאכזבות. מצרכים: 0.5 קג' שעועית לבנה אחרי השרייה של לילה במים וסינון 2-3 בצלים קצוצים דק 6 שיני שום קצוצות 300 גר' רסק עגבניות ( 3 קופסאות קטנות) 300 גר' עגבניות מגורדות (אני משתמש ב"טומטו מקס" של "טל" ) 50 גר' שומן כבש קצוץ דק (לא חובה אבל מוסיף המון טעם) 2 כפות קמח לבן 1 כף סוכר 1 כף פלפלצ'ומה או פפריקה חריפה 3 כפות כמון טחון 1 כף פלפל שחור טחון 2 כפות קינמון מלח 4-5 ליטר מים רותחים מעט שמן זית ההכנה: מטגנים את הבצל עד לשקיפות בשמן זית, מוסיפים שום, שומן כבש ופלפלצ'ומה ומערבבים דקה, מוסיפים את הקמח ומערבבים טוב שלא ידבק, מוסיפים רסק עגבניות, עגבניות מגורדות ותבלינים, מערבבים עד לביעבוע של הרוטב ומוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות על אש קטנה, מכאן אפשר שתי אפשרויות: אני מעדיף לטחון את הרוטב בבלנדר מוט ואז להוסיף שעועית, או שאפשר ישר להוסיף את השעועית. מביאים את המרק לרתיחה, מבשלים מכוסה כ-2-3 שעות עד שהשעועית רכה, רצוי באמצע הבישול לטעום ולתקן תיבול. אם רוצים מרק ממש סמיך אז מוציאים חצי מכמות השעועית בעזרת כף מחוררת, טוחנים את תכולת הסיר בבלנדר מוט ואז מחזירים לסיר את השעועית.
 
למעלה