ביג ליידי, לגבי תגובתך למה שכתב

דורין 333

New member
ביג ליידי, לגבי תגובתך למה שכתב

עציון, נכון את צודקת שמחקרים מדעיים אכן הוכיחו שילדים שעברו התעללות הופכים בעצמם למתעללים. וגם נכון שכתבת שמועטים הם המקרים שבהם ילד מצליח לגבור על סביבתו ולצאת ממעגל ההתעללות. ואני כל יום אומרת תודה שזה נפל בחלקי, לצאת ממעגל זה. אני אוהבת את הבן הקטן שלי יותר מכל דבר בעולם ולא מעלה בדעתי את האפשרות להתעלל בו בכל צורה שהיא, פיזית, מילולית או נפשית כי מי כמוני יודע ומכיר את ההרגשה של להיות ילד קטן העומד מול ההורה שמשפיל, מקלל ומכה אותו השכם והערב. ההרגשה הנוראית של ההשפלה, שאתה מרגיש כל כך קטן, מסכן וחסר אונים מול ההורה שמפחיד אותך יותר מכל דבר אחר, שבוכה בלילה לתוך הכר וחושב שאתה הילד הכי גרוע עלי אדמות כי זה מה שמשדרים לך כל הזמן. והחוסר ביטחון העצמי שממנו סבלתי לאורך שנים כי תמיד חשבתי שאני הילדה הכי גרועה, הכי דפוקה וכל החברים והחברות מסביב יותר טובים ממני כי זה מה שהיא אמרה ובתור ילד קטן אתה פשוט מאמין שזה נכון. חס וחלילה וחס ושלום, לעולם לא אתן לבן שלי להרגיש את מה שאני הרגשתי אפילו אם יכעיס אותי ויוציא אותי מדעתי. אני הבאתי אותו לעולם מבחירה שלי ומחובתי לדאוג לו לכל ולהעניק לו את כל החום, האהבה והרוך שאני יכולה להעניק לו. לעומת אמא שלי שתמיד שידרה לנו וגם אמרה במילים שאנחנו בכלל צריכים להודות לה שהיא הביאה אותנו לעולם ולכן יש לה זכויות לעשות בנו כרצונה וככל העולה על רוחה.

דורין אני שמחה בשבילך ../images/Emo24.gif|חיבוק

קודם כל טוב שיצאת משם וטוב שהכרת את בעלך שהיה לך לעזר עצום. חבל רק שאי אפשר למחוק את הזכרונות המרים. דרך אגב, אם מותר לשאול, בת כמה את היום? אני גדלתי כילדה בשנות החמישים והשישים. אז היה מקובל מאד על ההורים לנזוף בילדיהם על מנת לקבל תוצאות טובות יותר. הם חשבו, בטעות, שאם נוזפים בילד זה מדרבן אותו להיות יותר טוב. כמו כן, מכות פיזיות היו חלק בלתי נפרד מהחיים. קצת בטוסיק וקצת צ'פחות וסטירות. אבל לא כמו שאת מתארת. אני נוטה לחשוש שאמא שלך שייכת לאותו דור וככה גידלו אותה וחוצמזה שהיא גם פסיכופטית, מה שהעצים את התנהגותה. אספר לך בקצרה משהו. לי יש רק אחות אחת צעירה ממני בשנה. שתינו היינו ילדות טובות מאד ותלמידות טובות. גדלנו במחסור רב ורצינו המון דברים ולא הבנו למה לא נוכל לקבלם. התשובה היתה בדרך כלל קצת בטוסיק. מתחתינו גרה משפחה ולה 3 בנות בגילאים קרובים לשלנו. הילדות האלה קיבלו כל מה שהן רצו כמעט. שמלות מלמלה יפות ובובות וכו'. הן היו תלמידות גרועות מאד ובעצם כל היום עסקו בלשרת את הוריהן וגם לחטוף. ההורים שלנו כל הזמן אמרו לנו: למה אתן לא יכולות להיות ילדות טובות כמון XXX ובסוף לא יצא ממכם כלום וכו וכו'. בסוף יצא גם ממני וגם מאחותי משהו טוב מאד. התחתנו והקמנו משפחות. לי לא נולדו ילדים אבל לאחותי יש שתי בנות עוצרות נשימה של הדודה שלהן. שלושת הילדות שגרו למטה, שתיים מהן לא נישאו מעולם (עברו גיל 50) אחת נישאה והתגרשה. לא למדו כלום ובקיצור כמו שסיגלי אוהבת להגיד סתם פוסטמות. אני לא יכולה מידי פעם שלא למרוח את זה להורי בפרצוף. להגיד להם, מה זה מה שרציתם שיצא ממני? אבל אחותי בטובה איפשרה לי ומאפשרת לי לגדל את ילדותיה בשותף. שתינו וכל המשפחה תומכות ואוהבות את הילדות האלה ומעודדות אותן בלי סוף. אצלי אין פחות מידי או יותר מידי זמן כסף או רגש בשביל לשמח אותן ולהעשיר אותן. שתינו מודות שאנחנו עושות עבורן מה שלא עשו עבורנו. לדעתי זה עובד אבל הן עדיין מאד צעירות. איזה הודעה ארוכה יוצאת לי פתאם. אז דיי. לגבי אם לתבוע אותה - לדעתי זה אפשרי ואני חושבת ששיחה עם עורכת דין בויצו למשל, התייעצות בלבד, תענה לך על המון שאלות.

דורין 333

New member
../images/Emo51.gif ביג ליידי ולשאלתך, התשובה

היא: 38. ואצלי בדיוק היה אותו דבר: "למה את לא יכולה להיות כמו x,y,z ???" תמיד, תמיד המשפט הנצחי הזה. והיום כשאני רואה את x,y,z - אני לא רואה שיש בהם משהו מיוחד או שיצא מהם משוהו טוב יותר ממני.

למעלה