ביג מיסטייק

JaneLame

New member
ביג מיסטייק

בגיל 19 כבר עזבתי את הבית וגרתי שנה עם שותפה (פאנקיסטית משוגעת שניגנה סקס פיסטולז ב - 4 בבוקר ביום שבת). אחרי זה רציתי לעזוב את העבודה כדי להשקיע בלימודים, אז חזרתי לגור עם אימא שלי. אני בדילמה רצינית, כי בשלב הזה הבנתי שאני מעדיפה למות בייסורים מאשר להמשיך לגור עם אימי. הבעייה היא שכדי להרוויח מספיק כסף כדי לשלם שכ"ד אני אצטרך לעזוב את הלימודים. לא יודעת. אני מניחה שזו שאלה של סידרי עדיפויות. איך מחליטים?

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

קצת מאוחר, אז את יכולה להחליט אם את רוצה את ה
עכשיו, או אולי רק בבוקר... השאלה שאת מציגה היא באמת שאלה קשה. אני גרתי בבית ההורים חלק מתקופת הלימודים, וזה היה לא קל בכלל. היו תקופות שזה היה פשוט איום. אני חושבת שהשאלה הכי חשובה שאני יכולה לשאול זה עד כמה חשוב לך לסיים את הלימודים, ויותר מזה, עד כמה את מאמינה שסיום הלימודים יקדם אותך מבחינת קריירה. עבודות זמניות זה טוב ויפה, כל עוד הן באמת זמניות. אי אפשר, וגם אף אחד לא רוצה, למלצר כל החיים. ההבנה המקובלת היא שבתקופת הלימודים סופגים את חיי התפרנות, על מנת לחזק את היכולת הכלכלית בהמשך. שאלה נוספת (טוב, יצא הרבה יותר משאלה אחת): עוד כמה זמן נותר לך עד הסיום?

JaneLame

New member
שנתיים וחצי.

מניסיון, עבודה עם לימודים, לפחות בזמן התואר שלי, זה לא עניין ריאלי. ניסיתי, וצברתי אוברדראפט ענק בשעות שינה.

JaneLame

New member
שנתיים וחצי.

מניסיון, עבודה עם לימודים, לפחות בזמן התואר שלי, זה לא עניין ריאלי. ניסיתי, וצברתי אוברדראפט ענק בשעות שינה.

Benjamin Turner

New member
מבחינתי, הלימודים במקום הראשון

איני יודעת מה את לומדת ועד כמה המקצוע יקר ללבך, ולכן אשליך מעצמי ואומר שעל אף שאינני מסוגלת לעבוד וללמוד במקביל, ועל אף שאני מרגישה זוועה בל תתואר עם העובדה שהוריי מממנים את הלימודים, את שכר הדירה ואת הוצאות המחיה שלי (ובמקרה שלי מדובר בשש שנים), חשוב לי יותר לסיים את הלימודים ולהיות רופאה. אם לא חשוב לך יותר לסיים את הלימודים ולעסוק בתחום לימודיך, למה בעצם את לומדת? אגב, בפקולטות לא מעטות ניתן לפרוש את הלימודים על פני תקופה ארוכה יותר ואז קל יותר לעבוד וללמוד במקביל. שקלת לנסות זאת? לחילופין, מה לגבי האוניברסיטה הפתוחה?

ailag

New member
לא כולנו מאוהבים במקצוע כמוך

לי יש ספקות בקשר לתואר כל שני וחמישי, אז למה בעצם אני לומדת? כי בסוף אני אוהב את התואר, או לפחות יהיה לי תואר.

Benjamin Turner

New member
למען האמת?

אין לי שמץ למה את לומדת (וממילא השמצים שלי ממש לא משנים).

אממממ

קודם כל את צריכה לחשוב על עצמך עד כמה באמת המצב בלתי נסבל והאם יש אפשרות כלשהי לעשות שזה יהיה פחות נוראי בכל מקרה - מה את לומדת ואיפה ? אין אפשרות שתגורי במעונות למשל או שלדעתך זה יותר גרוע ? כי בשביל לממן מעונות והוצאות נלוות אפשר גם עם חצי משרה... השאלה אם זה פרקטי מבחינתך

ועוד דבר

אם הלימודים ממש ממש ממש חשובים לך אני חושבת שתוכלי ושעדיף לך בעצם לנסות להסתדר בשביל להישאר בבית... אצלי המצב בבית הוא לא טוב, אני מדברת גם מהבחינה הכלכלית וגם משאר הבחינות. יש לי אמא עם בעיות (אני מדברת על בעיות אמיתיות, לא שהיא סתם מעצבנת) ואנחנו לא מסתדרות מאוד מאוד חשוב לי לצאת מהבית אבל אני חייבת לחכות עם זה חצי שנה-שנה בשביל לעבוד ולחסוך כסף ללימודים ולהוצאות המעבר, אז אני "מתחמנת" את זה ככה שיהיו כמה שפחות חיכוכים היום למשל אני עובדת מ-4 עד הלילה והיא עובדת מהבוקר עד 3 וחצי ככה שלא נראה אחת את השניה, בימים שאנחנו באותו זמן בבית אני משתדלת להתמוסס לי למקום אחר זה לא תענוג גדול אבל מסתדרים.

ailag

New member
הסברתי לך כבר שאת לא עוזבת את

הלימודים
(את באמת תוותרי על לילות בשרייבר? בשנה הבאה מביאים רמקולים!) חשבתי שאמרת אתמול שיעזרו לך לממן .. חבל שלא עבדת בחופש (או לפחות לא שסיפרת לי) או בסמסטר שעבר כשלמדת פחות. בכל מקרה - אין הלוואות לסטודנטים? אי אפשר לעשות עבודות פרילאנס, שאמנם לא יעשו אותך עשירה, אבל יוסיפו לך כמה אגורות? נסי לראות כמה באמת המינוס שלך יגדל כל חודש ואם יש משהו שיוכל לכסות את זה. (למי שלא עוקב, אני וג'יין לומדות ביחד) (הודעה זאת נכתבה לפני שלוש שעות .. ככה זה כששוכחים ללחוץ על שלח/י)

למעלה