בידוד אקוסטי בין קומות

בידוד אקוסטי בין קומות

שלום לכותבי הפורום
אנחנו בונים בית עם יחידת דיור להשכרה. קומת הקרקע לרשותנו, ואילו יחידת ההשכרה מעלינו (גרמו לכך מספר סיבות ואילוצים).
אני מוטרד מאוד מהאפשרות שאני אצטרך לשמוע את השוכרים 'הולכים לי על הראש' כל היום (כפי שקורה בדירת השיכון הישנה בה אנו גרים כיום), ומבקש ליצור בידוד אקוסטי באופן הנכון ביותר.
עד כמה שאני מבין באופן פשוט, אמורים לרבד את הרצפה במשטחי פלציב מתחת הריצוף. אני צודק? שמעתי ממישהו שכך עשו בביתו, אך לטענתו זה לא עזר כלום והוא שומע כל צעד של ילדיו במקומה העליונה.
איך מבצעים זאת בצורה הטובה ביותר?
המפקח המאוד מקצועי שלי מעוניין לעזור, אך אומר שאין לו נסיון בכך משום שזה לא נהוג בבניה פרטית אלא בעיקר בבנינים.
אנחנו לקראת ריצוף ואשמח לשמוע תובנות מנסיונכם

גלמיש1

New member
בידוד אקוסטי בין קומות

שכבת חול עבה מתחת לריצוף (לא שומשום) יעילה מאד בבידוד אקוסטי.
הנחת משטחי פלציב עבים מוסיפה בולם זעזועים.
והכי יעיל - ריצוף רך בקומה השניה. זה יכול להיות PVC או לינולאום (יש כיום משטחים כאלה יפהפיים, צבעוניים , מודפסים בדוגמאות של אריחים מצויירים, וכו) זה יכול להיות אריחי שעם טבעי (עשיתי אצלי בבית) וכמובן שטיחים (על גבי מילוי ספוג) שגם ימנעו העברת רעש הולם למטה וגם יעזרו בספיגת הדהוד בחלל.

חמנמן

New member
שבת שלום, ממליץ להתענין אצל יבואני שעם מקצועיים

אם זכרוני לא בוגד בי, תחילה מניחים לוחות שעם ואז חול. תזכה אז גם לבידוד חום וקור.

בינא

Member
בידוד אקוסטי בין קומות בבניה קונבנציונאלית* יבוצע כלהלן...:

*לא נכון שבבניה פרטית לא מקובל לבצע בידוד אקוסטי בין הקומות, אבל רבים אינם מבצעים אותו כי יש טענה ש-"רוב הרעש נגיע דרך חלל המדרגות הפנימי..." מה שכמובן לא מדויק... אבל חבל על הויכוח...
* אם המפקח אינו מצוי בנושא האקוסטי הוא איננו מפקח אלא מתחזה לכזה...
להלן שלבי הבצוע לפתרון אקוסטי בין קומות:
1) לאחר ניקוי רצפת הבטון ברמה של שאיבת האבק, יש להדביק על כל שטח הרצפה יריעות "רנדופום" בעובי מכסימאלי שניתן לרכישה ורצוי ללבצע זאת עם קבלן שמתמחה בכך(!). נדרש להניח את היריעות לפני העברת כל סוג של צנרת! ;
2) על היריעה יש למלא חול (לא סומסום!) בשכבה אחידה של 5ס"מ מינימום ;
3) לשמירה על שכבת החול, מומלץ לבצע שכבת מדה עם רשת פלדה 4.5מ"מ עובי מגולוונת בעובי מינמאלי של 5ס"מ ;
4) לאחר מכן הנחת צנרת מכל סוג, קיבוע וביטון הצנרת, מילוי חול ורצוף...
בנוסף לנ"ל, במקום טיח בתקרה, מומלץ לבצע מתחת לתקרת הבטון, תקרת גבס עם פרופילים שגובה 5ס"מ לפחות ובידוד צמר זכוכית בעובי 2" במשקל 24ק"ג/מ"ר בין הפרופילים. בתקרת גבס כזאת ניתן לבצע תאורת לד שקועה.

תודה רבה. שאלות נוספות למתקדמים:

1. כנראה שנזכרתי מאוחר, משום שהכנות האינסטלציה וחשמל כבר נעשו. לא זוכר במדויק, אבל מניח שלפחות חלקן מונחות על הרצפה. מה עושים?
2. יש לך מושג כמה בערך יעלה לי התענוג? מדובר על יחידה של 60 מ"ר + 25 מרפסת. אם זו הוצאה גדולה מדי, אני מניח שנשקול לעשות את מה שכולם עושים (כלומר, לא לעשות כלום בעניין). מה שכמובן יבאס.
האם שייך לבצע רק מעל חלקים רגישים יותר בדירה שלנו (למשל- רק מעל חדר השינה שלנו), איך משווים את הגבהים במקרה כזה?
3. האם השלבים שפרטת תקפים גם לגבי מרפסת? או שזה יגרור בעיות איטום?
תודה מראש

בינא

Member
להלן תשובות:

1. במידה ובוצעו כבר ההכנות של אינסטלציה וחשמל, ניתן להפוך ולמלא בחול בין הצנרות, מעל לחול לבצע מדה ועליה לשים את שכבת הבידוד ("רנדופום") שמעליה ירצפו עם מעט מילוי נוסף כדי לבגיע לגובה הנדרש של ה-0 של אותה קומה ;
2.א'. תוספת הבידוד והמדה צריכה לעלות כמה אלפי שקלים לשטח כזה ותלוי במפקח שלך שיכול "להוסיף" כחלק מהעבודה כשאתם רוכשים את החומרים ;
2.ב'. לבידוד טוב נדרש לבצע על כל הקומה ולא במרפסות, שם יש מפרט טכני שונה ;
3. כפי שכתבתי למעלה, במרפסת יש נושא של ניקוז המילוי שעל האיטום וניקוז של המשטח המרוצף והשימוש המרפסת יהיה יחסית זניח ולכן אין צורך לבודד אותה, אלא אם היא מרפסת סגורה המהווה חלק מהחדר שלמעלה ואז אין לה בכלל בעיית ניקוז...

mbp9

New member
לא כדאי לוותר על בידוד אקוסטי

הרעש מאוד מפריע ופוגע בפרטיות, גם שלך וגם של הדיירים. דיירים לא מרוצים לא ישארו לאורך זמן.

אכפת לך לשתף מה התוספת עלות לבניית יחידת דיור כזו של 60 מ״ר ?

לשאלתך לגבי עלות לבניית יחידת דיור

לא יודע לומר כמה עלתה לי התוספת של היחידה, בכל מקרה כבר לא זוכר.. מבחינתנו זה היה מראש חלק אינטגלי של התכנון, ועם זה יצאנו למכרז קבלנים.

אפשר רק לשים שטיחים , שום דבר אחר לא יעזור

ושייבות לרגלי הכסאות , שהגרירה שלהם מקור רעש מטריד

בינא

Member
אם שמים שטיחים...למה צריך "שיבות לרגלי הכיסאות?

בארץ מתקינים שטיחים מקיר לקיר בבתים פרטיים, רק לכאלה שהגיעו מארצות שמקובל להתקין שטיחים אצלם...עד שהם לומדים שעדיף פרקט על גומאוויר 6מ"מ.

בינא

Member
לא כאשר הוא על יריעת בידוד בעובי 6מ"מ ומעלה מניסיון אישי

למעלה