ביה"ח "קפלן" ממשיך לספק כותרות.

יוסי n

New member
ביה"ח "קפלן" ממשיך לספק כותרות.

עוד לא נרגענו מהפרשה המזעזעת של הניסויים בבני אדם בהרצפלד, וכבר מתגלה עוד מקרה של רשלנות רפואית, שככל הנראה מהווה טיפה אחת בים של מחדלים. ואם חשבנו שלהיות פרסונל בבי"ח הופך אותנו למחוסנים, טעינו. כפי שתיווכחו בכתה הבאה: לא מאמין לרופאים.

in god we trust

New member
חזק ואמץ

מקומם מזעזע ואולי יותר מכל מפחיד. די לרודנות של המערכת המסואבת והבירוקרטיה המושחתת. יחד עם זאת מעודד לראות שישנם רופאים כמו דר' גבע שיש להם את האומץ הדרוש לצאת למלחמת חורמה נגד מערכת משומנת כמו ביה"ח קפלן (ואולי גם נגד הנהלת קופ"ח אליה ביה"ח שייך?) אפילו שמדובר בעצם במיקרה פרטי ולא הגנה על זכויות חולים ,שמופרות ללא הרף ,"לשמה" כמו שדר' גבע בעצמו מעיד שראה או ששמע בעבר. כולי תקווה שנדע להיות רופאים מקצועיים אנושיים מוסריים ואף אמיצים כדי להתמודד עם דילמות כאלה בצורה ישרה.

hapshan

New member
...

והכי חשוב זה קוליגאליות והגיון בריא, שהיישום של שניהם יהיה בכך שלא שופטים לפי כתבה מגמתית משהו ובודקים את כל הכיוונים לפני שיוצאים בהצהרות על התקוממות, זעזוע ופחד.

יוסי n

New member
החלק המדאיג במיוחד הוא:

"כולם אומרים לי שאני אמיץ... יש גם בכירים בבית החולים שאומרים לי 'כל הכבוד'... אבל גם הם מזהירים אותי, כי הם מודעים למנגנון הדורסני בבתי החולים, לפיו מי שדורש צדק דופקים אותו"." "תבונה" הנרכשת עם הזמן? האם גם פנינו, כמועמדים צעירים, מועדות לשם? והאם ייתכן שמערכת הבריאות פה כ"כ מושחתת, עד שהיא יורקת מקרבה את כל מי שלא "מיישר קו" - אפילו אם הוא אחד מבכיריה?? מדאיג.

morancho1

New member
כנראה שזה המצב.

מי שמנסה ליישר קו נתפס כפרי רקוב בתוך המערכת. אבל הבעיה שהמערכת עצמה היא זו שרקובה...

JackoJack

New member
שאלו אותי על זה היום...

בראיון בבן-גוריון...התחילה מהכתבה הזאת שיחה מלאת דילמות שנמשכה איזה 20דקות...

ninush252

New member
ג'אקו ג'ק..

יש מצב שאתה מפרט קצת יותר? זה היה הראיון הראשון או השני? מה שאלו בדיוק, מה ענית..? תודה.

JackoJack

New member
ראיון ראשון...

הוא אמר שהוא שמע על הסיפור הזה בבוקר בחדשות...הוא לא ידע בדיוק מה קרה שם והוא אמר שכנראה שהרופא הזה נתקל במחדלים אבל לא אמר שום דבר בגלל שזו היתה אשתו...הוא שאל אותי מה דעתי על המקרה, על הצעדים שהוא נקט...הוא שאל מה ביה"ח יכול לעשות כדי למנוע טעויות/מקרי רשלנות...מה ההבדל בין טעות לבין רשלנות...מה ביה"ח צריך לעשות במקרה הזה...האם לומר לחולה את האמת במקרה וקרה מחדל ולמה...מה יקרה אם לא תאמר לו את האמת והוא יעלה עליה בסוף...ועוד דברים שאני לא נזכר בהם עכשיו... מקווה שהייתי לעזר... ג'ניה

ninush252

New member
ג'ניה...

לעזר בטח היית, והמון תודה על הפירוט.. עכשיו רק רציתי לשמוע באמת את דעתך- נגיד, מה ההבדל בין טעות לרשלנות? וכו'.. המון תודה! שני

למעלה