ביה"ס הדמוקרטי בבקעת אונו

ביה"ס הדמוקרטי בבקעת אונו

שלום, שמי מיכל ואני אמא לכמה ילדים שלומדים בבית הספר הדמוקטי בבקעת אונו (שכרגע ממוקם בכפר אז"ר),לימדתי בהתנדבות בבית הספר, ואני חברה בועד העמותה של הורי בית הספר, בבית הספר שלנו למדו בשנה שעברה 65 תלמדים מגיל גן טרום חובה ועד כיתה ט', בשנה הבאה המספר יגדל במעט, עוד על בית הספר שלנו אפשר ללמוד מהאתר שלנו: /www.intellimanage.co.il/school אשמח לענות על שאלות בנושא בית הספר שלנו והחינוך הדמוקרטי כמו שאני מכירה אותו ומבינה. ביי

עדו הזמין אותנו להצטרף לפורום

יותר נכון הוא כתב לרונית שמנהלת את האתר שלנו, אבל היא לא כל כך פנויה ובקשה ממני לעשות את זה במקומה... אז אנחנו כאן.

ברוכים הבאים../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

את מוזמנת גם להעלות שאלות ולהציג את דעתך על שאלות קיימות. אגב, אחת השאלות שאני קורא הרבה בפורום השכן (ADHD) היא: איך המדריך בבית ספר דמוקרטי יכול לעזור לתלמיד לתכנן את הזמן ולמצות את המוטיבציה שלו גם אם לתלמיד יש בעיה בתכנון זמן והבדלה בין עיקר לטפל (סימפטומים של ADHD - לקויות קשב וריכוז). האם יש תלמידים שנעזרים בקווץ' חיצוני (מדריך התייעלות אישי)?

הצלחות של תלמדים בבית הספר

חשבתי על השאלה שלך והיות ואני לא "חונכת" (שזה - מקביל למדריך - בבית ספרנו) אין לי דוגמאות אישיות או נסיון אישי, אני יודעת שיש כמה ילדים שלומדים בבית הספר וסובלים מתסמונת ADHD, הפנתי את השאלה לאנשי צוות מבית הספר ואני מקווה שהם יוכלו לענות תשובה מנסיונם, אני יודעת שחלק מהילדים (או ההורים) נעזרים בעזרה מקצועית חיצונית - מכל מיני סוגים, וגם מצאתי באתר שלנו כתבה שמתארת הצלחות של ילדים שונים בבית הספר, צרפתי קישור.

merchav

New member
קבוצות גיל

אני מבית הספר הדמוקרטי ברעננה, גם כמוך אמא, ומורה מתנדבת ובוועד... מעניין אותי לדעת איך הזרימה החברתית אצלכם. את אומרת שאתם 65 מטרום חובה עד כיתה ט', זה אומר מעט מאוד תלמידים בכל גיל. האם אין חסר בחברים בני גיל דומה (מהניסיון שלנו, החברויות נוצרות בעיקר בין ילדים בני +- שנה הפרש). אנחנו העדפנו לא לפתוח כיתות דלילות מאוד. אצלנו היו השנה 40 ילדים מטרום עד ג', ושנה הבאה נהיה כ-80 מטרום עד ד' (מתכננים לגדול כל שנה עד יב'). מעניין לשמוע איך התנהל אצלכם שהלכתם בכיוון קצת שונה מהבחינה הזו.

למעלה