ביה"ס לרפו"ש את"א-עדכון מאבק

רוניקיש

New member
ביה"ס לרפו"ש את"א-עדכון מאבק

שלום לכולם, כוונת האוניברסיטה הרשמית אינה לסגור את בית הספר לרפואת שיניים, אלא לאזנו תקציבית. משמע, האוניברסיטה שלחה מכתבי פיטורין לכל אנשי הסגל אשר אינם בעלי קביעות, 90% מהסגל. כמו כן, זוהי השנה השלישית ברציפות שבה לא נפתחת הרשמה לרפואת שיניים. האוניברסיטה טוענת כי היא במשא ומתן עם "שותף אסטרטגי" ע"מ שיכנס לניהול בית הספר. השותף האסטרטגי בשנה שעברה הייתה קופ"ח מכבי והשנה זו קופ"ח כללית. מיותר לציין כי עננת מסתורין אופפת את כל המשא ומתן ואף נציג מקצועי מחברי הסגל או אף נציג מטעם הסטודנטים לא נכח בישיבת משא ומתן כזו. להלן סיכום שבוע המאבק: מיום ראשון נעלו הסטודנטים את בית הספר לרפואת שיניים והפגינו כל יום כנגד כוונת האוניברסיטה לסגור או למכור את בית הספר. שבוע השביתה וההפגנות תוכננו לשבוע חבר הנאמנים של האוניברסיטה ביום שני התקיים דיון חירום בנושא סגירת בית הספר בועדת החינוך של הכנסת. ועדת החינוך קיבלה את אותה החלטה כמו בשנה שעברה, כי יש צורך בשני בתי ספר לרפואת שיניים בישראל וכי אסור לסגור את אחד מבתי הספר הטובים בעולם לרפואת שיניים. הועדה קראה לנשיא האוניברסיטה לפתוח ההרשמה לשנה א' ולהעביר רישומם של שנים א' ו-ב' ממדעי הרפואה לרפואת שיניים. הועדה זימנה את מנכל שירותי בריאות כללית, אשר טען כי הוא במשא ומתן עם האוניברסיטה, אך לא היה מוכן לפרט באיזה שלב של המשא ומתן הם נמצאים והאם ישנן הסכמות. נציג של האוניברסיטה לא הגיע לדיון. לפי השמועות, כוונת שירותי בריאות כללית להתנות את קבלת הסגל להדרכה באוניברסיטה במתן שעות עבודה עבור שירותי בריאות כללית- פעם בשבוע לטפל במרפאת האוניברסיטה ופעם בשבוע במרפאת חוץ. למיותר לציין כי למדריכים שלנו יש גם עבודה במרפאותיהם הפרטיות, וכי תנאי כזה יביא לאי חזרת המדריכים המנוסים וירידה דרסטית ברמת ההוראה בבית הספר. בהפגנה שנערכה ביום שני בערב, מחוץ לטקס פרסי דן דוד, הצלחנו "לצוד" את עינו של נשיא המדינה, אשר התעניין במצבנו, אמר שאסור לסגור נכס כמו בית הספר שלנו ואף הזמין אותנו לפגישה במעונו. ביום רביעי, במושב סגירת שבוע חבר הנאמנים, הועלתה להצבעה הצעה כי האוניברסיטה תשנה את מסלול לימודיהם של שנים א' ו-ב' חזרה לרפואת שיניים, תודיעה על פתיחת הרשמה לשנה א' רפואת שיניים והשתתפות נציגי סגל וסטודנטים במשא ומתן עם שירותי בריאות כללית. ההצעה התקבלה. הנשיא מיד הודיע כי אין באפשרותו לפתוח להרשמה את שנה א'. עכשיו תגיבו, האם אתם מאמינים לנשיא האוניברסיטה שאין בכוונתו לסגור את בית הספר?

nightriders

New member
אני מאמין

אין אינטרס לאוניברסיטת תל אביב לסגור את בית הספר לרפואת שיניים. לפי מה שהבנתי יש שם המון פוליטיקה. האוניברסיטה עשתה את זה בדיוק כדי להשיג את מה שקרה - דיון חרום בועדת החינוך של הכנסת. האוניברסיטה בגרעון והיא רוצה כספים. זאת בסך הכל דרך לגרום ל "רעידת אדמה" , כדי לקבל כסף. קודקודי האוניברסיטה בונים על זה שלא יאפשרו להם לסגור את בית הספר לרפואת שיניים ויתנו להם תקציב כדי להמשיך את פעילותו.

רוניקיש

New member
אין אינטרס???

מנהלי האוניברסיטה מצהירים בפומבי שכל יחידת לימוד אשר אינה יכולה לכלכל את עצמה תיסגר! דיון בועדת החינוך היה גם בשנה שעברה, זה השיג לאוניברסיטה כסף? רעידת אדמה היתה כשהם לא פתחו הרשמה לשנה א' לפני שלוש שנים, אז עשינו המון רעש, שנה אחרי זה עוד פעם לא פתחו שנה א', והשנה הסיפור חוזר. לפני שלוש שנים אמר הנשיא שהוא אינו פותח שנה א' כדי להראות שכוונותיו לקיצוץ אמיתיות, האמנו אז, היום אנחנו כבר בטוחים שכוונותיו קצת גדולות מקיצוץ והבראה.

nightriders

New member
זה לא סותר את מה שאמרתי

יש בסך הכל שני בתי ספר לרפואת שיניים בישראל- בירושלים ובתל אביב. אי אפשר להשוות את זה לקיצוץ ואיחוד החוגים (שגם הוא בעייתי) שנעשה בתקופה האחרונה ביחידות האחרות של האוניברסיטה. כמובן שהכוונות לקיצוץ אמיתיות, אבל זה שהסיפור חוזר על עצמו כל שנה זה משום שהאוניברסיטה לא קבלה את הכסף שהיא היתה חפצה בו על מנת לכסות את הגרעונות. מהמשפט האחרון שלך ("היום אנחו כבר לא בטוחים שכוונותיו קצת גדולות מקיצוץ והבראה") ניתן להבין שהנשיא חפץ בהכדתו של בית הספר לרפואת שיניים רק מתוך אידיאל או הנראה פרטית כלשהי. סגירת בית הספר לרפואת שיניים לא יביא כבוד לאוניברסיטת תל אביב. אז אני שוב שואל את שאלת התם שלי והפעם אנסח אותה מעט אחרת - איזה אינטרס יש לאוניברסיטת תל אביב לסגור את בית הספר לרפואת שיניים , מלבד "הפגנת השרירים" שמטרתה למעשה לקבל כסף להמשכת קיומו?

nightriders

New member
מצטער על האותיות המיותרות

אני מקליד במהירות ולא תמיד יש לי כח לוודא שלא חסרות/מיותרות לי אותיות בהודעה. אני מניח שאנשים כאן מספיק מוכשרים בכדי להבין

רוניקיש

New member
אינני נשיא האוניברסיטה

אבל אני כן מסוגל לצטט אותו: "האוניברסיטה מדממת בגלל בית הספר לרפואת שיניים". אני מסוגל גם לצטט את מנכ"ל האוניברסיטה, פרופ' שמעון לנגהולץ: "אנו מתכוונים לסגור את בית הספר לרפואת שיניים" אגב, פרופ' לנגהולץ יהיה כנראה נשיאה הבא של האוניברסיטה, מזל שהוא לא פוליטיקאי, אינו משקר ואינו זורה חול בעיני הסטודנטים. לפרופ' לנגהולץ מוניטין של אדם ישר, אשר אומר את מה שהוא חושב ישירות. אני לחלוטין מסכים איתך שסגירה של בית הספר לא תביא כבוד לאוניברסיטה, זה בדיוק המסר שאנו מנסים להעביר להנהלת האוניברסיטה וחבר הנאמנים. והטיעון הכי חשוב: למה לשלוח מכתבי פיטורין ל-90% מסגל בית הספר??? זה מראה על נסיון לא לסגור? יולי תמיר היתה בפגישה עם רבינוביץ' לפני כשבוע והודיעה בסוף הפגישה כי היא מקבלת את עמדת האוניברסיטה, זאת ללא ששמעה כלל עמדה אחרת. אגב, אין לאף אחד מושג מה היתה עמדת הנשיא בפגישה, משום שאף אחד לא מוכן לתת לנו את פרוטוקול הפגישה.

לא יודעת אם אני מאמינה לנשיא

אבל דבר אחד מאוד ברור, האוניברסיטה צריכה ורוצה כסף ואיך שזה נראה, היא עושה כל מה שאפשר כדי להשיג כמה שיותר כסף, ולא רק בהקשר של ביה"ס לרפואת שיניים.

היא הפכה למקום דוחה...

השואו הזה שנערך לכבוד חבר הנאמנים פשוט הגעיל אותי, בעלות שלו ניתן היה לסבסד הרבה דברים שאחרי כן בוכים עליהם. גם באתר של את"א עצמו יש הצהרות באוויר לגבי בניית כפר סטודנטים, כאשר בפועל האוניברסיטה לא מצליחה לכלכל את עצמה. לא יעבור זמן רב עד שהאוניברסיטה תאבד את יוקרתה האקדמית (אם בכלל ישנה כזו...).

למעלה