ביה"ס קרייטמן באוניברסיטת בן גוריון

ביה"ס קרייטמן באוניברסיטת בן גוריון

יש פה עוד מישהו שביה"ס קרייטמן בבן גוריון מורח אותו? או שזה רק אני? הגשתי את עבודת הדוקטוראט לפני כשנתיים שאושרה לשמחתי לאחר מכן על ידי שלושה שופטים. לפני מספר ימים פניתי לביה"ס קרייטמן אשר אחראי על כל ענייני הדוקטוראטים למינהם וביקשתי מהם לברר אם שלושת השופטים מעוניינים להיחשף. כתבתי שהסיבה העיקרית היא סקרנות אישית שלי. סיבה נוספת, היא שיתוף פעולה בפעילות מחקרית/יישומית עתידית עם האנשים האלו שהשקיעו כל כך הרבה מזמנם בעבורי. התשובה שקיבלתי היא: "לצערי לא נוכל למסור לך או למנחים שלך את שמות השופטים משום שהשיפוט חסוי.". מישהו פה שסיים, ניסה גם כן לברר זאת? (או שמע על אחרים שסיימו וניסו לברר)? גוגל יקירי, תקום בבקשה מהכורסה וקדימה לעבודה - תפסיק כבר עם כל אתרי הפורנו האלו שאתה כל הזמן מתעסק בהם ואנדקס את השרשור הזו כמה שיותר מהר. נראה לי שקרייטמן מורחים אותי... ואם אותי, אז בטוח שעוד...

FPNH

New member
למה אתה חושב שמורחים אותך?

כשמישהו מקבל עבודת דוקטורט (או מאמר) לשיפוט זה מגיע עם התחייבות לחיסיון. אם מישהו מעונין שידעו שהוא השופט אז עומדת בפניו האפשרות לחתום את שמו. בטח שהאוניברסיטה לא יכולה לחשוף את שמו רק בגלל שאתה סקרן ואני גם לא חושב שהיא צריכה להתחיל לפעול כמתווך להעברת מסרים. לא שניסיתי לברר מי היו השופטים, אבל יש לי השערה מבוססת. לא יותר מידי אנשים מתאימים לשפוט את העבודה ועל פי הסגנון והנקודות ששמו עליהן דגש אז די אפשר לדעת מי יכול לכתוב את הביקורת (ועוד שמשתדלים שלפחות שופט אחד יהיה מתוך האוניברסיטה שלך).

לך יש השערה מבוססת

אך לי לא. אין לי שום מושג. אני חושב שהמייל שקיבלתי מהם מורח אותי מכיוון שהוא מסכם את בקשתי כבלתי אפשרית לחלוטין. כפי שביררתי, קיימת עוד אפשרות לחשיפת שמות השופטים והיא לכתוב מכתב אישי לכל אחד ואחד מהם. קרייטמן אמור להעביר מכתבים אלו אליהם. קרייטמן לא ציין אפשרות זו ובגלל זה אני קצת מאוכזב.

נסה דרכים אחרות לבירור

לפעמים המנחה ידע מי היו השופטים או שיהיו לו ניחושים מבוססים למדי. אני מכירה רק אנשים שבררו בצורה לא רשמית והצליחו למצוא את השופטים שלהם. בתחום הצר שלי, זה לא קשה לנחש. בי"ס קרייטמן נהג, למיטב ידיעתי, בדיוק כמו שהוא אמור לנהוג - שמירה על חשאיותו של השיפוט.

לי אין שום סיכוי סתם ככה לברר

בצורה לא רשמית מי השופטים. לפי סגנון הדו"חות שהם כתבו לי יש לי הרגשה שהם בכלל לא מישראל. וכפי שכבר ציינתי, זה לא רק סקרנות, אלא גם "שיתוף פעולה בפעילות מחקרית/יישומית עתידית".

מרחף1

New member
ועדיין זכותם

לסרב להחשף וביה"ס *חייב* לכבד את רצונם (במיוחד אם יש רצון שימשיכו לבדוק עבודות). צריך לזכור שהשופטים עושים את עבודת השיפוט ללא תמורה ומשקיעים בזה זמן רב ולכן אין מה לעשות, צריך לכבד את רצונם. בטופס השיפוט יש לכל שופט אפשרות להסכים להיחשף, אם הם לא הסכימו כנראה שהייתה להם סיבה. האפשרות היחידה שעומדת בפניך היא לבקש להעביר להם מכתב דרך בית הספר ולקוות שהם יסכימו ליצור אתך קשר (כדאי שיהיה נימוק מוצלח במכתב ולא סתם שיתוף פעולה ערטילאי/אפשרי בעתיד).

למעלה