ביוגרפיה - הפרי"ל

נרבוני

New member
ביוגרפיה - הפרי"ל

זה כבר כמה שנים שאנו מצפים לביוגרפיה מעמיקה על חייו, והפלא ש20 שנה אחרי מותו לא מצאנו כלום.
לכן אני מציע פרוייקט לחברי הפורום המכובד, אולי נתחיל אנחנו באיסוף פרטים ומידע על שנותיו של האיש שבו אנו עוסקים ועסוקים?
אולי נתחיל בחייו הצעירים, נגיד עד עלייתו לארץ - 1935, ושכל אחד מחברי הפורום יבחר שנה או שנים מ1903 עד אז ויאסוף כל חומר שיוכל
(ציוני בגרות, עבודתו על הסוכרים וספרו אשר כתב, פעילותו במזרחי, מכתבים שכתב או שלח אז, היכרותו עם גרטה וכו') וככה לכל שנה יהיה את מיטב החומר
הקיים אודותיו, ונוכל לחבר חומר מקיף על כל שנה מחייו ופעילותיו וכו' ולאחר תקופה קבועה מראש נראה איך ההתקדמות, ואם יש מספיק נמשיך הלאה לאחרי 1935 וכו'

האם קיים מי שיהיה מוכן לעזור?

משה.

iricky

New member
בשעתו מסר לנו יחיאב

שאבי כצמן עומד להוציא ביוגרפיה של ליבוביץ. אני לא יודע איפה זה עומד.

הכתובת על הקיר

פעם סיפרתי על כתובת שהיתה על הקיר בירושלים "עד עולם אחכה כצמן" יש לתקן אפוא "עד עולם אחכה = כצמן"

אלי כ ה ן

New member
תגיד מה יש לך בקטע הזה של הפרי"ל?

מה כל-כך קשה לכתוב פשוט: לבוביץ? גם כן שש אותיות, ככה שלא חסכת כלום. אילו היה מדובר בפעם הראשונה, מילא, אבל אצלך הביטוי החריג הזה ממש אופייני, כבר הרבה שנים אגב. וכשאני רואה: 'הפרי"ל', אינני יודע האם כוונתך אל: הפרופסור ישעיהו ליבוביץ, או אולי אפילו אל: הפרופסור רבי ישעיהו ליבוביץ, או שאולי אתה פשוט מנסה לפרסם - דרך אזכור שמו של ליבוביץ - את חברת "פרילי" מעדני חלב, האמנם?

סתאאם, צוחק. ועכשיו ברצינות: אני כל הזמן מנסה לדון אותך לכף זכות, ואומר לעצמי, שבטח שמעת את הביטוי הזה אצל אחרים, והושפעת מהם. אם אכן כך, אז אצל מי נתקלת בביטוי הזה? אם לא, אז חוזרת שאלתי המופיעה בכותרת הודעתי.

נרבוני

New member
לצערי זה ביטוי מקורי ביותר

בהתחלה זה היה הפר"י ליבוביץ'....כי הגרי"ל נשמע לא טוב.

גרי רשף

New member
עם כל הניקים שלך, זה מה שמפריע לך?

אלי כ ה ן

New member

אגב, בשנה האחרונה היזכרתי אותך בפורום (דרך "כל הניקים שלי") פעמיים: הבה נראה אותך מציין איפה, אבל בלי לבצע חיפוש אוטומטי דרך האתר.

גרי רשף

New member
מכיוון שהפורום הוא פורום י"ל..

..הדעת נותנת שהשאלה היא עקרונית ומלכתחילה,
ולא תוצאתית ובדיעבד;
ומקובל שאין עושין אאוטינג לזולת.

לגבי דידי אין זה מעלה או מוריד כי אני כותב כאן בשמי האמיתי,
ובניגוד לך - אני כנראה היחידי הנושא שם זה,
ודעת לנבון נקל שגרי רשף ההוא זה גרי רשף הזה,
אך רוב הבריות מקפידים לכתוב בפורום בניקים ולהצטלם ליוטיוב כך שיראו רק את מצנפתם - בבחינת הסתר פנים,
ומכיוון שגוברין יהודאין צנועים ונחבאים אל הכלים,
מן הראוי להחמיר ולא להכריז ניק פלוני של פלוני וגו'.

אלי כ ה ן

New member
מי שלא מכיר אותך עלול לחשוב שאתה בוגר ישיבה.

עם כזו התנסחות (אלא אם כן אתה מושפע מעגנון).

על כל פנים, טענתו של אוריאל הייתה שזה לא היה בסדר שעשיתי לך אאוטינג, ומדבריך אני מבין שעקרונית אתה מסכים איתו ("מקובל שאין עושין אאוטינג לזולת...מן הראוי להחמיר ולא להכריז ניק פלוני של פלוני"). אז למה לא נזפתי בי אז, גם אתה?

אגב: כזכור, התגוננתי באז פני אוריאל - בכך שטענתי, שכל עוד שאתה אינך נוזף (ואכן לא נזפת) - אז אינני מוצא בעיה במעשיי.

גרי רשף

New member
פשיטא..

אם מישהו יפרסם הודעה שבה יופיעו פרטים עלי שאינני מעוניין שיתפרסמו - הדבר האחרון שאעשה זה להקים כל צעקה, שאז כל העולם ואשתו יכנסו לראות במה דברים אמורים, וקלוני יוודע ברבים.
לכל היותר אפנה בדיסקרטיות למנהל הפורום ואבקשו למחוק את ההודעה.
(וברור שכל מה שכתבתי על עצמי נכון לכל בר דעת)

מנגד, אם הדברים אינם מפריעים לי, קל וחומר שלא ארעיד את אמות הסיפים בשל כך..

ואם יש את נפשך לדאוד לתיקונו של עולם ולאו דווקא לשמי הטוב - לשם כך שרוי לו למנהל הפורום לנזוף ולהלבין את פניו ברבים של מי שלא דקדק בכבוד הזולת, ובשביל זה משלמים לו כסף.
מי אני שאנזוף בך או באחד מניקיך? קטונתי!

iricky

New member
לא כסף. ה-ה-ה-ה-הרבה כסף.

כמו שעגנון עליו השלום היה אומר. מי שאומר שאני אוהב כבוד טועה בי. אני אוהב הרבה כבוד.

אלי כ ה ן

New member
אבל עדין לא התמקדת במה שהנו העיקר מבחינתי:

האם במה שפירסמתי עליך היה משהו שהפריע לך אישית?
אם כן, אז אתנצל כעת בפני כולם. אם לא, אשמח מאד - לפחות מהאספקט האישי הזה.
ואנא התמקד הפעם, נקודתית, בשאלתי המאד ספציפית.

למעלה