ביוגרפיות מעוררות השראה

merrira

New member
ביוגרפיות מעוררות השראה

היי לכולם, בהמשך לשרשורים הקודמים...אשמח לשמוע מכם אילו ביוגרפיות של מנהיגים/אנשים מפורסמים אחרים מעוררים בכם השראה? אילו דמויות שעשו פריצת דרך/ פרצו גבולות והשיגו יעדים יוצאי דופן... אשמח להמלצות

גור42

New member
ביוגרפיות

פרנקלין רוזוולט (הבחור החולני בכיסא גלגלים שהפך לנשיא האומה החזקה בעולם) רוג'ר בניסטר (הבחור ששבר את מחסום המייל ב-4 דקות, כשכל העולם היה משוכנע שהדבר בלתי אפשרי) הנרי פורד בתחילת דרכו (שנפל על הפרצוף ופשט את הרגל פעמיים לפני שהקים את אימפריית המכוניות שלו) רוברט גודארד (שחלם בילדותו על כלי רכב שייקח אנשים לירח, והפך לממציא המנוע הרקטי) ואם כבר גודארד - יש גם את ג'ון גודארד, שהמציא את הרעיון של "רשימת יעדי חיים" והגשים 110 מתוך 127 היעדים שלו. ואחרון אחרון חביב, שהוא לא בדיוק מפורסם, אבל תמיד מעורר בי השראה: היתה בזמנו כתבה בעיתון, על נער אמריקני שאין לו רגליים, שחלום חייו היה לשחק בליגת הפוטבול המקצוענית הלאומית של הארה"ב. כשעשו את הכתבה, הוא כבר שיחק בליגת המכללות. אין לי מושג מה קרה איתו מאז, אבל כך או כך - מעורר השראה

Gali112

New member
לא ביוגרפיה

אבל הייתה לי מורה מאוד כריזמתית בחטיבת ביניים לאורך החיים הדרכים שלנו נחתכו שוב ושוב כאשר לימדתי בבית הספר שלי ובהמשך במסגרות אחרות והיא מהווה עבורי איזשהי השראה ובלי להתכוון נראה שאני הולכת במסלול קריירה דומה לשלה

ניאו30

New member
ביוגרפיות שנתנו לי השראה

יאנוש קורצ'אק(גם היום דמותו ורוחו עומדות לנגד עיניי) האנטר "פאטש" אדאמס(כן,ההוא מהסרט...בן אדם אמיתי...אפשר להגיד שהוא ה-דמות שהייתי רוצה להיות יום אחד) ויקטור פרנקל(היכולת להפוך את הסבל לדבר בעל משמעות) אלברט איינשטיין(היכולת ללכת כנגד זרם הכלל) ווינסטון צ'רציל(אולי אדם שבמו ידיו הציל את העולם...יש משהו יותר מזה?...) מייקל ג'ורדן(הרבה בזכות המשפט "לפני שידעתי את ההצלחה הרבה הייתי צריך להיכשל הרבה פעמים",או משהו דומה) אלו שפרצו דרך פסיכולוגית(פרויד,יונג-ולא חשוב שדרכם לא ממש מתאימה להיום,לדעתי.עצם הליכתם ל"ארץ לא ידועה" היא דבר מעורר התפעלות והשראה)...ועוד רבים וטובים.

למעלה