ביוטכנולוגיה

nushit1

New member
ביוטכנולוגיה

שלום רציתי לדעת מה האפשרויות המוצעות בשוק לבוגרי תואר ראשון בביוטכנולוגיה? האם זה נחשב לתואר יוקרתי ושימושי ? למה יש יותר ביקוש ביוטכנולוגיה או מדעי המח? תודה רבה על העזרה

fighter21

New member
תגובה

ישנו טרנד הולך וגובר ללימודי ביוטכנולוגיה. לימודי ביוטכנולוגיה הם למעשה לימודים שמורכבים כמעט ברובם המוחלט בלימודים בתחום הביולוגי, כאשר התחום הטכנולוגי השימושי מקבל נפח קטן יותר. יש להבין שרבים מן המוסדות רבו צורך לשדרג את חוגי הביולוגיה לשם ביוטכנולוגיה כדי להיות כמו שאר המוסדות וכדי למשוך מועמדים. ביוטכנולוגיה זה כרגע תחום בישראל, שמרבית פיתוחיו הם בגדר סטארט-אפ, כלומר הם יכנסו לייצור מסחרי, אם בכלל, בעוד שנים רבות. זה אומר כמה דברים, הראשון, שמי שהולך ללימוד ביוטכנולוגיה צריך לדעת שכרגע אין הרבה עבודה בתחומי מדעי החיים, אבל אין זה אומר שבעוד 4 שנים כשהוא יסיים את התואר לא תהיה עבודה. דבר שני, בדר"כ בתחום מדעי החיים יש צורך בתואר שני ואף שלישי כדי להשתלב בשוק העבודה, כי העבודה לבעלי תואר ראשון נעה בין מוכר תרופות לעובד מעבדה ביולוגית, ולא משרות מכובדות יותר כמו חוקרים ועוזרי מחקר. מדעי המוח למשל זה תחום שהוא כמעט לחלוטין בתחום המו"פ, ומדובר בתחום שהוא מפותח בסדר גודל מאוד קטן בישראל, לכן קשה יחסית להשתלב בעבודה. וגם אם משתלבים בעבודה יש לזכור שהשכר בדר"כ במו"פ (זהו שכר שמגיע מתקציבי מדינה או מקרן הון סיכון פרטית להשקעה בסטארט-אפים במדעי החיים) אינו מתגמל כמו בחברות מסחריות. לסיכום, תואר בביוטכנולוגיה הוא תואר שנחשב יחסית יוקרתי, אבל מי שיסיים תואר ראשון יצטרך להמשיך לתארים מתקדמים, וגם אז, אי אפשר לחזות את עתיד מדעי החיים בישראל. כתואר ראשון לא הייתי מגדיר אותו שימושי.

nushit1

New member
תודה רבה ;

עוד שאלה קטנה : האם לבר אילן יש תכנית טובה בביוטכנולוגיה? תודה

fighter21

New member
על זה קשה לי לענות

בלי להכיר את צוות המרצים ואת תכניות הקורסים לעומת למשל, הלימודים באונ' העברית או את"א. אבל אם לא הבנת את ההודעה שלי למעלה, התואר הראשון אינו חשוב למעשה כמו התואר השני והשלישי שאת עושה. התואר ראשון במדעים BSc., והדבר נכון למעשה לכל תחום מדעי שתרצי ללמוד, הוא למעשה רק צוהר הכניסה לעולם המדעי. מה שחשוב זה שתוציאי ציונים גבוהים שיאפשרו לך באמת להתקבל לתואר השני. את הבסיסי המדעי בביולוגיה אני מאמין שתקבלי בכל מקום בצורה טובה, וההבדלים אם ישנם הם כנראה זניחים. תואר ראשון בביוטכנולוגיה זה מצד אחד לא מקצוע כמו לימודי הנדסה, וזה גם לא תואר ראשון מדעי נדרש (כמו תואר ראשון במדעי המחשב למשל), לכן יש לשאוף להמשיך לתארים מתקדמים, במקרה שלך מדעי המוח.. זה באמת לא נעים לסיים תואר ראשון מדעי בביוטכנולוגיה של 4 שנים באונ' ובסוף למלא תפקיד של לבורנטית בשכר של 4,000 ש"ח..

fox100

New member
לא מדויק

גם אני חשבתי ללמוד את המקצוע הזה ועשיתי בירורים בתחום הזה ממקור הראשון - אישה מבוגרת שעשתה כמעט את כל התארים האפשריים - ולמדה הרבה שנים. למי שאין רקע בתחום - ואהבה לביולוגיה וכימיה, עדיף שלא יתקרב לתחום הזה. אבל הנושא הזה הוא רחב - ואפשר למצוא בו עבודה - בתעשיית התרופות או המזון. מה רע לעבוד בחברת טבע? בטח יש להם אחלה תנאים שם.

noabm

New member
ממש לא מדויק

בתור מקור ראשון (סיימתי תואר ראשון בביוטכנולוגיה והתראינתי לחברת טבע) - אין עבודה בתחום, במיוחד למי שיש רק תואר ראשון. המישרות שמוצאות הן מועטות (ורובן בטבע) בשכר שהוא במקרה הטוב סביר. אני חייבת לציין שתחום התועמלנות (שיווק תרופות) מאוד מפותח בארץ, יש עבודה, משכורות טובות, אבל צריך להיות מוכן לשיווק אגרסיבי.

KARLSON11

New member
ומה זה נחשב משכורת טובה או סבירה

בהודעה שלך? כלומר לאיזה משכורת יש סיכוי להגיע עם תואר ראשון? מה המשכורת הממוצעת בתועמלנות? לאיזה משכורת סביר להגיע אחרי תואר שני? תודה מראש

fighter21

New member
לא אמרתי שאי אפשר למצוא עבודה

בהחלט ניתן למצוא עבודה, אבל קשה למצוא עבודה בתחום רק עם תואר ראשון, בלי ההתחמות שישנה בתואר השני ו/או בדוקטורט. אני חושב שרובם יסכימו איתי שלעסוק בתועמלנות, כלומר מכירת תרופות, זה יותר תחום שקשור לשיווק ומכירות ולא ממש מיישם את לימודי הביולוגיה לתואר ראשון. אדם שסיים תואר ראשון בביולוגיה לא למד שום דבר שקשור בשיווק לעומת אדם שלמד מנהל עסקים במגמת שיווק. אני גם בספק מה הוא כבר יודע על תרופות לעומת אדם שסיים תואר ברוקחות או כימיה תרופתית..

noabm

New member
לפי הידוע לי

1. משרות של חוקר זוטר- 6000 ש"ח, תנאים לא משהו. 2. תועמלנות- 7000+ (המשכורות עולות די מהר)- מדובר בשעות עבודה נוחות (8-16) וכן יש דרישה לבוגרי מדעי החיים (מול מנהל עסקים ורוקחים)

fighter21

New member
תגובה

1. לגבי השכר של חוקר אני לא יודע בדיוק, אבל אני מניח שזה גם תלוי חוקר באיזה מקום, האם בחברה ממשלתית או בחברה פרטית. רוב הסיפוק מהעבודה הוא בטח לא מהשכר אלא מעבודה המחקר והעובדה שאתה עוסק במה שלמדת ורצית לעבוד בו, לעומת תועמלנות שאתה לא ממש עוסק בחקר ביולוגי (למעשה בכלל לא.). 2. תועמלנות, שוב פעם, מבחינת חברות התרופות הם אומנם מחפשים בעלי תואר במדעי החיים. אבל רק תואר במדעי החיים זה ממש לא מספיק, צריך להיות אדם בעל אופי שיווקי, אדם שיודע למכור לאנשים, לדבר לאנשים. אלה תכונות שבדר"כ לא נפוצות בידי חוקרים שסגורים במעבדות ומתעסקים בנתונים ועבודה מול מכשירים מאשר מול אנשים. ואני כמעט בטוח שמי שהלך ללמוד ביולוגיה הוא לא עשה זאת כדי להיות סוכן תרופות. לגבי שאר המקצועות, רוקח יש לו ידע פי מיליון מאשר לבוגר תואר ראשון בביולוגיה בכל מה שקשור לתרופות ולכן יש לו יתרון אדיר בקבלה לתפקיד בתועמלנות. זה פשוט לא הגיוני שרוקח יילך להיות תועמלן בזמן שהוא יכול להיות רוקח ולהרוויח אותו דבר או אף יותר.

למעלה