ביום הראשון הפריד אלוהים בין חושך לאור

ביום הראשון הפריד אלוהים בין חושך לאור ../images/Emo189.gif

בוקר טוב ..........
ליבי ליבי לתושבי ירושלים והעומד בראשה , על מלחמות השבת שהתעוררו להם , אחרי תקופה די ארוכה שנרשמה התאוששות במספר התיירים המבקרים בה , בירידה במספר הפיגועים
ובעליה בארועי התרבות שנערכים בעיר הכי מיוחדת בעולם!
לו הייתי ביביהו, הייתי מזמנת את מנהיגי השבטים הנהרגים באוהלה של תורה מידי יום, ומודיעה להם כהאי לישנה: תצאו לנו מהוורידים , או שנבטל את חוק טל.! אם יש להם כוח וזמן לחרבש כניסה לחניון לעשרות מכוניות שבין כה וכה מגיעות בשבתות לירושלים וחונות בה , אז שילכו לשרת כמו כולם. או שיגוייסו למעשים פרודוקטיביים אחרים. בדיוק בשבוע שעבר היה לי ויכוח עם חברים על הנושא של כפייה דתית. אנחנו מכבדים את החוקים שנכפו עלינו בתוקף הדמוקרטיה , בנושאים של נסיעה בשבת, נישואין גרושין, כשרות וכו'....שיכבדו הם את הצרכים שלנו הם טענו שבעתיד עוד יחלקו את הארץ לקנטונים. חילונים-דתיים,מתנחלים-שמאלנים, אשכזנים-ספרדים , ערבים-יהודים ,וכו וכו' כי אין פתרון . ואני שואלת למה בארצות אחרות זה עובד ? איך ניתן לגשר על אמונות , מנהגים ותפיסות עולם בלי לכופף את הצד השני?
שבוע הספר שיפתח השבוע, מזמן הפתעות נעימות למי שלא רוצה להדחק בכיכרות. צומת ספרים פתח במבצע שפרטיו מצורפים כאן , והמלצה אישית שלי....לקפוץ למחסני סטימצקי ,בדרך ז'בוטינסקי בפתח תקוה ( במקום בו שכן המבנה של אוסם קצת לפני בילנסון) יש שם מציאות ועודפים של ספרים ודיסקים במחירים נמוכים במיוחד ולא רק בשבוע הספר. המשך יום נעים ושבוע טוב מי שלא קבל ממני עדיין בתיבת המסרים פרטים לגבי הטיול מוזמן לכתוב
 
אל תחמיצו ../images/Emo3.gif

את המתכון ללביבות התירס בבלוג המצורף .......ובכלל גם יתר המתכונים שם שווים שווים
יאמי יאמי באחריות!
 

kdr

New member
עצה ממקסיקנים ואוהבי "חאלפניו" ../images/Emo97.gif

אז מי שלא זיהה, מדובר בפלפלים החריפים והטעימים שמוצאם במקסיקו/דרום אמריקה. בעבר הבאתי זרעים אבל לא המשכתי את הדור. אני מחפש זרעים כדי לחדש את ה"שדה" שלי (אדנית בקומה 7). תודה מראש
 
הנה סיבה מדוע עליך להבריא במהירות ../images/Emo24.gif

בכפר ג'ת-ינוח , אחד הכפרים היפים בגליל , ( יש בו בית בד נפלא אבל זה כבר ספור אחר) מגדלים פלפלים בכמויות מסחריות ומידי קיץ אם עוברים בכפר ניתן לראות מחזה יפהפה של שורות שורות פלפלים אדומים מכל הסוגים והגדלים, מתייבשים על הגדרות בכל חצר כמעט. זה די קרוב אליך, כדאי לך לבקר שם, תוכל לקבל שתילים ,זרעים וגם קפה אם רק תעצור הם מכניסי אורחים , ונעימים מאד. שיא העונה באוגוסט. אבל, אם לא תוכל לדחות סיפוקים, תעבור את הכביש למשתלה של מנסור קצת אחרי צומת יגור ותקנה שתיל שמחירו כ 10 ש"ח . יש לו את הזן העגול ואת המאורכים . ניסית להנביט מגרעיני פלפל שנקנה בחנות? אני חושבת שאצל הירקנים הערבים תוכל להנביט מהפרי כיוון שהירקות שלהם בלאדי ולא עברו את מכון וולקני שמעקרים אפשרות להנביט זרעים, כפי שעשו לעגבניות השרי. קח פלפלון אחד מהם ייבש אותו שים בקרקע לחה , אל תשקה הרבה , וכשצמחו העצים תעשה גם אלי משלוחה....
ראיתי תכנית בטלויזיה , שהסינים מורטים את השער , הם נאלצים לקנות מאתנו בכל עונה מחדש זרעים של עגבניות שרי לגידול ( הסינים משוגעים על עגבניות שרי, בסוף האורחה תמיד קבלנו צלוחית עגבניות כקנוח...חחחחח) הם אינם יכולים לגדלם מהפרי כי מכון וולקני שלנו "עשה" איזה פטנט שהם יצמחו רק מזרעים שאנחנו מייצרים כאן בארץ. תאר לעצמך אנחנו הצלחנו לשעבד את הסינים ככה בקטנה.....
העיקר תרגיש טוב
 

kdr

New member
את מדברת עם אדם צר מוחין

חלאפניו זה זן מיוחד וחריף ברמות, יש ויכוח אם זה בעצם ה"צ'יפולה" או שזה זן בפני עצמו. לא מצאתי עבורו זרעים או פלפלים בארץ. אולי אצל ה"משוגעים" לפלפל יש. קשה להשיג פלפלים שמיובשים בשיטה העתיקה והערבית. היהודים (העם החכם) מייבש מהר יותר בתנורים והורג את הזרעים. הייתי בג'ת מספר פעמים, בכל פעם אנחנו אוכלים במסעדה עם הטאבון, הם מחליפים בעלים בקצב שאני מחליף גרביים אבל האוכל "מיולה", מומלץ ובמחיר סביר. לא יודע מה קורה לסינים, אולי מעקרים להם את הזרעים. אני "קובר" את השרי שמגדל זקן ולא ראוי לצלחת בשיטה הישנה באדמה וראה זה פלא, אחרי מספר חודשים אנחנו מתענגים על התוצרת. וזה באדנית בקומה 7.
 

כ חיים

New member
מבטיח לך

שגם בכפרים הערביים קונים כיום זרעי ירקות במכוני הזרעים והירקות שלהם כבר מזמן לא "באלאדי". בכל מקרה, אפשר לנסות, אולי הזרעים בכל זאת יצמיחו פלפלים.
 

w o m a n 10

New member
הזכרתם לי....

כשהייתי באום אל פאחם ראינו אצל אחד הירקנים גבעולים עליהם תרמיליםשל חומוס ירוק. מה עושים עם חומוס ירוק????
 

kdr

New member
אוכלים

אנחנו קונים צרור וזה לא מגיע הביתה, אוכלים בדרך. חוצמיזה, תחשבי על אפונה, פול, שעועית טריה ותעשי לחומוס אותו דבר. כמובן בלי השקיק שעוטף אותו.
 

w o m a n 10

New member
לא קונה אפונה טריה

הפול והשעועית הטריים... יאמי, אין להשוות לקפואים. בהזדמנות ננסה גם את החומוס.
 
הכנתי ../images/Emo70.gif

לשם שינוי..מצרכים שיש לי בשיגרה.
הוספתי חופן פטרוזיליה ומרק בצל. יצא מדהים.
ליד הכנתי אצבעות מכסקניות /מהבלוג של קיצי בצק בירה שניצל עוף (כ – 10 שניצלים) לחתוך שניצל עוף לרצועות (קילו) להכין את בצק הבירה. בצק בירה: 250 גרם קמח < לחינוך מיוחד כמוני...2 כוסות פחות כף > מעט מלח כוס בירה בהירה 2 ביצים ההכנה: מנפים את הקמח לקערה מוסיפים מלח, ביצה, מחצית מכמות הבירה ומערבבים לבלילה חלקה. מוסיפים את הבירה שנותרה, ובוחשים. מכסים ושומרים בצד (בקיץ שומרים במקרר!) לחצי שעה עד שעה ובינתיים לחתוך שניצל עוף לרצועות (כ – 10 שניצלים). להוסיף את רצועות העוף לבלילת הבירה ולהשרות כחצי שעה נוספת במקרר. לחמם מחבת עמוקה או סיר עמוק עם שמן עמוק. לטגן בשמן עמוק להזהבה, להניח בקערה עם נייר סופג לספיגת שמן עודף. נראה רק מה ישאר במקרר למחר, אחרי ה"פלישה" הלילית הקבועה של החברים של הבן.
טנקס שוקולד
 

w o m a n 10

New member
עידיתוש כל הכבוד ../images/Emo47.gif ../images/Emo23.gif

איזו תגובהמהירה יש לך
נשמע טעים... הועתק לצד המתכון של שוקולד ובמהירה בימינו יוכן
 
מה מכינים לארוח בששי בלילה

יגיעו אחרי ארוחת ערב, מרחוק. ישארו בטח עד השעות הקטנות. אלכוהול ברור..
מה מכינים כיבוד?
שומרת על הגיזרה.ה
שף ואני..
רק מלחשוב על האירוח. בלי פשטידות..בלי סלטים..בלי עוגות. מחפשת רעיון אחר.. ה...והם מקסימים, מגיע להם מכל
שאשקיע.
 
עם כל ההגבלות שהטלת .....

את יכולה להכין רק חמין .....
קבלי רעיון לארוח
================ תרוקני 2 חצאי אבטיח , אם יש לך כף פרזיאית כמו זו בתמונה תוכלי לעשות גם רושם על האורחים תמלאי בנוסף לעיגולדי האבטיח עגבניות שרי עגולי מלפפון ירוק עגולי בצל חתיכות גבינה צפתית זו עם הקצח מומלצת לא צריך רוטב צורת ההגשה ושלוב הטעמים מפתיעים ומהנים הגישי עם כף גדולה עם פרוסות בגט מרוחות בשמן זית וקלויות בגריל שיחפרו כאוות נפשם. עוד רעיון שמתאים ליד פרוסות הבגט ..... קערת צ'זיקי החמרים - 2 יוגורטים רגילים (חפשי את אלו של גד או משק יעקבס) 2 מלפפונים ירוקים מגוררים 2 שיני שום כתושות מעט שמיר קצוץ כף שמן זית מלח פלפלח שחור לפי הטעם להכין מראש להגיש צונן
תפתחי קופסת עלי גפן מוכנים,קצת בורקיטס מבצק פריך, או מאפה בניצה אותו את מכירה , מהקורס למתחילים
ים ובלקונט מתאים הרי יש לך ,הרי לך ערב בסגנון ים תיכוני בלי להתאמץ
 
כף פריזיאן

טובה לחפירות בחצאי תפוחי אדמה מבושלים מצרפים לכדורים שקבלנו ביצים גבנ"צ ממלאים את תפוחי האדמה ומחזירים לקלייה בגריל לאבטיח למלון לצרף לכדורים פירות קיץ נוספים להוציא כדורים מבטטות לא מבושלות וקישואים לטגן אותם עם עלי רוזמרין ושמן זית תוספת יפה על הצלחת . אוקצור לקנות כולה 20 ש"ח ולהנות.
 

אנפה2

New member
אהלן לכולם, שמעתי טיול באתי בריצה.

האם יתקיים הטיול בשבת? מה יהייה מזג האויר והאם הוא יתקיים בכל תנאי מזג אויר. יהייה לי קשה לוותר על הים אך טעמו של הטיול הקודם עושה חשק לעוד. ערב נעים לכולם.
 

אנפה2

New member
רוצה לעזור לך להחליט לגבי האירוח, ובכן.......

צלחת גדולה עם נתחי (גושי גבינות) יש היום גבינות רזות בולגרית 5% צפתית עם קצח 5% גוש גבינה צהובה 9% 2 קוטג' בתוך צלחת הגזה על זה עירית קצוצה ושמן זית, כל זה על מגש גבינות גדול ובניהם תפזרי דובדבנים, עכשיו העונה. תפתחי 2 קופסאות טונה ותשימי בצלחת הגשה יפה ומסביב עגבניות שרי באדום וצהוב. תבשלי ביצים קשות תחתכי לחצי ותשימי בצלחת הגשה יפה ועל זה תקצצי בצל ירוק או סגול ותעטרי עם זתים שחורים. קנקן מיץ לימון עם נענע. צלחת עם 2 סוגי מציות, פרוסות לחם אגוזים ופרוסות לחם עגבניות, יש בכל סופרמרקט של "לחם ארץ". אבטיח מלון. קפה, ואפשר אייס קפה עם גלידה, וליד עוגת תפוחי עץ, תקני ותגידי שאת עשית.
פשוט וקל.
 

אנפה2

New member
רעיון נוסף, את יכולה להכין

3 דיפים של גבינות, אחד עם עירית קצוצה, אחד עם א. שום ושמיר, ואחד עם פפריקה אדומה, מציות וצלחת עם עגבניות שרי וצנוניות קטנטנטת רצועות פלפלים בכל הצבעים ושתיה של בירות ומיצים שאתם אוהבים. לקינוח פרות העונה ויש עכשיו שפע, קפה תה ושיחקת אותה בגדול. לילה טוב.
 

kdr

New member
מצטרף להצעות של אנפה

אפשר גם לפרוס בגט לפרוסות דקות או להשתמש בקרקרים. את הדיפים מכניסים לשקית זילוף (מחנות 2 שקל) ומזלפים כמות מתאימה. מקשטים עם עלה פטרוזיליה או זית או מה שבא. זה נראה מיליון דולר.
 
למעלה