ביום חמישי הקרוב המטפלת של

טלי א

New member
ביום חמישי הקרוב המטפלת של ../images/Emo4.gif

עופרי מגיעה אלינו להתחלת חפיפה לפני שאני חוזרת לעבודה - איזה לחץ אני ממש חוששת מהיום המתקרב - "העשירי לפברואר" - תאריך החזרה לעבודה. אני מלאה בחששות מה יהיה ואיך יהיה ופחדים להתאכזב מהמטפלת למרות שבחרנואותה בקפידה ויש לנו תחושה דיי טובה לגביה. יש לכם עצות "עשה ואל תעשה" עם המטפלת ?

zimes

New member
לזכור ש....

את לא יכולה לשנות את המטפלת, היא תעשה בכל מצב מה שהיא תראה לנכון, לכן לא כדאי להשקיע מאמצים ביותר מדי עצות והוראות. בנוסף, הכי חשוב, בעיני זה - אמינות. תני לה את ההרגשה שאת מקבלת בהבנה כל תקלה, ושמחה שהיא מספרת לך. אל תתני לה הרצאה כזו מראש, אבל ברגע שהיא רומזת שקרה משהו, תודי לה (אפילו תנמקי למה היה לך חשוב לשמוע את מה שהיא סיפרה).

משיגים אותכן בשבוע ../images/Emo8.gif

אני אחזור לעבודה ביום ראשון הקרוב, והשבוע התחלתי "חפיפה" עם המטפלת של יואב. אז אני לא ממש יכולה ליעץ, אבל יכולה להשתתף. האמת היא שהחפיפה לקחה לי בערך שעה (מה הוא אוכל ומתי, איפה כל דבר נמצא, איך מרדימים אותו, ורשימת טלפונים על המקרר). שאר השבוע מוקדש בעיקר להרגיל אותי להסתדר בלעדיו. יואב מסתדר מצוין עם המטפלת מהרגע הראשון - אוכל יותר טוב מאשר אצלי, וישן רצוף ומצויין כי היא מעייפת אותו יותר ממני. אז קשיי ההסתגלות הם רק שלי. היום יצאתי מהבית לכמה שעות, השארתי את האוטו במוסך, ישבתי בבית קפה בשביל להעביר את הזמן עד שהאוטו יחזור, ובכיתי (הדמעות זלגו מעצמן
). אבל יואבי מאושר, וגם אני עוד אתרגל, אז זה מה שחשוב. בהצלחה ושיעבור בקלות עדית.

רותי ע

New member
עדית וטלי-זה נראה יותר קשה ממה שזה

מאחת שעברה את זה-מתרגלים מהר והתינוק מתרגל עוד יותר מהר. לגבי עצות-אצלי המטפלת היתה סבתא שגידלה אותו מגיל 0 אז היה לי קל יחסית ואין לי כל כך מה ליעץ.

לפני שחזרתי לעבודה גם אני הייתי

מלאה בחששות האלה, שירה היתה בת שבעה חודשים, אבל אני חייבת להגיד לכן שלדעתי זה היה דבר טוב, כי שירה קיבלה מטפלת מסורה ואוהבת, עכשיו היום שלה מתחלק לשניים דברים כיפיים שעושים עם המטפלת (שאגב מאוד מפנקת אותה) ודברים כיפיים שעושים עם אמא. בנוסף שירה קיבלה אמא יותר סבלנית שהעבודה ממלאת אותה ויותר טוב לה. לגבי עצות למטפלת, מה שהכי חשוב זה לראות שהיא מתקשרת טוב עם הילד, שיש לה סבלנות שהיא קולטת את האותות של הילד, רעב, עייף וכו לדעתי אל תתנו לה יותר מידי הוראות כמו- הוא רגיל לישון בשתיים עשרה וכאלה, תנו לה לבנות לו סדר יום חדש וללמוד לבד את הסדר יום שלו. מה שכן אצלי בבית למשל אין לול, כך שאין אפשרות ל"תקוע" את שירה בלול ולעשות דברים אחרים. אתן תראו שזה לא כל כך נורא, הילדים שלנו הם סתגלתנים גדולים וגם אנחנו בשבוע הראשון מתקשרים למטפלת כל שעתיים בשבוע השני רק פעם ביום ואחר כל בכלל לא בהצלחה לכן

טלי א

New member
עדכון - היום המטפלת הגיעה....

אז ככה אתמול בלילה עופרי עשתה לנו "לילה לבן"
והתעוררה המון פעמים כנראה שהיא קצת הצטננה וכל הזמן ברח לה המוצץ... את המטפלת קיבלתי בששון ובשמחה לבדי כיוון שהנסיכה שלי ישנה עד מאוחר הבוקר. סיפרתי למטפלת בינתיים שעופרי ילדה מאוד נוחה והיא אוכלת יפה וכו´ ואז עופרי קמה. שיחקנו קצת ואז הגיע זמן האוכל. אך הפלא ופלא עופרי לא היתה מוכנה לאכול מהבקבוק. אומנם עד עכשיו עופרי ינקה בלבד אבל בימים האחרונים התחלתי להרגיל אותה לבקבוק. אח"כ היא המשיכה להיות מוזרה, מדדנו לה חום והיה לה 37.5 כשבדר"כ יש לה בקושי 37. טוב בקיצור באיזה שהוא שלב היא ינקה קצת וכשהחום לא ירד נתנו לה אקמולי והיא הלכה לישון. בינתיים המטפלת הלכה וכשעופרי קמה היא אכלה בקבוק שלם. יכול להיות שהיא הרגישה שקשה לי והיא הגיבה לזה? או אולי היא סתם הרגישה לא טוב..זו פעם ראשונה שעופרי לא אוכלת מאז שהיא נולדה. היה לי אישית מאוד קשה סתם הרגשה לא טובה כזו, קשה לי לחשוב על ללכת לעבודה בבוקר אבל אני משוכנעת שזהו הצעד הנכון ביותר לכל הצדדים.

למעלה