ביום קיבלתי ספר תהילים מדתי

seeyou

New member
למרות שאני חילוני חושב שלא בסדר

לזרוק ספר תהילים לפח. מותר לך להאמין או לא אבל רק בגללו והאמונה בדת מצדיק קיומינו בשטח ישראל-בתנאי שאתה יהודי. בעוד 100-200 שנה לא יהיה צורך להיות יהודי מאמין בדת-אז יספק את העולם המונח ישראלי-יהודי.

dannyshadow

New member
איזה כבוד..

בתור חילוני, שעדין מאמין איכשהוא בדת, אני חושב שזה סתם זלזול ומעשה אידיוטי. ואחר כך אתה בא להשוויץ כאן \=

WOW ../images/Emo12.gif

לא רק שלא הייתי זורקת ספר תהילים לפח, אני לא זורקת שום ספר, ואפילו אוספת אותם מהרחובות אלי הביתה בכל הזדמנות. כל ספר, על אחת כמה וכמה תהילים, יש בו מן החכמה שראוי להקדיש לה לדעתי, לפחות כמה דקות של קריאה, ולכן לא זורקת אותם. לא מזמן מצאתי ברחוב תרגום עברי ל"קוראן"... אפילו את זה אספתי הביתה...

אהבתי... אחרי הכל, בכל מקום

יש פיסות קטנטנות של מידע, חלקים מהפאזל הענק השלם, ואם מחברים הכל ביחד מתקבלת התמונה כולה...

LCA

New member
מי זורק ספרים???

לא זורקת שום ספר ובטח ובטח שלא תהילים! במקרה הצורך נותנת את הספר לאחר...

expressionsm

New member
אתה בא להתגאות??

גם אני חילונית ולא ממש מאמינה באלוהים....אבל זה לא קשור לתהילים למה לזרוק אותם.... לא צריך לזלזל בשום דת אפילו אם זה היה קוראן או איזשהו ספר נוצרי או של כל דת אחרת אין סיבה לזרוק אותו....אפשר לא לקחת, אפשר להניח בצד, להביא למישהו שיעשה בו שימוש

Stormcrow

New member
במקום שזורקים ספרים...

יזרקו גם בני אדם... אני אדם חילוני לגמרי, אבל לזרוק ספר.. ועוד תהילים.. בזלזול לפח.. ועוד לבוא לפורום ציבורי להתגאות בזה.. לא ראוי ולא במקום..

וזו הדרך שלך לקבל תשומת לב../images/Emo35.gif

לא ממש הצלחת לעצבן אמנם, אבל כן הערת את הפורום, אז קבל תודה

מי הכאיב לך כל כך?

אין ספק שמעשה כזה מעיד על אכזבה וכאב. לו עשית זאת וחשת שלם עם המעשה לא היית מנופף בו, עצם העובדה שבחרת לשתף אותנו מעידה על הפגיעה ובאיזה שהוא מקום גם על חוסר ההשלמה שלך מהמעשה. ואני חילונית גמורה!

בואנה את פסיכולוגית טובה

רק חבל שלא היית מחכה שנייה ורואה שכתבתי שסתם עשיתי את זה בשביל לעצבן אותכם? אז מה הניתוח לזה?

פסיכולוגית מצויינת אפילו

יש בדברים קריאה לעזרה חביבי. זה כמו שאכתוב משהו כמו..אתמול זרקתי את החתול שלי מהחלון כי הוא השתין לי על המיטה ואחרי כמה הודעות אכתוב שזה היה בסתם. שום דבר שאנו אומרים לא נאמר סתם, ואתה לא אמרת, אתה כתבת.

../images/Emo22.gif

זה כמו שאני יגיד למישהו במהלך וויכוח סוער:"אני יהרוג אותך!!!", כמובן שאני לא יעשה את זה, אבל בדברי אני כן מתכוון להראות את זעמי כלפיו. באותה מידה אתה מביע את סלידתך מהיהדות או מספר התהילים בפרט על ידי ההודעה שכתבת. לכך התכוונה המשוררת באומרה ששום דבר לא נאמר 'סתם' (אני חושב...)

נכון אני באמת לא מאמין ביהווה

הדעה שלי ממש חזקה נגד מה שהדתיים קוראים לו אלוהים. דעה חזקה זה אומר דרך אגב שאני נותן לאנשים ניסיון לשכנע אותי או להכיר לי עולמות אחרים ואני נפתח לעניין אבל פה תמיד נשארתי בדעתי

אני בטוח שישמחו לעזור לך פה

אבל רק אם אתה רוצה שיעזרו לך, ואני חושב שבאיזה מקום אתה כן מחפש משהו להאמין בו... כי אחרת למה באת לפורום הזה? ולמה המשכת לשלוח הודעות? אתה לא סתם טרול...

הדלת לעולמות האחרים...

אליהם אתה מבקש להפתח ומנסה לעשות זאת באמצעות אנשים אחרים, נמצאת אצלך בפנים... אתה המדריך ואתה המוביל את עצמך לכל עולם בו תבחר להיות ולכל אמונה בה תבחר להאמין... כאן אתה יכול לשמוע סיפורים ולהחליף דעות לכל היותר,,, התשובה האמיתית נמצאת רק אצלך בפנים... אך ורק שם.

למעלה