ביום ראשון זה יקרה!!!

gesus

New member
ביום ראשון זה יקרה!!!

אחרי שבועות של חיפושים ואכזבות הצלחתי כנראה למצוא ווספה. לפני שבועיים שמתי פתק על איזו ווספה שראיתי בחצר של בניין ואתמול הבעלים התקשר אלי.הוא סיפר לי על כל מיני טיפולים שעשה לה,על הטסט שהעביר לפני חודש ועל זה שהיא בת כמעט 15 שנים מתוכן 12 שנים בבעלותו. מאחר שהיא במצב נוסע והוא עשה לה כל מיני תיקונים הכרחיים לא תהיה לי הרבה עבודה אבל בכל זאת אני רוצה לשפץ אותה. איפה אני מתחיל? יש איזה חלק פשוט יחסית שכדאי להתחיל איתו וממנו להתקדם לחלקים מסובכים יותר? איך אני יכול לדעת כמה ק"מ יש לה עד שאני אצטרך לעשות לה מנוע?

מנדלון

New member
תתחדש! דבר ראשון תבדוק כל

מה ששייך לבטיחות,מעצורים, צמיגים, גלגלים, מיסבים, שלדה, מזלג. האם הצמיגים במצב טוב? האם המעצורים עוצרים? (אל תזניח את הקדמי!) האם הקטנוע נוסע בקו ישר בלי לחץ על הכידון? האם יש חופש במיסבי ההיגוי? יש חלודה בשלדה? האם הקטנוע מתכופף כשאתה מפעיל עליו לחץ סביר? אלו דברים שחייבים להיות תקינים. אח"כ תבדוק מה דרוש להעביר אותו טסט, ואח"כ תבדוק אם צריך טיפול למנוע וקוסמטיקה. יש ספרים לטיפול בווספות. יכול היות גם מהוצאת haynes

gesus

New member
תודה

אם אני לא טועה הבעלים הנוכחי עשה את כל הטיפולים האלה (לפי מה שהוא אמר לי) אבל אני אבדוק את זה בכל זאת. לווספה יש טסט שהוא עשה לה לפני חודש אז ככה שמבחינת ברקסים ומערכת חשמל אני פחות דואג. אני יודע שקיימים ספרים רבים אבל אין צורך לקנות כשיש המון אתרים עם הסברים מפורטים ומלווים בתמונות של טיפולים. ושוב פעם אני שואל,באיזה חלק מכאני להתחיל,הוא צריך להיות פשוט יחסית.

מנדלון

New member
אמר מישהו, ואני מסכים

'אם אתה רוצה שהעבודה לא תעשה, תן אותה למישהו אחר' אם חס וחלילה תראה שאין לך מעצורים או שהצמיג הקדמי שווה לת&ת כשאתה דוהר ב 110קמ"ש לכוון קיר, זה לא ישנה מה סיפר לך הבעלים הקודמים. אני מבין שלהרבה אנשים אין זמן או אנרגיה לטפל בקטנוע שלהם לבד, לדעתי האישית אם אתה יכול ,אז עדיף. אני מודה שאני לא מכיר את האתרים המדריכים על וספות, אבל עם מדריך haynes אתה לא תטעה בהרבה. לפני כמה שנים ראיתי מדריכים שלהם בחנות ברח החשמל ליד אלנבי בתל אביב, יש גם בחנויות שונות אביזרי אופנועים.

px200

New member
../images/Emo49.gif + ../images/Emo50.gif...

שווה לדעתי לקפוץ לאחד ממוסכי ווספה טובים , ולעשות 'יישור קו' עם איש מיקצוע.

למעלה