ביום רביעי אני הולך לכלא הצבאי

• פותח הנושא eviv
  • פורסם בתאריך

eviv

New member
ביום רביעי אני הולך לכלא הצבאי

אביב סלע מסרב - הפגנה מול לשכת הגיוס יום רביעי, 5.4.06, בשעה 8.30, מול הבקו"ם ביום רביעי ה5.4.2006 אביב סלע יסרב לשרת בצבא הכיבוש הישראלי בפעם הראשונה. אביב ישב בכלא הצבאי לפרק זמן לא ידוע. לאביב הייתה אפשרות להשתחרר מהצבא בדרכים אחרות אבל הוא בוחר לסרב בשביל להעמיד לדיון ציבורי את מוסריות הכיבוש. "...חונכתי שמדינת ישראל היא מדינה טובה , מדינה ערכית, שלא פוגעת בבני אדם, מדינה שערכי החרות והשוויון בה הם אבני יסוד ושלגזענות אין בה מקום , גדלתי על גאווה במדינה ובדגל הכחול לבן שלה . לפני שלוש שנים התחלתי להגיע לשטחים באופן קבוע וראיתי שמעבר לקו הירוק כל מה שחונכתי עליו לא מתקיים. בתור בן אדם ממוצע שאינו תמים ואינו רשע, אין בי שום כוונה לקחת חלק בצבא הישראלי המבצע פשעי מלחמה בשם מדיניות הכיבוש של מדינת ישראל..." (ממכתב המצפון של אביב) בואו לתמוך באביב ביום סירובו - הצטרפו להפגנה! ההפגנה תתקיים מול לשכת הגיוס בשעה 8:30 ההסעות יצאו ביום רביעי מהבימה בשעה 7:45 ומרכבת מרכז (מסוף אל-על) בשעה 8:00 לפרטים: [email protected]

טולאי

New member
מחזק את ידיך אביב,

לצערי אני אאלץ להיות נפקד מהבקו"מ באותו יום. בהצלחה, רועי (אח של הח' עידו)

Wing Chan

New member
נהיה ממש אופנתי להשתמט בשם "סירוב".

חבורת אהבלים שהולכים עם הראש בקיר. כמו מתנחלים רק בצד השני של הסקאלה. אם אתם חושבים שתצליחו לשנות את המערכת הצבאית או את השיטות ע"י השתמטות אתם טועים טעות מרה. מקווה שאותו אביב ישהה הרבה, אבל הרבה זמן בכלא.

Wing Chan

New member
אני מתנגד לכול אי-שירות.

יש מספיק דרכים לצאת מהצבא ע"י אי-התאמה. "מצפון" היא לא אחת מהן.

ערב רב

New member
למעשה יש ועדת פטור מטעמי מצפון

אבל הסירוב של אביב הוא פוליטי כמובן.

אני רוצה שתסביר לי בדיוק

איך העניין של "השתמטות" קשור פה, בן אדם שהולך לכלא ולכל שארית חייו ירשם לו ברזומה שהוא ישב תקופות בכלא הצבאי תאמין לי שהוא לא משתמט. ומה זה למה אתה מאחל לו שיהיה תקופה ארוכה בכלא וקורא לחבריו חבורת אהבלים הם עוד יוכלו להיעלב
חוצפן קטן.

Wing Chan

New member
הוא עושה צבא? לא. הוא עושה שירות

לאומי? לא. הוא תורם משהו למדינה אחרי שהוא מסיים י"ב במתכונת כמו אחת מהקודמות? לא. אם כן, התנצלותיי הכנות. אם לא, הוא משתמט. זה שהוא ישב בכלא לא משנה את העובדה הזו.

Mip Mip

New member
העניין הוא אחר

אנו חיים בדמוקרטיה ובדמוקרטיה יש חוק. מי שלא פועל על פי החוק הדמוקרטיה צריכה להעניש אותו. פשוט מאוד, ולכן אביב בהחלט צריך לשבת בכלא. הדיון על האם החוק לגיטימי, האם צריך להכניס בו שינויים וכו'- זה דיון שצריך להעשות בכנסת ע"י הקמת לובים וכד'. יש דרכים למחאה חוקית ולגיטימית בדמוקרטיה. מי שלא פועל על פיה צריך להכנס לכלא. ועוד דבר- אני מאוד מאמינה בלשנות מבפנים, גם אם זה בקטן. בתור קצינה בתפקידים פיקודיים הסברתיים אמנם מעולם לא הבעתי את עמדותי בפני חיילי, אך המסרים שלי תמיד היו דמוקרטיים, שוויוניים, בעד אזרחות פעילה, החיילים שלי ידעו שמבחינתי ללכת להצביע זו חובה אזרחית, היה דגש על טוהר הנשק וכו'. אני חושבת שזה שינה הרבה יותר מאשר החבר'ה שבחרו לא להגייס בכל, כי הם רק יוצרים אנטי. אם השמאל לא יתגייס הוא משאיר את הצבא לביני"שים וזה הרבה יותר מפחיד אותי.

doresh shalom

New member
הטיעון של אביב הוא ../images/Emo41.gif

שעצם השירות במחסום הוא הלא לגיטימי והפושע, ולא רק מקרה של התעללות במחסום

Azazel

New member
הטיעון שלו לא נכון.

השאלה היא עד כמה עוברים כיפוף הכללים שלנו עקב המציאות - והתשובה היא שצריכים להיות גמישים - כל עוד לא שוכחים את המטרה. להזכירינו, המחסומים הללו לא הושמו ע"י צה"ל מבחירה, וצה"ל סובל לפחות מכאב ראש גדול בתפעולם בהיבט המבצעי, הלוגיסטי, וגם המשמעתי/מוראלי. ועדיין, צה"ל שם אותם - מכיוון שצה"ל פועל במסגרת כללים מאוד צרה. אין לי כלל ספק שאם צה"ל היה יוצא למבצעים רחבי היקף בגדה באופן שבועי, לא היה צריך לבצע את זה. אבל צה"ל לא יכול לעשות את זה, בגלל המצב הגיאו-פוליטי.

תפסיק להתבכיין, תשלם את המחיר

הפרזיטיות, תסיים את העונש, ותשתחרר, הכיבוש הוא לא סוגיה מוסרית, הוא סוגיה תועלתנית אינטרסנטית, כלומר טוב/רע לישראל, כמו כן הכיבוש עצמו היא פונקציה טכנית, של שליטה בעם אחר, לא שטח כזה או אחר, לכך גם אני שותף, סיום השליטה עם עם אחר.

ומכיוון שהודעתי נמחקה

עקב הסתימת פיות השמאלנית בפורום הזה, אחזור על דבריי (בפעם האחרונה שבדקתי היה חופש ביטוי במדינה הזאת) כמה שיותר זמן וכמה שיותר תירקב אתה וחבריך, יותר טוב

למעלה